avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate uzzy2008

Activitate uzzy2008

Buna ziua. Sotia mea este angajata intr-o gradinita privata. Daca statul hotaraste sa suspende cursurile in oraj/judet/tara, din cauza covid-19, pe o perioada de timp, este platita pentru perioada in care sta acasa? Daca da, in baza carei legi/ordonante. Multumesc. O zi buna.
Buna ziua. Soacra mea, impreuna cu 7 persoane a mostenit o suprafata de teren arabil. Una dintre aceste persoane, fara stirea celorlalti, a dat in arenda pamantul respectiv si a incasat bani in numele tuturor. Acum am aflat de situatie si refuza sa restitue partea de bani celorlalti mostenitori. Cum ma sfatuiti sa procedez in acesta situatie?? Multumesc.
Buna ziua. Doresc sa vand o casa pe care am mostenit-o de la parintii mei. Ei au cumparat casa in 1972, dar unul din proprietari si-a rezervat dreptul de abitatie pe viata, dar acest drept nu a fost inscris in cartea funciara si doar in contractul de v-c. Chestia e ca nu a locuit niciodata in casa. Acum vreau sa vand casa si notarul imi zica ca trebuie sa iau acordul fostului proprietar, cu care nu sunt in relatii tocmai bune. Se poate anula acel drept cumva?
salut.in luna mai am cumparat un apartament. fostii proprietari au cerut sa-i mai las pana pe 15 august, drept urmatre am facut o hartie de mana ca ii la spana pe 15 august si ca ei platesc cheltuielite. acum au cerut o amanare, dar i-am refuzat pentru ca si eu trebuie sa predau apartamentul in care stau. cum pot proceda sa-i evacuez daca nu vor sa paraseasca apartamentul. in contractul de v-c nu scrie nimic de cele scrise mai sus. multumesc
Răspuns la discuția procura speciala
de ce e asa de curios? atat timp cat procura aia e autentificata de un notar.
buna ziua. cumnatul meu face un credit in romania, el lucrand in strainatate. nu poate veni aici asa ca mi-a facut o procura. pe procura respectiva e trecuta si sotia. la date sotiei e gresit cnp-ul. mentionez ca sotia nu participa cu venit, dat fiind casatoriti, trebuie sa apara cu semnatura pe toate actele. pot avea probleme??? sa-mi refuze procura??