avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate catalin818

Activitate catalin818

Răspuns la discuția Acte vanzare garsoniera
juridic dana a scris:

Pentru vanzarea unui imobil aveti nevoie de extras de carte funciara autentic, care se elibereaza biroului notarial la solicitare si este valabil 10 zile.
In cazul in care nu aveti releve-ul imobilului, puteti lua legatura cu un inginer cadastrist/ topometrist pentru aceasta lucrare.

Va multumesc mult pentru raspuns ! Am fost intre timp la un birou notarial si mi s/a spus ca acest extras se emite in ziua in care inchei actul de vanzare/cumparare, insa nu prea mi se pare logic.
Buna ziua ! As dori sa vand o garsoniera, insa nu stiu exact ce acte si ce pasi trebuie facuti ! Am inteles ca e obligatoriu si certificatul energetic si pentru a-l scoate imi trebuie releveul garsonierei, pe care eu nu il am deoarece in 2009 cand eu am cumparat garsoniera nu mi l-a dat nimeni, nici proprietarul si nici notarul. Pot avea certificatul energetic fara sa prezint releveul garsonierei ? Ce extras trebuie sa scot de la notar: extras de informare sau extras de autentificare, cat este valabil si cam cat costa !?! Multumesc anticipat !
Cum as putea sa remediez situatia fara a se ajunge la judecata?Exista vreo solutie de a se rezolva pe o cale amiabila?
Si unde s-ar putea ajunge, in cel mai rau caz?!?:sorry:
Buna ziua ! As dori sa stiu si eudaca la mesajul mai jos mentionat, poti fi dat in judecata ?!?
"Eu zic sa mai dati si pe la crese, mai ales pe la X cresa, ca deja incepe sa se ceara cate ceva pentru a inscrie copilasii, ceea ce nu mi se pare normal pentru ca e cresa de stat. Parca ati spus ca cei din sectorul X au prioritate, dar se pare ca " pilele " sunt primele care sunt inscrise, dupa cum spune stimata doamna director. Rusineee! ":sorry:
Discuție Indemnizatie
Buna ziua ! Sotia mea este in crestere copil pana la 1 septembrie 2013. Ne mai dorim un copilas si deja ne gandim cum o sa facem cu angajarea. A gasit sa se angajeze de la 1 septembrie la o scoala privata , doar ca aceasta scoala nu incheie contracte de munca pe un an intreg si doar cat tin cursurile, adica de la 1 septembrie pana pe 21 iunie. . Daca sotia mea ar urma sa nasca in luna mai, o sa primeasca indemnizatie crestere copil? MUltumesc anticipat !
Răspuns la discuția contract de inchiriere locuinta
Daca eu inchei contractul de inchiriere ( pe 3 luni) astazi si tot astazi merg la fisc sa declar venitul, cum platesc impozitul pe aceste cateva zile din luna decembrie , a anului 2012? Se plateste luna intreaga( toata luna decembrie) sau se calculeaza doar zilele de astazi pana pe 31 decembrie? Multumesc ! Va rog sa/mi raspundeti !!!
Răspuns la discuția Inchiriere garsoniera
unmoeglich a scris:

Conntractul puteti sa-l faceti si incepand cu 30.12.2012, important este sa fie deschis la finante. Puteti sa-l faceti pe o luna, pe 3, pe 5 ani, cum doriti d-voastra. Sa nu credeti in povestile de la fisc ca numai pe cate un an sau stiu eu ce termen, ca-l fac asa spre beneficiul lor sa le vina mai usor....
Impozitul se plateste trimestrial si este de 16%

Daca este de 16%, inseamna ca pe 3 luni de zile platesc 216 ron.
Am intrebat cat la suta se plateste impozit, deoarece cineva de la fisc mi/a spus ca 12% din 75% din venit si nu am inteles exact ce zice, chiar nu stiu la ce se refera.
Ok! Asta inseamna ca daca inchei contractul pe 3 luni, nu pot plati impozitul in fiecare luna, ci tot odata? Daca il platesc tot odata este obligatoriu sa/l platesc la inceput, adica acum in decembrie sau il pot plati la sfarsitul contractului, adica in martie?
Ma gandeam ca poate fi o problema faptul ca se trece de la un an la celalalt ( 2012/2013) ?

Multumesc !
Buna ziua ! Urmeaza sa inchiriez o garsoniera pe o perioada de 3 luni, unui cuplu si as dori sa stiu mai multe detalii despre contractul de inchiriere , dar mai ales despre impozitul pe venit.

1. Pot face contractul acum pe 18.12.2012, la sfarsit de an?
2. Se poate pe 3 luni incepand cu data de 18.12.2012?
3. Cum se plateste impozitul? Pot sa platesc in fiecare luna, se plateste tot impozitul la inceput sau tot impozitul la sfarsit?
4. Impozitul este 16% sau 12 % ?
4. Cat platesc impozit la suma de 450 ron pe luna, adica 1350 ron pe 3 luni?

Multumesc anticipat !:sorry:
Răspuns la discuția contract de inchiriere locuinta
gerberga a scris:

Periada de inchiriere o veti stabili dvs prin acordul partilor, la fel si chiria.

El poate fi incheiat si intre parti, redactat la calculator sau pe tipizatul de la administratia financiara unde dvs aveti obligatia de a-l inregistra. Nu are rost sa achitati un onorariu notarial.

Impozitul pe venitul din chirie este in sarcina proprietarilor, se achita in baza declaratiei de impunere in transe trimestriale.

Multumim pentru raspunsul dat! O situatie clara : 100 de euro pe luna chirie, contract pe 3 luni. Impozitul este de 16% din 300 de euro sau cum se calculeaza ? Si cum se plateste impozitul: toata suma o data la inceput cand se inregistreaza contractul sau lunar? Se mai platesc alte taxe la administratia financiara cand se inregistreaza contractul de inchiriere? Multumesc !