avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate Dum3

Activitate Dum3

Răspuns la discuția succesiune
Multumesc!
Of, dumneavoastra mi-ati dat a treia varianta :(
Nici nu mai stiu. Sotia supravietuitoare a spus ca da notarul in judecata ca nu a calculat corect.
Dar ea nu mosteneste doar ce a mostenit sotul ei?
Cum poate el, copilul, sa mai mosteneasca mama, daca el a decedat inaintea mamei lui?
Sotul supravietuitor nu vine la mostenire doar la cota de 3/16 cat ii revenea cand era in viata si cu un parinte mort? Adica a murit tata a ramas mama si doi copii, a mutit un copil, acum sotia lui vine sa ceara mostenirea, nu cere doat cat ii revenea dupa tata, pe care l-a mostenit, mostemeste si mama care a murit la 9 ani dupa el?
Nu mai inteleg nimic :( apartamentul a fost evaluat la 40.000 eu si nu stim cat ii revine sotului supravietuitor ca nu vrem sa ne certam, dar am facut succesiunea la notariat apoi ea a fost la alt notar si asa avem doua sume diferite :(((
Discuție succesiune
Buna ziua!
As dori sa stiu care este cota parte sotului suprevietuitor in urmatoarea situatie: - in urma decesuilui unuia dintre soti A si B, ramane un ap. pe care il mostenesc sotia "B" (mama) si doi "C" si "D" copii. La scurt timp moare unul dintre copii C, iar singurul lui mostenitor este sotia supravietuitoare "E" (mentionez ca nu au avut copii). Dupa un timp moare si sotia "B" (mama) si rama la mostenire un copil "D" si sotia suprevietuitoare "E" al carui sot a murit inaintea mamei "B"
Mentionez ca am fost la doi notari si am doua raspunsuri diferite. unul spune ca ii revine sotului suprevietuitor o cota pare de 3/16, iar altul ca ii revine dublu. Unul din ei cred ca nu au tinut cont de ordinea deceselor. Deoarece unul dintre copii mosteneste doar o pare doar din cota tatalui "A"
Va rog sa ma lamuriti.
Multumesc!
Buna ziua! Am o situatie careia nu-i dau de cap.
in anul 2012 am primit o notificare de la biroul unui executor cum ca imi vor executa silit ap. Ma-am judecat cu banca si si am castigat procesul si in luna a IX a anul 2014 prin hotarare definitiva si irevocabila in care le respingea incuviintarea executarii silite. Acum la un an dupa proces aflu ca la cadastru ap este pus sub urmarie imobiliara si am primit iar i notificare cum ca voi fi executat prin toate formele legale.
Stiu ca executarile se faceau in baza unu hotarari judecatoresti, apoi li s-a dat dreptul executorilor sa execute fara o sentinta judecatoreasca si de cateva luni s-a revenit la forma initiala cu abrogarea art. 120 din OUG nr. 99/2006. Intrebare: ma poate executa silit scotandu-mi ap la licitatie chiar daca exita o hotarare defimitiva care spune ca respinge cererea de incuviintare a executarii silite? De ce nu pun poprire pe venituri? suma executata este de 11.000,00 lei.
Buna ziua!
Incep scurt si la obiect. Am o cladire de birouri cu doua etaje inregistrata pe persoana juridica.
La etajul 1am o alta firma(tot a mea) chirias cu activitate de birouri (contabilitate, dep. tehnic), iar in restul firemei isi desfasoara activitatea firma "proprietara" (contabilitate, dep. tehnic si resurse umane)
Eu detin ambele firme, pe una este inregistrata cladirea, iar pe adoua am luat-o chirias pe un etaj. Intrebarea este cum platesc impozit.
Ma dezavantajeaza ca le am pe amandoua in aceeai cladire de birouri? Ar fi mai bine sa scot firma chirias si sa o duc la alta adresa?
Logic ca nu vreau sa platesc mai mult si sa fac ce e in avantajul meu, putand muta sediul firmei chirias daca e cazul.
Multumesc!
Buna ziua!
Am o nelamurie si as vrea o parere avizata pt a fi sigura ca nu fac greseli.
In speta: La o licitatie mi se cere in fisa de date sa depun la experienta similara maxim doua contracte care sa intruneasca suma ceruta in licitatie.
Eu am asa: un contract de la o lucrare la care am participat in asociere X(eu) in procent de 60% si Y in procent de 40% , iar cel de-al doilea contract pe care doresc sa il depun este unul la care a participat X. Acum la licitatia in cauza participam in asociere X si Y pentru a intruni suma din licitatie. Intrebarea este daca se considera ca depun 3 contracte sau se cumuleaza cat a avut % X in contract si cat Y in primul contract + Ydin al doilea contract si se cumuleaza procentele din ambele contracte si separat procentul luiX?
Pe scurt suntem doi asociati in lucrari anterioare care vrem sa participam in asociere la o licitatie si depunem un contract in asociere (intre noi) si unul in care a lucrat doar asocialul.Cate contracte se considera ca depunem , doua sau 3 si ne descalifica?
Sper ca am explicat cat de cat sa se inteleaga si nunle-am incurcat mai rau.
Multumesc!
o zi frumoasa

buna ziua! As vrea sa stiu si eu cu cat se timbreaza actiunea in contestarea paternitatii( mentionez ca este facuta de catre minor daca schimba cu ceva ,daca conteaza)Multumesc!

Răspuns la discuția actiunea in tagada
multumesc multumesc ! :*
Răspuns la discuția actiunea in tagada
multumesc mult mult! m-ati mai lamurit legally_aid, ca am tot auzit la pareri ...,daca nu intra la actiunea in tagada deoarece nu am fost si nici nu suntem casatoriti ,sigur dupa cum spui se poate introduce actiunea in contestarea recunoasterii de paternitate, dar o mai poate face tatal nu, se prescrie, sau cine o poate introduce atat tatal ,mama cat si copilul? copilul are aproape14 ani si l-a recunoscut acum 6 ani
Buna ziua! Am si eu o problema ,va rog daca puteti sa ma ajutati .Am un baietel de aproape 14 ani acum 6 ani eu si concubinul meu am mers si am declarat pe propria rspundere ca baiatul este al lui si l-a recunoscut, modificand certificatul de nastere ,iar unde era trecut tata necunoscut acum apare numele concubinului meu (amandoi fiind de buna credinta, cu toate ca exista o urma de indoiala el nu a vrut sa facem testul ADN) acum dorim sa stim sigur daca este el tatal si daca nu este, sa il pot scoate din certificatul de nastere al copilului. Am inteles ca s-ar face o actiune in tagada ,cat e taxa , care e cursul ,cum se procedeaza ce tr sa fac,
cum ...Va multumesc pt ajutor!