avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate maripirvu

Activitate maripirvu

Va multumesc tuturor pentru mesaje!
Stiu ca perceptia generala este ca mama vrea sa tina tatal la distanta...ca e cea mai egoista si ca nu se gandeste la copil sau la tata, etc. In acest caz nu e asa...chiar si fara program de vizita, usa casei a fost deschisa mereu pt tata...am incercat sa trec peste relatia noastra ca adulti si sa ma raportez doar la cea de parinti. Tot ce trebuia dansul sa faca era sa vina la copil!!!! Atat! De ce nu vrea copilul cu el?? Poate pentru ca nu-l cunoaste, sau pentru ca acum cateva luni a venit in casa noastra si a insfacat la propriu copilul smulgandu-l din bratele mele si aruncandu-l in masina pentru a-mi dovedi ca este si copilul sau si are dreptul sa-l ia la el. Si timp de o jumatate de ora copilul a urlat in masina sa il aduca acasa, iar eu il imploram la telefon sa nu mai chinuie copilul, sau pentru ca acest copil nu simte nevoia de dansul in acest moment al vietii!! Este un copil cu o viata echilibrata...are prieteni, bunici, este inconjurat de dragoste. imi spune constant ca e fericit!! si ca ma iubeste!! Si cand incerc sa deschid discutia de a merge la tata...copilul se schimba brusc. si imi cer scuze fata de cei care ma judeca, dar chiar nu imi pot distruge copilul prin a-l forta sa faca ceea ce nu simte. Da, stiu ca nu i-am facut dosar pentru abandon...dar am zis ca este tatal copilului si ca nu trebuie sa ajungem acolo. se pare insa ca doar eu gandesc asa...atunci poate ar trebui sa dau drumul la dosarul penal....
Buna ziua!
Am inceput divortul inainte de intrarea in vigoare a NCC, iar sentinta a fost data dupa aceea. Am primit custodie unica, domiciliul copilului de 3 ani la mine, iar tatal nu are drept de vizita pt ca nu a dorit sa se prezinte in instanta. De doi ani de zile insa traiesc numai amenintata. Astfel, acest tata, care nu a venit la copil decat o ora - doua la trei, patru luni, care nu a platit un leu pensie, care nu a venit la aniversari, sarbatori, etc...acest om isi doreste copilul. Vrea custodie comuna si program prelungit de vizita. :O
Poate sa obtina ceva? Mentionez ca in acesti 3 ani de viata a copilului nu a participat in niciun fel la cresterea lui, copilul l-a vazut doar o ora, max doua o data la 4 luni, iar acum copilul nu vrea sa auda de el. nu vrea sa vb la telefon sau sa il vada. Dar, tatal nu tine cont de asta...nu conteaza faptul ca nu are o relatie cu acest copil.
Răspuns la discuția Imposibilitate plata credite
Buna ziua! Multumesc pt raspuns! Nu au ce sa execute in afara de venit! Nu detin nimic pe numele meu! Intrebarea este daca indiferent ca platesc sau nu lunar o suma, tot acolo ajung adica la executare! Atunci care mai este diferenta intre cei care nu platesc nimic si cei care platesc lunar, doar ca nu mai pot plati integral rata?
Buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea..am facut 3 credite de nevoi personale acum cinci ani, pe care le-am platit la zi pana cand am nascut acum 2 ani. De atunci am platit lunar cel putin jumatate din rata la fiecare credit, dar totusi am acumulat multe zile de intarziere. Nua existat nici macar o luna sa nu platesc ceva, dar niciodata mai putin de jumatate din rata. Intre timp am divortat, nu primesc nici pensie alimentara pt copil, iar venitul este insuficient pt a putea achita integral datoriile. Am cerut bancilor sa platesc atat cat pot lunar, dar nu au fost de acord. Intrebarea mea este...se poate sa fiu executata pe salariu, chiar daca platesc lunar o suma? Si cum ar fi mai bine sa fac...sa la s sa fiu executata sau sa continui sa platesc atat cat pot lunar? Daca as lasa sa fiu executata, jumatatea din salariu pe care ar putea sa o ia bancile ar fi infinit mai mica decat ce platesc acum!
Buna seara! Va rog frumos daca se poate sa-mi dati un raspuns concret la urmatoarea speta:

Mama, are decizie pentru exercitarea autoritatii parintesti de catre dansa asupra unui copil de 3 ani. Tatal nu are nici program de vizita sau alta obligatie, deoarece nu a platit deloc pensie alimentara sau alte cheltuieli ale copilului de la nastere. De la o vreme insa mama este constant amenintata de catre tatal copilului ca i se va intampla ceva rau si el va lua copilul oricum chiar daca instanta nu a vrut asa. Credeti-ma ca femeia asta este disperata. In acest moment locuieste cu parintii sai. Intrebarea noastra este urmatoarea: Poate mama sa faca un act notarial, sau alt gen de inscris in care sa specifice ca in cazul in care ea va pati ceva, copilul sa fie crescut de sora acesteia si sotul ei?? Mentionez ca pana acum 2 luni, doamna a locuit impreuna cu sora, deci aceasta din urma este o prezenta familiala pt copilas, pe cand tatal vine sa-l vada o data la 6 - 7 luni cate 10 minute.
Care sunt conditiile legale prin care aceasta poate sa lase copilul in grija cuiva care sa se ocupe de el in cazul unei tragedii? Va multumim!

Răspuns la discuția Intrebare importanta...
Multumesc pentru raspunsuri! Mi-am dorit tare mult ca acest copil sa stie cine este tata, de cand ne-am despartit! A fost o perioada de 2 luni in care ma duceam in fiecare weekend la tatal copilului sa il vada, iar el refuza sa iasa din camera sa...nu dorea sa vada acest copil. Chiar mama lui a incercat la un moment dat sa il bage la el in camera sa il vada si in secunda urmatoare acest tata a urlat la mama sa sa iasa din camera. Si asta este doar o intamplare. In fapt au fost mult mai multe. Deci cele cateva intalniri cu acest copil au avut loc mai mult fortat si toate la domiciliul lui actual, deoarece imi spune ca daca imi iubesc asa mult copilul e treaba mea sa-l duc sa il vada pe tatal lui. Iar ca ajutor financiar....am primit nimic. Nici macar atunci cand copilul a avut probleme de sanatate si l-am rugat sa ne duca pana la spital, el avand masina, a refuzat si mi-a zis doar sa ma descurc. Si asta am facut in acesti ani...doar ca acum apare custodia comuna. Si pe cuvant daca pot sa inteleg de ce se dau aceste sentinte pe banda rulanta.

Sarbatori fericite va doresc!!!
Răspuns la discuția Intrebare importanta...
Foarte simplu..As putea sa ma prezint fara avocat si fara milioane de dovezi ca minunatul tatic nu a vrut sa stie nimic de copil de cand a fost conceput, nu de la nastere. M-am ocupat singura de sarcina, de nastere si dupa aceea de copil. Doar ca a venit si l-a recunoscut asta il face tata. Deci, ce rost mai au acesti multi bani aruncati pe avocati?? Tot custodie comuna se da...
Buna seara! Tinand cont de tot ce am citit pe acest forum, am si eu o intrebare simpla: A mai fost data vreo sentinta de custodie unica in Bucuresti dupa 1 Oct. 2011??? Intrebarea se adreseaza in principal avocatilor prezenti pe acest forum, dar si celorlalte persoane care ar putea sa aibe un raspuns. Stiu ca acest minunat si super bine facut cod pe care atat il laudati unii dintre dumneavoastra este aplicat, dar as vrea sa mai cred ca inca traiesc intr-o tara unde o lege nu se aplica pe banda rulanta, ci se mai tine cont si de fiecare speta in parte. As vrea tare mult sa aflu raspunsul la aceasta intrebare pentru ca asa macar stiu la ce ma astept si nu ma mai chinui sa platesc un avocat sau sa ma mai duc cu dovezi si martori aiurea, daca tot aceasi sentinta se va da.
Răspuns la discuția Sanse custodie unica
Martonze a scris:


1.Puteti sa-i acordati fostului sot sansa de a fi parintele rezident si Dvs. sa fiti cea cu dreptul de vizita. Daca se opune, exista,executor judecatoresc, politie, etc.
2.Exista sansa ca domnul sa-si gaseasca o noua partenera, care sa-i interzica "relatiile cu minorul" necomun, aici numai Dumnezeu va poate ajuta.
3. Mai asteptati 8 ani, pana copilul implineste 10 ani si atunci, copilul poate decide cu cine vrea sa locuiasca. Daca va prefera, va sta cu Dvs., daca nu-dragoste cu sila nu se poate.

Interesul major al copilului? Mai multe procese, mai multi judecatori, notari, avocati, executori judecatoresti, politisti, medici...


Nu se pune problema de a-i acorda fostului sot dreptul de a fi parinte rezident. Am crescut singura acest copil...fara nici un fel de implicare din partea lui. Copilul nu il cunoaste decat asa cum isi cunoaste vecinii de cartier. Am metionat ca singurele vizite au fost facute de mine cu bebe la domiciliul fostului sot, in dorinta de a-i da o sansa copilului sa stie cine este tati. Va dati seama cum va fi afectat acest copil sa se trezeasca brusc intr-o casa straina, fara mama pe care a vazut-o zilnic de cand s-a nascut. Am o relatie foarte, chiar extrem de apropiata cu, copilul. Este atat de atasat de mine incat noaptea se trezeste si ma striga pentru a fi sigur ca sunt in camera si ca nu l-am lasat singur.
Răspuns la discuția Sanse custodie unica
Asta chiar ca este de rasul lumii. Adica dupa ce ca nu stie ca are copil timp de 2 ani, nu se prezinta nici la divort, o mai si ameninta pe mama si o jigneste zilnic prin mesaje pe telefon, nu a contribuit cu un leu in acesti ani, chiar si cand mama l-a rugat sa o duca la spital cu, copilul a refuzat-o...si primeste custodie comuna. Doamne in ce tara traim...in ce tara ne crestem copiii...sunt perfect de acord cu acesta custodie atunci cand sotii au locuit impreuna, cand tatal are o relatie personala cu acel copil, dar in acest caz parintii s-au despartit cand mama era gravida. Tot ce va face acest cod civil nou va fi sa incurajeze femeile care traiesc un cosmar alaturi de sot sa nu mai divorteze...sa ramana acolo sa inghita orice pentru ca oricum ar face tot legate de ce doresc sotii vor fi. oare unde mai este interesul copilului??