avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate ninalina

Activitate ninalina

se poate schimba cardul de salariu la o alta banca, si angajatului i se retine lunar un comision de aprox 2-3 lei, insa trebuie sa accepte si angajatorul schimbarea ....
Răspuns la discuția demisie
sa inteleg ca acel termen de preaviz prevazut de legea 40/2011 se aplica doar la contractele incheiate dupa 1 mai? ma poate obliga intr-un fel angajatorul sa raman la serviciu cele pana la 20 de zile lucratoare in cazul in care imi dau demisia?
buna ziua,
va rog sa imi spuneti ce as putea sa fac in urmatorul caz. am inregistrat un CIM in revisal pentru un angajat nou, inainte de semnare, intrucat angajatul este intr-un punct de lucru dintr-o alta localitate.
acum am fost informata ca angajatul are si somaj de luat si refuza semnarea contractului pana la finalizarea somajului.
ce pot sa fac in acest caz? incetarea contractului cu aceeasi zi? si angajarea unei alte persoane pe postul vacant? as putea sa am probleme cu ITM-ul?
Răspuns la discuția salariu minim
va multumesc pentru raspuns!
si incepand cu ce data ar trebui facuta modificarea?
pana nu demult nu se stia sigur ce coeficienti ar trebui aplicati din cauza intarzierii inregistrarii CCMNN, asa ca firma a preferat sa amane modificarea salariilor
Discuție salariu minim
in cazul in care o firma doreste sa se raporteze la ccm la nivel de ramura de comert, salariul minim se calculeaza conf. coeficientilor din acest contract, sau in continuare este ok daca avem acel minim de 670( +50 lei) ?

multumesc!
va multumesc
in cazul in care o societate nu are inca negociat un CCM la nivel de unitate, se poate raporta la cel de ramura, in cazul nostru de comert? sau trebuie negociat si un contract colectiv de munca la nivel de unitate?
aceste criterii de evaluare trebuie inserate in CIM, incepand cu 1 mai? sau se pot face pe baza unei fise de evaluare anual de exemplu?
criteriile de evaluare trebuie trecute in CIM incepand cu 1 mai? pana acum in firma unde lucrez nu s-a pus accentul pe acest aspect si nu stiu ce criterii ar trebui sa stabilesc ( criterii generale, pentru fiecare post in parte...)