avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters201507

Activitate ContSters201507

Răspuns la discuția pensie alimentara
Obligatia de a plati pensia de intretinere copilului minor va revine in baza hotararii judecatoresti. Daca nu erati prezent la pronuntare atunci de la data comunicarii prin posta a hot. jud . Pensia mai bine o puneti prin posta ca sa faceti dovada achitarii luna de luna. Daca instanta a ramas in data de 2 mai in pronuntare asta inseamna ca trb sa achitati si luna mai la sf lunii mai. Si ulterior in fiecare sf de luna, justificand eventual incasarea veniturilor salariale la sf fiecarei luni din care practic dvs achitati pensia de intretinere a copilului minor. Dar daca instanta a dispus ca pensia se va achita din luna feb dvs aveti obligatia sa va conformati daca nu vi se poate pune poprire pe venituri in caz de neplata sau plangere penala.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Obligatia de a plati pensia de intretinere copilului minor va revine in baza hotararii judecatoresti. Daca nu erati prezent la pronuntare atunci de la data comunicarii prin posta a hot. jud . Pensia mai bine o puneti prin posta ca sa faceti dovada achitarii luna de luna. Daca instanta a ramas in data de 2 mai in pronuntare asta inseamna ca trb sa achitati si luna mai la sf lunii mai. Si ulterior in fiecare sf de luna, justificand eventual incasarea veniturilor salariale la sf fiecarei luni din care practic dvs achitati pensia de intretinere a copilului minor.
Răspuns la discuția partaj locuinta si bunuri
;)) sa o luam cu inceputul dvs vreti sa stiti daca se poate rezilia contractul de vanzare-cumparare in baza faptului ca a-ti stipulat o suma mica ca si pret de vanzare-cumparare sau o suma fictiva? ideea este ca o sa trb sa va lamuriti singur in privinta acestui aspect daca cititi insasi contractul . ca si formulare avem eu X ii vand lui Y casa Z in cuantumul sumei de 850 lei. Este proprietatea dvs, pe care o cuantificati la ce suma doriti iar vanzarea-cumpararea este sfanta consimtita de codul civil ca dovedind dr de proprietate. asadar.....casa acum este bun comun al sotilor indiferent de modalitatea de achizitionare sau pret platit, iar in urma unui partaj bunurile comune se cuantifica la valoarea lor de circulatie pe piata in urma unui raport de expertiza tehnica si se impart. Ideea este ca in conformitate cu codul familiei dvs inn baza veniturilor salariale mai mari ca ale sotiei in urma investitiilor in imobil. in urma bunurilor mobile achizitionate pe facturi cu numele dvs puteti dovedi o mai mare implicare financiara in achizitionarea si conservarea bunurilor astfel incat puteti solicita o cota-parte mai mare decat a sotiei in procesul de partaj. Dupa stabilirea corei ce ii revine fiecarui sot in parte, puteti sa despagubiti eventual sotia in baza cotei sale parti pentru a ramane dvs cu bunurile.
din punctul meu de vedere avalizarea unui Bo = raspundere in patrimoniu propriu, garantie in vederea efectuarii platii in cuantumul careia a garantat.
Asadar, este echivalentul unui titlu executoriu in baza caruia poate fi executat. constituirea unui dosar de executare permite executorului fie bancar fie judecatoresc instituirea popririi conturilor, poprirea veniturilor sau grevarea unui bun aflat in patrimoniul debitoruil pentru indestularea creantei. desigur daca avalistul a fost indus in eroare exista posibilitatea intentarii actiunii penale prin sesizarea org de cercetar penala cu privire la savarsirea infractiunii de inselaciune care ” tine in loc” civilul iar daca societatea ce a indus in eroare avalistul se gaseste in urma cercetarii vinovata avalistul se poate constitui parte civila in procesul penal pentru recuperarea prejudiciului.
ASADAR ATENTIE MARE BO AVALIZAT = RASPUNDERE IN PATRIMONIU PROPRIU = GARANTIE EFECTUARE PLATA.= EXECUTARE IN CAZ DE NEPLATA
GRIJA IN OFERIREA ACESTOR GARANTII
Răspuns la discuția Parasirea locului accidentului
poti sa incepi prin depunerea unei cereri adresata parchetului ( unde este in lucru dosarul tau) ptr eliberarea unei dovezi de circulatie pana la rezolutia procurorului cu privire la faptele ce cad in sarcina ta. din punctul meu de vedere situatia ta nu este f complicata in speta singurul inconvenient fiind retinerea permisului de conducere pana la finalizarea cercetarilor, insa ca si gravitate nu se poate sustine ca fondata infractiunea de fuga de la locul accidentului, datorita imprejurarilor ci circumstantelor reale si personala ale tale cum ar fi intentia ta de a conduce victima accidentata la spital, starea fizica buna a batranei care nu necesita interventie medica, bine ca pana una alta ti-ar fi prin bine un martor care sa ateste ca ai intentionat sa o conduci la spital sia refuzat, dar poate in sprijinul tau sunt inregistrari video ale camerelor supermaketului in parcarea careia ai accidentat persoana......in privinta permisului dupa cum spuneam cerere de eliberare a unei dovezi de circulatie , eventual plateste un avocat sa o redactze si tu doar sa o depui , si inafara de asta mai nimik doar sa astepti rezolutia. succes cam asta ar fi ideea mea, sa vdm ce zic si restul colegilor.
ok credit cu ipoteca , automat in urma neachitarii redeventelor lunare executorul bancar se rasfrange asupra garantiei ipotecare pana la indestularea creantei.
Daca a depus Bo ptr plata redeventelor lunare aferente contractlui de credit si acum este in imposibilitate de plata eu consider ca i se constituie dosar de executare i se va emite o somatie prin care va fi instiintat ca figureaza cu debite in urma contractului de credit si se va face publicatie de vanzare asupra imobilului lasat garantie. In aceste conditii casa este in primejdie de a fi scoasa la licitatie. In leg cu biletele la ordin avalizate.....hm, daca este solvabil ar trb sa fie urmarit in patrimoniu propriu aferent Bo avalizate si atunci s-ar achita redeventele ( ratele) si nu ar ajunge in situatia uneie executari. cu toate insa ca din cutuma bancilor in situatia curenta eu cred ca vor purcede la executarea bunului ipotecat. Oricum sa vedem ce pareri au si restul colegilor , poate cineva s-a lovit de o situatie similara in practica . asadar colegi pareri.
Răspuns la discuția uzucapiune
actiunea de uzucapiune presupune posesia unui imobil sub nume de proprietari, public, neviciat ( adica fara sa stapaniti imobilul prin acte de violenta ) , netulburat, fara intermitente adica in mod continuu. Timpul de posesie curge in cazul dvs de la data la care bunica dvs a stapanit continuu acest imobil, exact cum relata colegul meu intervine jonctiunea posesiei, in baza art 1860 cc ” orice posesor posterior are facultatea spre a se putea opune prescriptiei, sa uneasca posesia sa cu posesiunea autorului sa”, in cazul de fata faceti dovada calitatii procesuale a dvs prin certificat de nastere al dvs si certificat de deces al autorului dvs care a posedat anterior. De asemnea daca exista constructii edificate de dvs pe teren in regie proprie solicitati instantei prin accesiune imobiliara recunoasterea dr de prop si asupra lor. imobilul in conditiile optime ptr uzucapare ar trb sa fie delimitat de dvs prin gard, racordarea la utilitati, imozitele oricum nu pot fi platite dupa 89 insa inainte de 89 daca le-ati platit aferent imobilului depusa ca material probatoriu, si dovezi in sensul ca a-ti administrat imobilul. Cea mai mare problema a uzucapiunii este insa taxa judiciara de timbru, contituie o cheltuiala generoasa care se stabileste in urma unui rapot de expetiza tehnica a imobilului ptr a se stabili valoarea imobilului si taxa se plateste distinct. Dar ca sa demarati procedura in instanta puteti sa achitati o suma mai mica, in ideea in care va estimati valoarea obiectului cererii la o anumita suma in raport cu care va calculati taxa judiciara de timbru pana se stabileste exact valoarea imobilului si ca sa mentineti actiunea in instanta trb sa achitati intreaga suma. Sa mai luati in calcul ca si taxe rap de expertiza . succes.
Răspuns la discuția Audiere martor
neprezentarea martorlui in mod nejustificat atrage chiar emiterea unui mandat de aducere silita a acestuia in faza procesuala, iar in celelalte cazuri politia se poate depasa. Procurorul cu audierea martorilor.....hm....mai rar asa, in instanta am vazut cutuma interogarii acestora de proc.
Pot constitui motive de strămutare a cauzei, următoarele împrejurări:
- în cazul în care imparţialitatea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurărilor cauzei, duşmăniilor locale sau calităţii părţilor;
- când există pericolul de tulburare a ordinii publice;
-când una dintre părţi are o rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv printre judecători sau procurori, asistenţii judiciari sau grefierii instanţei.
1. Cererea de strămutare a unei cauze se adresează Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi ea trebuie motivată.
Dacă deţineţi înscrisuri care vin în sprijinul cererii dumneavoastră le puteţi anexa la aceasta.
În cerere trebuie să faceţi şi menţiunea dacă sunt arestaţi în cauză.
2. La primirea cererii, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie poate dispune suspendarea judecării cauzei; această măsură poate fi dispusă chiar de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce a fost investită cu judecarea cererii de strămutare.
3. Atunci când cererea de strămutare nu a fost formulată de dumneavoastră ci de alte persoane care au această posibilitate legală, veţi fi înştiinţată despre existenţa unei astfel de cereri de preşedintele instanţei ierarhic superioare celei la care se află cauza dumneavoastră spre judecare. Cu această ocazie vi se va comunica şi termenul fixat pentru soluţionarea cererii, întrucât în calitate de parte în procesul penal puteţi trimite memorii instanţei care soluţionează cererea sau vă puteţi prezenta la termenul fixat pentru soluţionarea acesteia.
În situaţia în care vă prezentaţi la termenul fixat, instanţa superioară va asculta şi concluziile dumneavoastră.
4. Examinarea cererii de strămutare se face în şedinţă publică, iar încheierea instanţei supreme nu este supusă nici unei căi de atac.
5. Indiferent de titularul cererii de strămutare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie poate dispune admiterea sau respingerea unei astfel de cereri.
6. Atunci când instanţa supremă găseşte întemeiată cererea, dispune strămutarea judecării cauzei şi stabileşte în ce măsură actele îndeplinite până la acea dată de instanţa de la care se strămută cauza, se menţin.
7. Dacă instanţa la care s-a aflat cauza a procedat la judecarea acesteia, hotărârea pronunţată este desfiinţată ca efect al admiterii cererii de strămutare.

Răspuns la discuția computare arestare preventiva
DECI- perioada arestului pana la proces = arest preventiv
- perioada executata= de la data inceperii executarii hot jud. def. si irev.
Computare = perioada de executat- perioada de arest prev.
Pe caz = pedepsa de executat 4 ani = 4ori 8 luni( la an )= 32 luni
perioada arest preventiv = 15 luni
dupa judecare si obt sentintei jud v-a mai mai executa diferenta
Legea zice asa insa arestul preventiv se prelungeste la 30 zile si nu poate depasi in total la adulti 180 de zile echivalentul a 6 luni.
DECI DA SE POATE FACE COMPUTARE ,( DUPA CE SE PRONUNTA INSTANTA SI PRIMESTE HOT. IREVOCABILA ) SE VA FACE CFM ART 88 CP .
INTRE TIMP POATE SOLICITA LIBERARE PROVIZORIE SUB CONTROL JUDICIAR ART 160 CPP .