avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate francesca1985

Activitate francesca1985

Mama mea are doua procese civile cu un vecin. Luna trecuta ea a decedat . Ce se poate intampla cu aceste procese in continuare?
Mentionez ca am 4 frati si nu este nici un act care sa ne ateste pe noi ca si proprietari ai imobilului mamei mele.
Răspuns la discuția calitate procesuala activa
Exista un burlan care asigura scurgerea. Daca il considera ca-l afecteaza de ce nu a ridicat unele obiectii referitoare la streasina, adica a stiut ce a cumparat .Mai mult eu consider ca vechii proprietari au fost de acord fiinda nu au ripostat in nici un fel.
VA MULTUMESC
Buna ziua. As vrea sa va prezint o situatie si as dori sa imi spuneti daca reclamantul are calitate procesuala activa
In anul 2006 am construit un garaj insa proiectia acoperisului incalca 30 cm proprietatea vecinului. Vecinul meu nu a spus nimic , parea ca nici nu-l intereseaza. In anul 2007 vecinul meu a vandut proprietatea. In anul 2010 noul proprietar m-a dat in judecata si imi cere sa tai streasina garajului. Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare noul vecin nu a emis nici o pretentie referitoare la streasina garajului. In conditiile prezentate pot sa ma apar spunand ca am avut acordul tacit al vechiului vecin si ca noul vecin nu are calitate procesuala activa.
Va multumesc.
Răspuns la discuția dreptul de proprietate
este proprietate personala a prietenei mele
Buna ziua. As dori sa va prezint situatia prietenei mele si sa va rog sa ne dati cateva sfaturi.
Prietena mea locuieste intr-o camera de camin intr-un bloc cu probleme , cu rism seismic , fara utilitati .Primaria a dat-o in judecata pe ea impreuna cu alti proprietari cerandu-le sa evacueze blocul pentru a-l demola. In schimbul cedarii dreptului lor de proprietate unii proprietari au primit in schimb camere de camin , insa in chirie fara drept de a le cumpara la un moment dat.
Vroiam sa va intreb instanta poate sa-i evacueze , sa le ia dreptul de proprietate si sa le dea in schimb camere de camin cu chirie sau trebuie sa-i despagubeasca?
In caz de despagubire aceasta va fi diferentiata (unele camere arata foarte bine iar altele arata deplorabil) sau va fi una modica pentru toti?
Am pus aceasta intrebare in forum tocmai fiindca nu mi se pare corect si moral , dupa parerea mea, ca un avocat care este parat intr-un dosar sa poata apara interesele celorlalti parati, pe ale sale da, dar pe ale celorlati parati nu. Ar trebui sa existe o serie de incompabilitati.
Este ruda cu ceilalti parati, iar la dosar are imputernicire avocatiala si nu notariala.
Stiu ca i-a reprezentat pe ceilalti fiindca el a fost introdus in dosar mai tarziu cand deja ii reprezenta pe parati.
Dl Mihail daca dl avocat -parat nu are imputernicire notariala si s-a ajuns deja la recurs , iar el nu a avut imputenicire nici pt apel , nici pt fond ce ma sfatuiti sa fac? ( hotararile anterioare au fost in defavoarea mea)
Multumesc
Buna ziua . Am si eu o curiozitate , un avocat care este parat intr-un dosar poate apara sau reprezenta intr-un proces civil ceilalti parati?
Buna ziua. Imi puteti spune cand devine proprietar legal o persoana cand semneaza promisiunea de vanzare cumparare (antecontractul) sau la semnarea contractului de vanzare -cumparare (sau in urma unei hotarari judecatori cand una din parti nu se mai prezinta sa semneze contractul de vanzare-cumparare)?Va multumesc.