avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate edymanuel2000

Activitate edymanuel2000

in certificatul de grefa este identificat imobilul prin adresa exacta strada nr localitate etc, nu si prin nr carte funciara si nr cadastral . cei de la ocpi mi-au comunicat ca nu este de ajuns strada nr localitate etc ci trebuie precizat in mod expres nr carte funciara si nr cadastral in certificatul de grefa .
in prezent ma judec cu o ruda pentru ca eu am construit pe terenul ei cu acordul ei si acuma vrea sa ne evacueze, eu am depus in instanta actiune in pretentii cu drept de retentie asupra imobilului. am scos un certificat de grefa din care reiese obiectul procesului , partiile cat si imobilul si am depus impruna cu cererea si taxa achitata. la termen cand a trebuit sa ma duc sa iau notarea litigiului primesc un referat prin care mi se cere un certificat de grefa care sa fie stapilat si semnat si care sa aibe obiectul, partile cat si imobilul , eu am depus certificat de grefa original care cuprindea toate acesta. mi s-a facut o programare pentru audienta , cand intru mi se precizeaza ca nu e nr de dosar de la instanta trecut in certificat, ii dovedesc ca este tracut dupa care imi zice ca ce sa noteze in cartea funciara pretentia eu specific sa noteze dreptul de retentie asupra imobilului intr-un final mi se specifica ca nu e dosarul dumneaei si-mi face alta programare in audienta. la a doua persoana in audienta mi se zice ca nu este trecut in certificatul de grefa nr carte funciara si nr cadastral. in cererea instrodusa in instanta este trecuta strada si nr imobilului adica adresa exacta nu nr cadastral si nr carte funciara . Ce este de facut in acest sens ca sa notez drept de renetie in cartea funciara . este obigatoriu ca in certificatul de grefa sa fie trecut nr carte funciara si nr cadastral ?
Va multumesc !
da bineinteles ca exista angajat un avocat dar sincer vad incapacitatea intelectuala a lui. in afara faptului ca am platit o taxa de timbru si un onorariu extrem de mare .... ma rog teoretic am fost anuntat ca nu se poate acest lucru dar executorul judecatoresc mi-a precizat ca se poate opera aceasta evacura in urma unei hotarari judecatoresti si in timpul procesului cu drept de retentie, deci sa inteleg ca dupa aceasta notificare va fi trimis in instanta actiune de evacuare in care pot sa imi sustin cauza asa cum am mai facut in trecut si pot cere in instanta respingerea cererii intrucat pe rolul judecatoriei mai exista un dosar cu drept de retentie ?
Buna ziua,

am intentat un proces in luna feb pretentii cu drept de retentie impotriva proprietarului ( mentionez ca proprietarul este bunica mea care a dobandit imobilul mostenire dupa moarte sotului prin tesatament, eu locuiesc in acest imobil cu 4 ani inainte de a deveni ea proprietar), iar zilele astea de la paratul din dosarul de pretentii primesc o notificare de evacuare conform cu art 1038Ncpc. in urma cu 7 ani am mai fost dat in judecata tot in vederea evacuarii iar pana la curtea de apel a fost respinsa evacuarea. acum este posibil ca sa ma evacueze in timpul procesului care il am cu drept de retentie precizez ca eu am constuit pe acest teren si constuctia este a mea deaceea cer pretentii si in acest imobil am venit la promisiunea bunicului de a-mi lasa imobilul mie . puteti sa imi precizati si ce art precizaza acest aspect . Va multumesc !
pentru o actiune in pretentii cu valoarea pretentiei precizata, valoarea obiectului cererii va fi valoarea pretentiei ? iar la modul de calcul se va specifica modul prin care s-a ajuns la suma pretentei anexand contract , facturi etc . ? exista pentru aceste doua un model sau ma pot adresa instantei intr-o comunicare ? mentionez ca cererea a fost depusa dar printr-o comunicare nu sa solicitat acestea .
Răspuns la discuția Dreptul de superficie
nu am avut autorizatiile necesare, deoarece la acel moment nu exista decat un act de vanzare cumparare al strabunicilor mei ( parintii bunicului) care erau morti, iar cei de la primarie nu au facut nici o autorizatie spunandu-mi sa fac actele ( suscesiune..) . Dar in timpul constructie au venit cei de la ispectia de stat in constructii si au intocmit o nota de constatare ca se desfasara de catre mine construirea celor spuse mai sus.
se poate da o hotarare judecatoreasca prin care sa mi se dea dreptul de superficie, dreptul de proprietate asupra imobilului construit de mine ? mentionez ca pe acest teren care este o mostenire a bunicii mele, locuiesc de 24 de ani; a existat o casa batraneasca de 2 camere si hol construita de catre strabunicii mei iar eu am renovat acele camere ( inclusiv consolidare ) si am mai construit inca 3 camere , o bucatarie, baie, hol eu am pus electricitate, canalizare etc. pe acest teren am venit la promisiunea bunicului de a-mi lasa mie mostenire terenul dar cum a murit bunicul, bunica si-a facut certificat de mostenitor si m-a chemat in judecata intr-o actiune de evacuare; instanta i-a respins cererea de evacuare dar daca nici eu nu am stiut(si nici nu am fost informat de catre avocatul de atunci) nu am cerut drept de proprietate si acea decizie doar respinge cererea ei si nu imi da dreptul de proprietate. Problema e ca ea a depus si la primarie si la politie notificare sa nu mai fac buletin aici, depune plangeri peste plangeri ca i-am vandalizat casa, ca i-am furat terenul .... #-o chiar daca ea aici nu a ridicat un pai sau sa faca ceva ! Cei de la politie, primarie m-au sfatuit sa fac o actiune in instata cu acest drept de superficie ca sa am dreptul pe ceea ce am constuit . pot solicita instantei acest lucru sau macar sa imi dea banii pe ceea ce am construit sa-mi iau o casa ? Daca imi da dreptul de superficie care va fi situatia juridica a terenului ? imi puteti da va rog si ref. la lege . Va multumesc si un an nou plin de belsug !
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru un salariat nu este necesar decat 10 ore pe luna (sa completeze facturi si NIR), un program inegal, adica poate veni la sfarsitul lunii o singura zi 10 ore sau cate 2,5 ore pe saptamana. In acest caz, eu cum procedez si ce trebuie trecut in contractul individual de munca, cate zile de concediu are dreptul deoarece nu lucreaza pe luna sa zicem o singura zi sau 4 zile. Lucreaza inegal cum are posibilitatea sa vina (pe mine ma intereseaza la sfarsitul lunii documentele completate).

Va rog sa ma luminati in aceasta situatie.
Răspuns la discuția procedura de executare silita
adica trebuie sa rezilieze contractul si sa platesc intreg soldul ?
pana acum aproximativ 10 luni de zile aveam o rata fixa la banca de 110 lei lunar , ulterior a crescut la 180 si am fost sa discut cu oficiali banci care mi-au zis ca nu stiu ce s-a schimbat si deacea a crescut ( eu la inceput am vb cu dumnealor si m-au asigurat ca este rata fixa si asa am si semnat ) , eu le-am zis ca nu acept suma si vreau sa reziliez contractul mai ales ca mai aveam de plata vreo 2800 lei raspunsul loc nu a incetat sa vina si am ramas surpins sa vad ca nu pot sa rezilez contractul ca am de platit nu stiu ce comisioane etc etc . ok eu nu am mai platit nici o rata in speranta ca acestia vor rezilia contractul si am sa platesc toata suma . ei au madatat o firma de recuperare care ma bate la cap cu rata lunara , i-am rugat sa rezilieze contractul si am sa platesc si ei imi zic ca obligatia mea de plata este lunara . deci dupa 10 luni de zile ei nu au reziliat contractul si tot ma someaza pe ratele lunare si cu dobanda adaugata . acum cateva zile imi trimit o somatie in care ma ameninta ca ma vor executa silit simultan prin proprire 50 % din salariu ( specific ca mai am un credit de 300 lei pe care il achit lunar ) , executare mobiliara si imobiliara bazandu-se pe legea 93/2009 art 52 si art 371 codul de procedura civila . intrebarea mea este care e procedura de executare in acest caz nu imi reziliaza contractul mai intai , bun si recupereaza ratele acestea dupaia iar alta procedura sa recupereze si ratele viitoare ? pe mine ma intereseaza sa rezilieze contractul si sa platesc suma datorata nu dobanzile si comisioanele lor colosale