avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate bubalus

Activitate bubalus

Suma s-a platit din încasările curente. A fost și un fond de rulment dar s-a epuizat din cauza debitorilor. Gestiunea s-a predat cu întocmirea situatiei soldurilor de activ și de pasiv iar sumele cu avocatul au fost reflectate în situația soldurilor de activ și de pasiv care au fost recunoscute de pritor. Acum președintele îmi cere să plătesc aceste sume considerând că ele trebuiau recuperate în momentul efectuării plății. Listele de plata au fost semnate și de președinte și de cenzor dar în acele liste nu figurau sumele plătite drept onorariu. La ședința generala după o perioadă de 2 ani a ajuns la concluzia că trebuie să facă o verificare pe ultimii 5 ani și a ajuns la concluzia că am lipsa in gestiune suma aferenta platii onorariului avocatului și consideră că e prea târziu să recupereze banii de la locatari pe listele de plata.
S-au platit din caserie la solicitarea președintelui de asociație iar chitanță de la avocat a fost înregistrată .... Banii nu s-au recuperat efectiv de la locatari până în momentul de față. In acest moment atât președintele cât și noul administrator imi solicita mie sa platesc aceasta sumă ...
Bine, dar procesele nu s-au încheiat încă.... Noul administrator susține că aceste cheltuieli cu avocatul trebuiau recuperate de la locatari imediat ce s-au platit

a scris:

De obicei,cheltuielile de judecată sunt achitate de către cel care pierde procesul în instanta,daca avocatul și-a făcut treaba!!

Buna ziua, am fost administratorul unei Asociații de Proprietăți și pe timpul desfășurării activității am avut un râu platnic. Drept urmare Asociația l-a acționat în judecată. Am angajat avocat remunerat care sa ne reprezinte în instanță. Pentru a plăti avocatul banii i-am luat din casieria asociației iar cu chitanță obținută de la avocat m-am scăzut în registrul de casa. In momentul in care am predat gestiunea procesele intentate răuplatnicului nu au fost finalizate. Noul administrator îmi cere mie banii pe care i-am plătit avocatului și cu care m-am scăzut în registrul de casa spunând că sumele trebuiau trecute de indata pe listele de plata pentru a fi recuperate cheltuielile.cu avocatul. Menționez faptul că la un moment dat am abordat aceasta problema - de a retine sumele pe listele de plata - iar proprietarii nici nu au vrut să audă spunand că acceptă să plătească sumele care nu s-au recuperat în instanță ( diferența dintre suma acordată avocatului și suma recunoscută de instanta). Va rog să mă consiliați și sfătuiți cum sa procede zsi să îmi indicati articolul de lege care prevede repartizarea cheltuielilor cu avocatul.
Multumesc
dorim sa ridicam o casa in curtea parintilor sotiei.
exista vreoo varianta de a face acest lucru pe numele nostru daca parintii sunt proprietarii terenului?
parintii sunt de acord sa ne cedeze o parte din teren dar am vrea sa evitam dezmebrarea terenului prin VC, donatie, etc...care banuiesc ca implica timp, bani, notar (cadastru si intabulare pe fiecare bucata de teren, nu?).
sotia e oricum singurul mostenitor (unicul copil)....

ma gandesc daca exista vreo varianta...ceva gen promisiune de mostenire...etc...
sau se poate face procura?
sau inchirere/concesiune a unei bucati de teren...(astea tot cu dezmembrare se face?)

va multumesc...
Buna ziua,


Ma numesc Aurica Stroe si va rog sa ma indrumati in rezolvarea unei probleme ce ma priveste in mod personal.
Eu sunt administrator la o Asociatie de Proprietari din mun. Constanta in baza unei Conventii pentru care sunt remunerata. In data de 02.07.2014 am depus dosarul de pensionare anticipata si care nu se refera la activitatea desfasurata a Asociatia de Proprietari. In aceste conditii va rog sa ma indrumati cum sa procedez astfel incat sa nu renunt la venitul de la asociatia de proprietari dar nici sa eludez legile in vigoare.
Daca am depus deosarul de pensionare in 02.07.2014 mai pot beneficia de idemnizatia primita de la asociatie pentru luna iulie?
In speranta ca voi avea un raspuns de la dvs. va multumesc anticipat.


Aurica Stroe
Am si eu o intrebare daca se poate.
Cum se face corect calculul pentru un bloc unde nu exista repartitoare de costuri ci doar cel general de intrare in bloc?
Este vorba de un bloc cu 30 de apt. toate avand aceeasi suprafata din care 4 apartamente sunt debransate din Constanta.
Exista 3 calorifere pe casa scarii (parter, etaj 1 si etaj 2) si 5 calorifere la cele 5 uscatoare (cate unul pe fiecare nivel - P+4).
Cum/cine stabileste procentul din cantitatea totala de caldura destinat incalzirii spatiilor comune?
In momentul de fata factura totala se imparte la cele 26 de apt. bransate, cei debransati neplatitnd nimic din cota indiviza a caldurii din spatiile comune de care beneficiaza...sau sau din caldura degajata de tevile din proprietatea lor.
Care este legislatia de reglementare?
sal'tare..
vad ca au aparut diverse informatii, ca asta:

CASS de 5,5% pentru persoanele care nu sunt salariate, au stabilit Comisiile de buget-finante
Comisiile reunite de buget-finante au votat vineri, in unanimitate, un amendament propus de deputatul PNL Daniel Chitoiu, prin care si persoanele care nu sunt salariate, dar au obligatia de a-si asigura sanatatea, sa achite tot 5,5%, ca si restul angajatilor, informeaza NewsIn.

In textul initial al Legii bugetului, pentru anul 2010 cotele de contributii la asigurarile sociale de sanatate (CASS), prevazute de Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc astfel: 5,5% pentru cota datorata de angajat; 5,2% pentru cota datorata de angajatori.

Deputatul PNL Daniel Chiritoiu a propus un procent de 5,5% si pentru persoanele care nu sunt salariate. Astfel, categoria persoanelor care nu sunt salariate, dar au obligatia potrivit legii sa-si asigure sanatatea, trebuie sa comunice direct casei de asigurari alese veniturile in vederea calcularii si achitarii cotei de 5,5%, iar nu de 6,5% cum este prevazut in prezent.

De asemenea, pentru anul 2010, pentru lucratorii migranti care isi pastreaza domiciliul sau resedinta in Romania, contributia lunara la fond se calcuzeaza prin aplicarea cotei de 5,5% la veniturile obtinute din contractele incheiate cu un angajator strain, amendament introdus de Chitoiu.

Parlamentarii comisiilor reunite de buget-finante au parcurs vineri aproximativ 250 de amendamente, dintre care doar cateva admise. Dezbaterea s-a oprit la articolul 10 din Legea bugetului si va fi reluata sambata dimineata, incepand cu ora 10.00.


sau asta:

KPMG: Ce spun noile Norme de aplicare a Codului Fiscal, valabile de la 1 ianuarie 2010?

Normele fac de asemenea referire la persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii din strainatate, care au obligatia determinarii impozitului anual pe venitul din salarii. "Conform prevederilor din Norme, valoarea investitiilor la bunurile mobile si imobile ale proprietarului, care fac obiectul unor contracte de cedare a folosintei, inclusiv a unor contracte de comodat, sunt considerate venituri impozabile la nivelul proprietarului. Venituri din investitii.", spun expertii KPMG.


Eu sunt cetatean roman, cu domiciliul in Romania cu un contract de munca in strainatate. lucrez deja de 1 an si 2 luni....in diverse ture 75 zile la munca /21 acasa sau 90/21..etc.
la capitoul taxe....contractul meu de munca spune asa:

Taxes and National Socuial Security

Taxes in country of work

All tax statement related to renumeration paid by Company to Employee under this agreement shall be completed and filled by Compnay with the Tax Authorities in the country of work.

Taxes and National Socuial Security in country of domicile or origin

Employee is responsible for and will promptlly pay for any and all taxes and duties, which may arise under the laws of country of Employee's citizenship and/or residence. The declaration and payments to the National Tax Authorities and national Social Security in Employee's country of domicile, is regarded as his responsibility and for his own account. If the employee fails to make such payments/declarations, the company does not accept any responsibility.


Eu pana acum nu am completat nici o delcaratie fiscala.... din ce am priceput eu din contract impozitele pe venit sunt platite de companie in tara unde lucrez. trebuia sa mai declar ceva si in Romania?
Pana acum nu am platit CASS....Compania imi ofera o asigurare medicala worldwide (inclusiv sotiei). Eu nu am folosit-o pana acum....dar sotia a beneficiat din plin..... toate controlele/analizele au fost facute la cabinete particulare si decontate de asigurator.
deci momentan nu am nevoie de nici un CASS. oricum sotia e salariata si plateste....
imi platesc singur CAS-ul prin contract la CAS....pentru "a-mi merge vechimea in tara" ...

ce sa inteleg eu din informatiile postate la inceputul topicului? voi trebui sa platesc CASS de 5,5%. la ce venit? trebuie sa-mi declar contractul de munca?
Conform noului cod fiscal trebuie sa platesc impozit pe venitul din strainatate?...nu e dubla impozitare? baza de impozitare o declar eu prin declaratie?
e cam confuza situatia.

specialistii ce zic?

Răspuns la discuția Problema de uzucapiune
la birou/serviciu din primarie trebuie sa ma duc?
Răspuns la discuția Problema de uzucapiune
nu trebuie hotarare judecatoreasca?