Buna, am o casa pe care am lasat-o in grija unui verisor.Acum m-am reintors cu familia dar varul nu mai vrea sa plece motivand ca nu are unde merge.Cum pot sa-l scot din casa?Varul are domiciul altundeva,iar casa e pe numele meu si al sotiei.Multumesc anticipat.
Buna seara,am si eu o intrebare.Am vandut un apart si cu banii rezultati la care am adaugat o suma consistenta am luat altul.Apart vandut era al meu,al fratelui si al tatalui nostru.In viitorul apart va locui tatal,dar eu am pus multi bani si s-a decis sa pun apart doar pe mine.Dupa decesul tatalui va trebui sa-mi despagubesc fratele?Pot sa o fac si acum legal,la notar pt ca el sa nu aiba pretentii sa stea alaturi de tatal nostru in apart.Mentionez inca o data ca apart nou este doar pe numele meu.Multumesc
Buna ziua,am aflat ca de la 1 aprilie 2015 se modifica legea privind statutul functionarului public in sensul ca acesta poate avea si PFA.Este adevarat?Multumesc.
Cumnatul e cetatean roman si cumnata este cetateana moldoveanca.Casatoria s-a facut in Romania si au un copil minor-cetatean roman si cetatean moldovean.Ea vrea sa divorteze la notar si sa ia copilul in Moldova.Precizez ca ea nu lucreaza si nu are cetatenie romana ci doar permis de sedere si face liceul la seral in Romania.Cumnatul lucreaza,este angajat cu carte de munca .Ce sanse are cumnatul sa pastreze copilul?Ce demersuri ar trebui sa faca?Multumesc.
Sunt cu PFA pe cod caen 7112-activitati inginerie si consultanta.Vreau sa ma angajez arhitect sef -eliberare acte urbanism dar intr-o localitate rurala,diferita de cea in care activez cu PFA.Cum pot face sa-mi pastrez PFA avand in vedere ca am de lucru in alta localitate?Un raspuns avizat astept,multumesc anticipat.
Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti la o intrebare:sunt angajat pe functie de arhitect sef ceea ce inseamna ca eliberez certificate de urbanism dar vreau sa lucrez pe pfa-proiectare case dar nu in localitatea unde sunt functionar public.Deci lucrez pe 2 posturi diferite.E ok,pot continua activitatea pe pfa?
Buna ziua,as vrea sa va intreb daca pot fi angajat la primarie cu jumate norma pe post de arhitect sef si cealalata jumate de norma sa lucrez in alta localitate la o firma privata,tot intr-o functie similara.Multumesc.
Atata vreme cat PFA-ul dvs. nu incheie contracte cu institutia cu care aveti raport de serviciu sau nu ofera consultanta unor agenti economici care pot avea relatii contractuale cu acea institutie, nu este nici o incompatibilitate. Mai pe romaneste, daca ati fost, sa zicem, expert in atragerea de fonduri europene, sunteti in incompatiblitate daca oferiti consultanta unei societati care incheie un contract in acest domeniu cu institutia respectiva; in rest, cat timp activitatea desfasurata de dvs. nu "se pupa" cu serviciul dvs, nu sunteti in incompatibilitate; spor la treaba!!
Si cum pot sa fiu asociat intr-un SRL daca nu am un PFA astfel incat sa pot incheia un contract de colaborare.Cum pot fi fiscalizat daca nu am nici o evidenta la Finantele Publice.