avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate Amariei Alin dumitru

Activitate Amariei Alin dumitru

O salariata intra in concediu sarcina si lauzie si are stagiu doar de 5 luni. Este posibil ca prima luna sa fie platita de angajator si incepand din luna a doua sa solicit decontarea de catre CASS .. avand in vedere ca ar avea stagiu de 6 luni dupa aceasta?
Administratorul societatii care este asociat unic si in acelasi timp salariat al societatii poate lucra in cadrul societatii si trecut in pontaj in acelasi timp toate zilele saptamanii renuntand astfel la acordarea celor 2 zile de repauz saptamanal? Mai exact lucreaza L, M, M, J cate 7 ore/zi si V, S, D cate 4 ore/zi.
orasul Radauti; intr-adevar deratizarea am facut-o ca ma deranja mirosul care ma influenta cel mai tare pe mine. Locatarii sunt cu bun simt, sunt putini la numar (scara are 12 apartamente pe 4 nivele; la parter sunt spatii comerciale) cum exceptia unora. Nu au fost probleme pana anul trecut cand au fost pacaliti 7 dintre ei sa adere la o asociatie de locatari constituita. Apropo spatiul meu are o parte sub aceasta scara care are asociatie si o parte mai mica sub alta scara care nu are asociatie. Cei de la asociatie incearca sa ma impuna la suprafata intreaga... Si eu stau in spatiul respectiv in chirie, proprietarul spatiului mi-a recomandat sa nu le platesc nimic la asociatie deci sa-i ignor? Cei de la asociatie nu m-au contactat sa inchei nici o conventie (cf art. 37 ce-l mentionati), oare este chiar normal sa le platesc ce vor cu tot cu penalitati? (nu exista energie electrica doar apa intermediaza si atat!)
Dupa cum am mentionat aceasta asociatie doar intermediaza plata facturii de apa. Asociatiile de proprietari sunt o gaselnita noua pentru orasul in care locuiesc care nu a adus nimic bun. Pana in anul 2011, nu existau asociatii de proprietari in oras, utilitatile (apa, gunoi, caldura) se achitau direct de catre fiecare proprietar la casieriile operatorului. In 2011, serviciu de apa a fost concesionat unui alt operator care a impus locatarilor in mod abuziv sa se constituie in asociatii de proprietari. In demersul acesta, operatorul a si inceput sa debranseze unele blocuri (pentru intimidare) intrucat nu aveau asociatie de locatari si nu voia sa incheie contracte individuale (efectiv sa sape in fata blocului si sa sigileze tevile de apa ce intrau in bloc). Unele blocuri (chiar scari) s-au asociat, altele nu au mai reusit intrucat au intervenit reprezentantii primariei, populatia ... si operatorul a cedat si a incheiat contracte individuale cu cei care nu aveau asociatie. Unele scari au asociatie ca cel in care functionez si eu, altele nu. In fapt din cele 10 scari a blocului unde functionez doar 3 sunt la asociatie, la restul se factureaza individual. Actualmente, foarte multi din locatarii care au asociatie (platesc mai mult) doresc in acest moment sa se dezasocieze si sa incheie contract individual; cum se poate face acest lucru?
Sa revin la intrebarile dvs. Spatiile de la subsol au fost deratizate de catre mine, pe cheltuiala mea (care sunt la parter), spatiul verde a fost amenajat chiar anul acesta de catre mine pe cheltuiala mea, fatada o zugravesc anual intrucat se murdareste tot pe cheltuiala mea. Nu am solicitat locatarilor nici un ban pentru toate aceste cheltuieli ce le fac periodic. Asociatia aceasta este infiintata (am inteles din aproape 2 ani); nu a venit niciodata la mine, ca acu sa vina sa-mi solicite contributii de intretinere pentru 2 ani, cu penalitatile aferente - ce ar acoperi doar functionarea lor. Daca sustineti ca ar trebui sa le platesc aceste contributii rog atunci sa-mi spuneti cum as putea sa-mi recuperez aceste sume cheltuite pentru comun (subsol, spatiu verde, fatada). Terasa de la ultimul etaj nu a fost reparata de mai multi ani; proprietarul apartamentului a solicitat sa contribuim la reparatia acestuia, lucru cu care sunt de acord; dar reparatia nu se face prin asociatie. Am aflat acu ca am fost trecut pe lista de plata a asociatiei care cica ar fi afisata la intrarea in scara, ... dar eu nici nu am acces la scara respectiva, intrucat au interfon si intrarea mea este pe partea opusa blocului ... Suma ce mi-o solicita este 0.25 lei/mp/luna, ceea ce anual inseamna cam un salariu pe an ...
PS. Tot pe acest site am inteles ca in unele cazuri proprietarii spatiilor din constructie sunt tratati ca terti in relatia cu asociatia de proprietari si nu ca membri;
asociatia nu se ocupa cu nimic altceva decat intermediaza factura la apa. Doar atat! Mai mult in aceasta vara am avut aprobare de la primarie sa amenajez spatiul verde din fata spatiului, spatiu verde de care teoretic ar fi trebuit sa se ocupe toti proprietarii.
Problema initiala cu care am deschis topicul a fost rezolvata, respectiv operatorul de apa a cedat si a incheiat contracte individuale cu spatiile comerciale de la parterul blocului, dupa ce le-a creat bransamente individuale. Ar fi fost o situatie urata ca operatorul sa intrerupa apa pe intreaga coloana pentru neplata de catre locatari, cum se anunta in momentul de fata din cauza restantelor; si inclusiv afacerea sa-si suspende activitatea din lipsa de apa dar cu platile la zi!
De la asociatie nimeni nu a zis nimic in aceasta perioada, ca sa ma trezesc cu ei ca ma ameninta sa achit restante pe 2 ani, doar pentru contributiile la intretinerea asociatiei.
Credeti ca e normal sa platesc pentru un serviciu de care nu beneficiez in nici un fel?
Asociatia respectiva s-a constituit la amenintarile noului operator de apa ce nu dorea sa incheie contracte individuale cu locatarii din apartamente cum exista cu vechiul operator. Repet, in momentul de fata aceasta asociatie doar intermediaza serviciile intre furnizorul de apa si proprietarii consumatori. Pentru spatiile de la partener s-au facut bransamente separate pentru apa. Asociatia imi impune o taxa fixa /mp pentru a-si acoperi cheltuielile de functionare. (nu mai spun ca aceasta taxa este cu mult mai mare decat cheltuiala efectiva cu apa si canalizarea). Nu mi s-a solicitat sa inchei nici o conventie; doar ma ameninta sa platesc. Este corect ?
am achizitionat un apartament de la un dezvoltator ce mi-a fost facturat cu 5%. Dupa 2 luni de utilizare ca spatiu de locuit vreau sa-i schimb destinatia in spatiu de servicii (sa-l inchiriez pentru un cabinet medical). Exista vreun impediment legal?
Este legal ca in urma unui control inopinat ANPC in care sunt clarificate toate aspectele, organul de control sa solicite agentului economic prezentarea la sediul sau pentru semnarea actului? Deoarece este o oarecare distanta intre spatiul controlat si sediul ANPC.
spatiu comercial din contructie la parterul unui bloc, cu intrare separata fata de locatari, cu bransament separat la apa si contract de apa-canalizare cu operatorul local (asociatia a fost de acord cu aceasta). In momentul de fata asociatia solicita achitarea contributiei la asociatie cu toate ca nu presteaza efectiv nici un serviciu spatiului comercial respectiv. Doar solicita achitarea contributiei calculate ca suma fixa / mp (pentru locatari se calculeaza in alt mod). Este corect sa achitam aceste salarii administratorului asociatiei fara ca acesta sa faca nimic pentru spatiul respectiv?
a mai primit cineva vreun raspuns clar. A deschis cineva actiunea in instanta? as dori un model de intampinare.