avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate juridicmg

Activitate juridicmg

aici depinde de instanta de judecata sesizata ,cu referinta la gradul de incarcare. In general se rezolva in 4 - 5 luni (daca SPCRPIV nu face recurs la solutia primei instante) si ai noroc sa-ti fie redactata repede hotararea.
Răspuns la discuția Cum se poate inchide o firma
Nu cred ca mai gasesti ceva in cont. Daca societatea nu a mai derulat operatiuni bancare , contul a fost debitat cu taxele si comisioanele bancare de administrare.
normal ar fi fost ca in certificatul de inregistrare sa fie trecut sediul social , din actul constitutiv (contractul v-c) si nu cel din comodat, dar probabil ca si acolo l-ai trecut gresit, prin urmare incearca o rectificare prin procedeul descris mai sus .

Multumesc mult pentru informatii! Imi sunt de mare ajutor in a-mi cantari avantajele si dezavantajele pentru ca maine trebuie sa dau un raspuns.Contabila mea nu pot sa zic ca m-a lamurit in vre-un fel, asa ca voi cere sfatul altcuiva. Iti doresc o zi frumoasa si o saptamana fructuoasa!
Andreea

ok, la fel ,dar astept sa ne anunti cum ai rezolvat situatia cu patronul.
Din cate am stat eu pe acest forum am remarcat ca este ``un priceput `` care posteza peste tot numai din dorinta de ai creste ratingul , cu solutiile cerute de forumisti sta mai prost, dar oricum specimene ca el gasesti si pe alte forumuri.
Mai bine ar incearca sa se documenteze inainte de a exprima un verdict. Afla de aici ca asociatul unic (si nu actionar asa cum a perceput ) poate numi cati administratori doreste - art.7 lit.e din LSC - modificata.
PS. daca as posta la fiecare aberatie pe care o posteza ar trebui sa angajez personal in trei schimburi.

Si acum raspuns urgent pentru Andreea Cristea
1. poti presta si in calitate de asociat unic , dar cu administratorul neasociat ce faci ...? daca doresti sa treci pe micro ai nevoie neaparat de angajat chiar si in part time e suficient.
2 poti figura ca si angajat cu conditia citez din LSC ``Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este, cu exceptia cazului in care are calitatea de administrator unic sau de membru al consiliului de administratie.``
3. daca intentionezi sa treci pe microinterprindere solutia este sa inchei actele -contractele pe furnizarea de servicii in proportie mai mare de 50 % si nu oferirea de consultanta. In schimb daca ramai platitoare pe profit poti factura 100 % pe consultanta.
4-..consulta urgent un contabil.
5 aici depinde de mai multi factori..dar ambele variante au avantaje si dezavantaje. Ai nevoie si aici de un contabil.
Succes !!!!

PS. Cu ceva timp in urma aveam si eu in intentie acelasi lucru, dar am ramas inca salariat.
Răspuns la discuția Salariul minim
Contract colectiv de munca la nivel national 2007-2010 il gasit pe www.codulmuncii.ro
Răspuns la discuția prelungire punct de lucru
si in rest .........foarte multe taxe. :((
Răspuns la discuția Infiintare firma
Legislatia in vigoare , nu impune cati angajati trebuie sa aiba o societate comerciala. Ceea ce, ne rezerva viitorul cu privire la acest aspect ramane sa asteptam `` ce ne pregatesc `` guvernantii nostri.