Eu am sunat la 112, care mi-a dat nr politiei din localitate. Am sunat acolo, mi-a dat nr politiei comunitare.La politia comunitara, mi-a dat nr de la ridicari auto, care mi-au spus ca ei abia la 8,30 incep programul, deci cam pe la 9 vor fi la fata locului.
Era ora 7,50 cand am sunat eu, eram blocata de un auto caruia nu-i stiam proprietarul, in plus trebuia sa ajung la servici. Le-am spus sa uite ca am sunat, si am luat un taxi.
Cam asa functioneaza daca suni la 112.
Nici nu le pasa.
Am cerut raspuns la firma respectiva, mi s-a dat acest raspuns cu niste formule de calcul, ca nici daca eram cel mai mare fizician nu le-as fi descifrat.
Vreau sa dau in judecata firma [editat] SA, cea cu repartitoarele, pt calcularea unor sume mai mult decat exorbitante reprezentand costurile energiei termice pt apartamentul meu, si as dori pareri in legatura cu acest lucru, daca am sanse de castig in acest caz. Anul trecut, in toamna, la asociatie s-adat un tabel cu locatarii din blocul meu, in care specificam, cu semnaturi ca 7 din 10 locatari nu mai suntem de acord cu repartitoarele, vrem sa le scoatem. Reprezentantul [editat] a venit la o sedinta, a indrugat acolo ceva lege, si ca nu putem renunta, decat daca suntem de acord 100%, si oricum contractul se incheie cu asociatia, nu se mai incheie cu fiecare proprietar in parte. Adica cum? poate asociatia sa incheie un contract in numele meu daca eu nu sunt de acord? Bineinteles, ca niste soricei, toti vecinii s-au dus si au predat citirile la [editat], mai putin 2 familii (inclusiv eu), si a urmat intretinerea: eu si familia cealalta aveam cu 150% (fiecare) mai mult de platit caldura decat un alt apartament identic de pe scara (l-am luat in calcul pe cel cu cel mai mare consum). Nu mi se pare normal ca, in cazul in care valoarea caldurii consumate per bloc este de 1700 ron, 2 apartamente sa plateasca 700, restul de 8 apart.....1000. Si in plus, noi avem 2 camere, dar sunt apart in bloc cu 3 si 4 camere,care au platit mai putin.
Este vorba despre Oradea, iar nu vecinii au depus plangere, ci primaria a demarat acest "haos", in urma cariua absolut toti cei care au izolat apartamentele individual au primit sesizari. Insa nu am primit un raspuns clar. M-am mai interesat si este un articol ,31,in legea 50/1991 care spune ca: "Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art. 26 se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii faptei. ", or apartamentul e pe numele meu din februarie 2009, nu sunt chiar 2 ani inca. Mai exista ceva: atunci cand fosta proprietara si-a anvelopat apartamentul, nu era necesara autorizatie, acest lucru s-a modificat prin OUG 214/2008 care a intrat in vigoare in oct.2009, iar lucrarea a fost facuta inainte si legea nu se aplica retroactiv. Insa, somatia nu avenit pe numele meu, desi, repet, sunt proprietar din 2009, iar intrebarea este: sa ma obosesc sa le raspund la somatie sau sa o las asa, avand in vedere ca nici nu s-au obosit sa vada cine este proprietar?
Buna, si la noi la scara am avut aceeasi problema cu repartitoarele, insa presedintele asociatiei a spus sa ajungem la un numitor comun, adica toti sa fim de acord cu una sau cealalta varianta, ca nu are cum sa ne calculeze diferentiat: pe unii pausal, pe altii cu repartitoare. In plus a venit reprezentantul firmei care a pus repartitoarele si a inceput sa fluture nush ce lege care obliga la punerea repartitoareleor si ca ei dau in judecata asociatia daca nu mergem mai departe cu ei...si asa a speriat 3/4 din bloc si au dus repede citirile. Mentionez: contractul a expirat inainte de a se furniza agent termic.
Buna ziua,
Am un apartament pe care l-am primit mostenire, pe care fosta proporietara l-a izolat exterior. Dansa nu mai locuieste aici, insa adresa de buletin e tot la acest apartament. Zilele trecute a venit o citatie de la primarie pe numele ei sa dea jos izolatia sau va plati amenda, pt ca nu are autorizatie. Mentionez ca fosta proprietara este persoana cu handicap internata intr-un centru de reabilitare. Intrebarea mea este: daca eu sunt proprietar acum, ce sa fac in cazul acesta, si daca o poate amenda pe fosta proprietara, avand in vedere cazul ei? Problema este ca nu pot face dovada anului in care a fost facuta izolatia, sa demonstrez ca nu eu am izolat, pt ca nu au fost facute acte, si in plus am inteles ca nici nu se dau autorizatii individuale/apartament, ci doar pt bloc. Va rog sa ma ajutati cu raspuns. Va multumesc.
Buna ziua, si multumesc pentru raspuns. Revin pentru ca, inca mai astept indemnizatia....si asta pentru ca mi s-au mai cerut acte!:stunned: De exemplu, mi s-a cerut decizia de impunere pe 2009, asta in masura in care nici macar nu am primit adeverinta de venit de la firma de brokeraj cu care am avut contract, sa pot merge sa depun declaratia 200...pentru care am termen pana la 15 mai sa o depun! Dar, pentru ei e totuna, ca ei au decizii de impunere de la alte dosare si pt 2010...degeaba le explic ca exista venituri estimate, ca PFA-urile isi platesc impozitul trimestrial, si de aceea au deja decizii de impunere, ca lor le trebuie si gata!Nu conteaza nici ca in mod normal decizia de impunere pt venituri cu retinere la sursa vine in august, pana nu le-o dau nu-mi dau dosarul la plata. Ce pot sa fac dpdv legal in acest caz?
Bunica mea este internata intr-un centru de reabilitare a persoanelor cu handicap (adica un centru de ingrijire, ca numai reabilitare nu se face acolo). Pensia ei este si acum, cum era inainte de internare, aceeasi, adica primeste in continuare si ajutorul de handicap. Noi platim 80% din pensia ei acestui centru (este de stat), iar cei de acolo s-au sesizat ca pensia ei este prea mare, si ca nu trebuie sa mai primeasca ajutorul. La internare ni s-a cerut cupon de pensie alaturi de alte acte, iar intrebarea mea este: cine trebuia sa faca demersurile pentru ca pensia sa-i fie recalculata, odata internata la centru? Mentionez ca pensia o primeste acolo. Multumesc.
Buna ziua,
Am platit impozit in 2007 pe venit din activitati independente la Timisoara,pentru ca acolo am avut domiciliul. Pe 2008 am depus 2 declaratii: una pe un contract in luna aprilie la TM, iar cealalta, un alt contract - (avand in vedere ca mi-am schimbat domiciliul in Oradea)- la Oradea. Si le-am platit acolo unde le-am si depus:una la TM si alta la Oradea. Decizie de impunere pentru cea depusa la Oradea avenit din ambele orase. Cand am nevoie de certificat fiscal, surpriza! Cei de la TM nu-mi recunosc plata impozitului platit la Oradea, pt ca-zic ei-trebuia platit la TM! Pai daca mi-am schimbat domiciliul si aici am depus si declaratia, pt ce sa mai merg pana la TM?Ceva nu-i in regula. Potrivit unui mail primit cand am facut o sesizare pe site-ul mfinante, am dreptate: unde am depus declaratia, acolo platesc! Dar, potrivit functionarului timisorean de la ghiseu, nu-i bine, ca la ei trebuie facuta plata si trebuie sa fac o adresa la Oradea cum ca trebuie sa transfere banii la TM! Cum e bine, cum procedez, cu cine sa vb? Va multumesc.