avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Activitate geea.helios

Activitate geea.helios

Sunt proprietarul unui teren agricol, facut pierdut de primarie. Facem demersuri pentru reinnoirea titlului de proprietate in ideea de a-l vinde. Procesul s-a incheiat si hotararea a devenit irevocabila. As dori sa stiu care este termenul in care executorul judecatoresc ma poate pune in posesie si pot face vanzarea? M-as putea astepta la tertipuri din partea primariei prin care sa ma impiedice, sa intarzie eliberarea titlului?

Multumesc mult.
Răspuns la discuția despãgubire

Dacă o primărie a unei comune ”face pierdut” un teren din registrul agricol, insa eu, cu titlu de proprietate vechi (1945, ) pot dovedi și printr-o copie xerox facută în urmă cu 4 ani din acelasi registru agricol - in care acum bunicul meu, decedat, nu mai apare ca proprietar al acestuia pt ca i s-a falsificat initiala tatălui astfel încât să fie exclus din ”peisajul împroprietăririlor” vizavi de acest teren - pot da in judecată primaria acuzând de fals in acte? Pot emite pretenții despăgubitoare?
Discuție despãgubire
Altfel, daca am câștigat procesul și în două zile expiră termenul de contestație, pot primi despăgubiri?
Discuție despagubire
Dacă o primărie a unei comune ”face pierdut” un teren din registrul agricol, insa eu, cu titlu de proprietate vechi (1945, ) pot dovedi și printr-o copie xerox facută în urmă cu 4 ani din acelasi registru agricol - in care acum bunicul meu, decedat, nu mai apare ca proprietar al acestuia pt ca i s-a falsificat initiala tatălui astfel încât să fie exclus din ”peisajul împroprietăririlor” vizavi de acest teren - pot da in judecată primaria acuzând de fals in acte? Pot emite pretenții despăgubitoare?
Sunt proprietarul unui teren pe care primăria îl face pierdut, nu figurează în niciun registru desi, cu 3 ani în urmă, era prezent într-unul.
Am o fotocopie cu pozitia terenului în registrul agricol. Titlul pe care îl posed este emis din 1945 si apartinea bunicului meu, decedat de 12 ani.
Din varii motive, nu s-a reînnoit TP. Cei de la primărie au speculat de faptul că nu s-au făcut până acum demersuri de înnoire a titlului.
În noiembrie, anul trecut, am întâlnit o persoană interesată de cumpărarea acestui teren.
Am făcut o procură în care îl împuternicisem pe acest om si pt reprezentarea în tribunal si pentru vânzare.
Însă am fost neinspirată să stabilesc clauze cu privire la timpii limită. Îmi spune din 2 în 2 săptămâni că se rezolvă în 5 zile, primesc suma prestabilită în procură si încheiem colaborarea.

As vrea sa renunt la aceasta colaborare, sa anulez procura de imputernicire incheiata in urma cu 5 luni.
In conditiile in care mi s-a acordat un mic acont pentru acest teren, pot face acest lucru? (sa renunt la colaborare, restituind suma acordata initial).

Ideea este ca, daca s-a ajuns la stadiul acesta (pronuntarea hotararii - deci aproape de final), i-as putea cere suma totala prestabilita in procura?

Va multumesc mult.
Răspuns la discuția hotarare judecatoreasca
as vrea sa renunt la aceasta colaborare, sa anulez procura de imputernicire incheiata in urma cu 5 luni. in conditiile in care mi s-a acordat un mic acont pentru acest teren de catre imputernicit, pot face acest lucru? (sa renunt la colaborare, restituind suma acordata initial)
Ideea este ca, daca s-a ajuns la stadiul acesta (pronuntarea hotararii - deci aproape de final), i-as putea cere suma totala prestabilita in procura?
Răspuns la discuția titlu proprietate
mi s-a spus ca ar putea dura redactarea hotararii pana la 3 luni, hotarare care este deja pronuntata... si ca emiterea ei ar depinde de "complexitatea celorlalte cauze".
as vrea sa renunt la aceasta colaborare, sa anulez procura de imputernicire incheiata in urma cu 5 luni. in conditiile in care mi s-a acordat un mic acont pentru acest teren de catre imputernicit, pot face acest lucru? (sa renunt la colaborare, restituind suma acordata initial)
cat poate dura emiterea unei hotarari judecatoresti, daca aceasta a fost pronuntata dar inca nu "redactata" ? de ce anume depinde redactarea acesteia? bunavointa sau sunt inca niste pasi de urmat?
Sunt proprietarul unui teren pe care primăria îl face pierdut, nu figurează în niciun registru deși, cu 3 ani în urmă, era prezent într-unul. Am o fotocopie cu poziția terenului în registrul agricol. Titlul pe care îl posed este emis din 1945 și aparținea bunicului meu, decedat de 12 ani. Din varii motive, nu s-a reînnoit TP. Cei de la primărie au speculat de faptul că nu s-au făcut până acum demersuri de înnoire a titlului. În noiembrie, anul trecut, am întâlnit o persoană interesată de cumpărarea acestui teren. Am făcut o procură în care îl împuternicisem pe acest om și pt reprezentarea în tribunal și pentru vânzare. Însă am fost neinspirată să stabilesc clauze cu privire la timpii limită. Îmi spune din 2 în 2 săptămâni că se rezolvă în 5 zile și primesc suma prestabilită în procură și încheiem colaborarea. În mod obișnuit, după emiterea unei hotărâri judecătorești de punere în posesie a unui teren, în cât timp își îndeplinește primăria obligațiile cu privire la hotărâre? Poate întârzia așa mult? E posibil ca hotărârea să se expedieze la adresa împuternicitului ? Ar trebui să mă tem că împuternicitul nu e de bună-credință, că recurge la tertipuri,că, în definitiv, pot rămâne fără teren și fără bani ?