avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate intel77

Activitate intel77

La data de 02.06.2016, seful meu direct a solicitat prin raport motivat la SRU, promovarea mea din functia de spec 2 in 1, deoarece era vacanta. Raportul nu s-a aprobat iar de la SRU a venit raspuns precum ca seful meu trebuie sa organizeze selectie pe baza de interviu -subiecte profesionale, si sa se faca public postul..

Consider ca s-a facut un abuz si ca de fapt se incearca promovarea altcuiva pe functie intrucat

Ordinul nr. 9/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul resurselor umane în Ministerul Afacerilor Interne precizeaza:

Art. 6.

(1) Ocuparea posturilor vacante prin una dintre modalităţile prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. a)(PROMOVARE) şi b) şi alin. (2) se realizează la propunerea şefului nemijlocit al structurii în care este prevăzut postul vacant, cu aprobarea şefului/comandantului unităţii sau la iniţiativa acestuia.

(2) Ocuparea posturilor vacante prin modalităţile prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. c) şi d), precum şi la lit. e) atunci când se organizează concurs/examen cu recrutarea candidaţilor din sursă externă sau prin trecerea agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor de poliţie, respectiv a maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor se realizează cu aprobarea ministrului afacerilor interne, în condiţiile prezentului ordin.

(3) În situaţiile prevăzute la alin. (1), dacă au fost identificaţi mai mulţi candidaţi care corespund cerinţelor postului vacant, departajarea acestora se face prin interviu pe subiecte profesionale.

(4) În situaţia în care s-a demarat procedura de concurs/examen, postul vacant nu mai poate fi ocupat prin nicio altă modalitate din cele prevăzute la art. 5."

Conform dispozitiei sus mentionate se face interviu cand sunt mai multi candidati. In cadrul colectivului unde lucrez doar eu am fost identificat de catre seful meu, indeplinind cerintele fisei postului. Stim foarte bine cat de subiective sunt interviurile iar daca va mai solicita si altcineva , consider ca pentru acela va fi postul, intrucat i se va impune sefului cine trebuie sa-l ocupe.

Va rog sa-mi spuneti parerile voastre
Doresc sa aflu daca pot recupera in instanta onorariu expert pentru expertiza extrajudiciara proces banci clauze abuzive. Mentionez ca am castigat deja un proces insa vreau sa solicit dobanda legala la banii incasati abuziv de catre banca. Va rog sa ma sfatuiti daca sa fac expertiza extrajudiciara inainte de proces sau sa solicit proba cu expertiza judiciara in cadrul procesului. Multumesc.care sunt avantajele dezavantajele expertizei extrajudiciare?
O actiune in instanta pentru obtinerea dobanzii legala la o suma de bani ce a fost anterior obtinuta ca urmare a unei actiuni scutite de taxa de timbru, in speta clauze abuzive banci, este sau nu scutita de taxa?????
Sunt sanse sa pierd in recurs , mai ales ca in lamurirea dispozitivului se precizeaza ca modul de calcul pe viitor al dobanzii reprezinta autoritate de lucru judecat ?
multumesc. sunt sigur ca va demara procedura executarii silite fata de mine
Si ce ma sfatuiti sa fac? Sa-mi platesc rata in continuare cu dobanda stabilita de instanta sau sa merg pe executare silita a obligatiei de A FACE ? astept un raspuns corect/legal intrucat am credit in CHF si
sunt la limita!!!!
Chiar daca la finalul lamuririi
scrie CU DREPT DE RECURS IN 15 ZILE ? ??????? Astept raspuns.
M-am judecat cu OTP BAnk 5 ani de zile pt clauze abuzive. Am castigat iar la final judecatorul a stabilit conform expertizei contabile judiciare, sa-mi fie restituite sumele platie in plus . De la data efectuarii expertizei si pana la ramanerea def si irevocabila a hotararii au trecut 2 ani timp in are am fost tinut sa platesc in continuare bani peste ceea ce datoram.
Am solicitat bancii restituirea sumelor platite de mine in plus dupa expertiza, dar banca infractoare mi-a zis ca mi-a restituit exact cat mi-a stabilit instanta iar diferenta de bani nu mi-i da, probabil considera donatie din partea mea.
INTREBARE: pot executa silit banca in baza contractului de imprumut pentru diferenta de bani de la expertiza si pana la ramanerea def si irevoc a hotararii sau trebuie sa deschid alt proces pt recuperarea sumei......alti ani pierduti, alte expertize contabile si tot asa. cei drept nici judecatoaea nu s-a pronuntat cum trebuie astfel incat sa oblige banca sa calculeze ea diferentele de bani pana la final.
Tocmai ce am castigat un prces cu OTP BANk pe clauze abuzive, definitiv si irevocabil. In continutul dispozitivului nu era stipulat clar care este formula de calcul a dobanzii la credit pe viitor. Aastfel, dupa ce hotararea a devenit def si irevoc, banca a stabilit dobanda dupa bunul sau plac. Atunci, singura cale a fost lamurirea dispozitivului ce a fost admisa, si unde s-a stabilit exact dobanda ce trebuie pusa in aplicare. Banca, nu numai ca nu a pus in aplicare dobanda stabilita prin lamurie, a facut, legal, recurs la lamurire.
Intrebarea este : Pana la solutionarea recursului privind lamurirea, este sau nu obligata sa puna in aplicare dobanda, conform lamuririi dispozitivului unei hotarari definitive si irevocabile????? PS ma judec pe vechiul Cod
Art 622 alin 4 ncpc