Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Angajatorul m-a acuzat de un furt - lucru pe care l-am dovedit ca nu e adevarat dar pentru a recunoaste ca eu am furat am fost amenintata ca ma muta de la locul de munca, ca ma da in judecata dar intr-un final nu s-a intamplat nimic pentru ca am demonstrat ca nu au dreptate si m-am tinut tare pe pozitie. Problema e ca nu vreau sa las asa avand in vedere faptul ca timp de o luna m-au persecutat si ameninta cu cele de mai sus si toata lumea din aceasta societate stie de aceste lucruri si clar imaginea mea a fost sifonata, ca sa zic asa. Vreau sa ii dau in judecata si va rog sa ma invatati cum sa procedez. Pot demonstra prin inscrisuri si martori toate cele spuse si zic ca am castig de cauza. Binenteles ca vreau sa cer daune pentru tot ce am indurat si sa isi ceara scuze in mod public.
Multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii.
Buna ziua. Acum cateva luni am divortat si m-am inteles cu fostul meu sot sa ramana custodia copilului nostru ( de 9 ani) la el deoarece eu a trebuit sa plec din casa si nu aveam unde sa o iau si in plus am crezut ca este in interesul copilului sa ramana in locul unde a crescut, unde are scoala, prietenii, activitatile scolare. Eu doresc sa ma implic totalmente in viata ei dar am inceput sa am piedici din partea fostului sot spunand ca el este tutorele. Asta de cand prietena lui care s-a mutat cu ei in casa nu doreste prezenta mea pe acolo. Mentionez ca fetita este foarte atasata de mine ( chiar mai mult decat de tata) si doresc o custodie comuna ca sa nu mai am nici un fel de problema legata de participarea mea in luarea deciziilor din viata copilului nostru. Deocamdata doresc doar o custodie comuna cu domiciliul ei in acelasi loc (la tata) deoarece sunt in constructii si e mai bine pentru ea sa stea linistita.
Cum m-a sfatuiti sa procedez?
Masina a luat-o din curtea in care locuim iar actele si cheile i le-a dat sotul meu el fiind foarte fricos si nu a vrut sa aiba probleme cu politia. Ea a amenintat ca vine cu politia. Stiu ca legal e masina ei si eu nu mai am cum dovedii ca i-am dat bani pt ca persoana care a vazut a decedat. Greseala mea ca nu a m facut nici un act.Cale amiabila nu se poate, iar in instanta se pare ca nu prea am cum dovedii decat cu martori care stiu sigur ca ea ne-a dat masina de tot si ca aveam un termen sa o platim si ca deja ii platisem destul de mult.
Asta e se pare ca am pierdut.
Buna ziua. Am o problema si doresc sa stiu daca am vre-un castig de cauza sau nu. Eu am fost casatorita cu sa spunem X, care are o sora Y si care ne-a dat masina de tot cu conditia sa o platim in trei ani. La un moment dat, dupa ce am platit 4000 de euro din 7000, afland ca suntem pe punctul de a ne despartii ne-a luat pur si simplu masin si nici banii nu i-am mai vazut - asta drept razbunare ce reiese dintr-un email dat de ea. Mentionez ca din pacate (greseala mea) nu am facut nici un act in privinta intelegerii noastre atata doar ca toate cunostintele noastre stiau despre acest lucru avand in vedere ca timp de 3 ani eu am circulat cu aceea masina.
Oare exista sansa ca eu si fostul meu sot sa ne recuperam banii sau masina? Stiu ca teoretic dreptatea primeaza dar ne avand probe scrise decat un email in care spune ca "in cateva zile va iau masina" si ca daca nu i-o dam se duce la Politie.
Multumesc anticipat!
Multumesc mult. cererea mea a fost inregistrata la secretariat dar nu a fost aprobata de conducere. Oricum am inteles tot ce mi-ati spus si daca o sa trec cu bine de aceasta situatie si daca vor continua cu aceasta ilegalitate o sa fac ceea ce mi-ati sugerat. Nu e corect fata de noi angajatii sa se poarte asa mai ales ca suntem partea operativa care tine Tessa in spinare. Din pacate sunt o persoana incomoda pentru ei pt ca nu imi place nedreptatea. Multumesc inca o data.
Din pacate lucrez in ture 12/24 si 12/48 si automat se cam fac ore suplimentare. Pe mine ma intereseaza daca poate sa ma sanctioneze sau concedia pentru faptul ca nu m-am dus la servici atunci cand am facut cerere de recuperare a acestor ore avand in vedere ca nu au fost aprobate aceste cereri. Institutia este foarte mare si e cam greu sa lupt cu ei. Trebuie sa stiu exact drepturile mele ca sa pot face ceva. Multumesc pt raspuns si mai astept si altele.
Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire. Eu am ore suplimentare de recuperat, am facut cerere de recuperare si nu s-a aprobat, cu toate acestea eu nu am venit la servici si se pare ca figurez nemotivata. Va rog sa imi spune-ti daca este corect si ce am de facut. Mentionez ca de obicei aceste ore la nboi nu prera se acorda si nici nu sunt platite asa cum scrie la lege. Ce pot face in aceasta situatie?