as dori un pic de ajutor daca se poate.
Am de achitat o sulta de 10.000euro,dintr-o proprietate de 20.000 eurosi as dori sa iau un credit de valoarea sultei,garantand cu intreaga proprietate. La ce banca ma sfatuiti sa merg, daca acest lucru este posibil si sub ce forma pot contracta creditul.Am un venit de 3500 lei/luna
Multumesc frumos tuturor!
Ideea este ca banca imi da credit numai dupa ce primeste hotararea definitiva si irevocabila,sa fie sigura ca apartamentul imi apartine si poate fi ipotecat.Eu am nevoie de la banca doar de suma pentru sulta,insa nu stiu cat dureaza aprobarea creditului si n-am putut incepe demersurile inainte.
Din pacate avocatul pe care l-am avut l-am platit degeaba,raspunsuri am aflat mai mult de pe acest forum.Spun asta pentru ca si eu stiam ca pot solicita un termen mai mare pentru achitarea sultei, insa in ziua cand m-a sunat sa-mi comunice ca s-a incheiat procesul si ce hotarare s-a luat, cand l-am intrebat de termenul in care pot achita sulta, raspunsul a fost"instanta nu stabileste nici un termen" apoi am gasit eu pe site-ul judecatoriei hotarerea postata la nr. dosarului si am vazut ca s-a stabilit o luna de la ramanerea ei definitiva.
Acum nu-mi ramane decat sa sper ca ma incadrez in 30 zile cu finalizarea dosarului de credit.
Buna ziua,
Va rog frumos , putin ajutor daca se poate!
Am avut proces de partaj, s-a terminat,trebuie sa primesc hotararea, care spune ca mi se atribuie apartamentul, trebuie sa achit sulta de jumatate din suma stabilita de experti , am 15 zile pentru recurs si o luna dupa ce devine definitiva si irvocabila hotararea.
Intrebarea mea este, daca nimeni nu face recurs dupa 2 saptamani si am o luna sa achit sulta,trebuie sa merg cu hotararea la tribunal sa imi scrie ca este irevocabila? sau este de ajuns asa cum este emisa de tribunal?
Daca nu am inca banii, dupa acea luna, mai pot primi o prelungire?? sau daca reclamantul se adreseaza unui executor acesta trece imediat la executare silita....Nu stiu daca banca rezolva asa repede dosarul, ca trebuie sa depun actele de la tribunal ca sa iau un credi ipotecar.
Poate sa imi spuna cineva ce este exact "lichidarea regimului matrimonial"?
Sunt in proces de partaj, sa solicitat a treia expertiza, de catre reclamant, exp. cu 3 experti, solicitandu-se plata acestora jumatate reclamant, jum. parat, eu refuzand sa achit aceasta parte a mea.
Cauza a fost amanata o data, acum se mentioneaza, la termenul de ieri, aceasta lichidare a regimului matrimonial si nu stiu exact ce inseamna asta, ce se intampla acum la urmatorul termen.
Sa inteleg ca reclamantul nu a chitat intreaga suma pentru expertul imobiliar solicitat si de aceea se solicita asta ? Ce inseamna asta???
Multumesc frumos, da , am inteles ca nu platesc eu ci statul, ideea este ca refuz sa platesc indiferent sub ce forma, ci pur si simplu nu sunt de acord si nu achit.Daca reclamantul nu a fost de acord cu expertiza anterioara, cea platita de mine, sa o plateasca pe aceasta in intregime,ca doar a solicitat-o.
Asadar, lega , lnu pot fi obligata si nici sanctionata ca nu doresc sa achit ceva cu care nu sunt de acord, corect?
Doar ca se suspenda cauza pana la achitarea taxei.
Multumesc tare mult pentru ajutor D-na Avocat, o zi excelenta!!!
Am si eu o situatie si raman recunoscatoare celor care ma ajuta sa inteleg ce se intampla.
Partaj, doua expertize imobiliare, prima relamant, complet pe langa adevar ( cu oferte la comparatie luate de pe net, de pe site ag. imobiliare si comparatie facuta cu apartament in zona centrala si confort I,-doar cateva inadvertente), a doua eu, parat, cu adeverinte de la agenti imobiliari , doveditoare ca si comparatie, exact cu zona si suprafata si confortul, dar contestata de reclamant care spune ca stie el ca in zona se vand cu mai multi bani.
Presedinta spune ca accepta contestatia si dispune expertiza cu 3 experti, platita de ambele parti, ce trebuie achitat in termen de 5 zile de la informare si daca nu se achita si nu are loc expertiza, se suspenda conform art.1551, cod civil.
Asta era pe 7 dec.2011.Eu nu am achitat pentru ca nu am fost de acord, probabil reclamantul a achitat, dar exprtiza nu a avut loc.
Astazi, termen, reclamantul a anuntat ca nu poate ajunge si eu am fost intrebata daca nu platesc si am spus ca nu.
Mi s-a sugerat ajutor judiciar, dar eu nu doresc sa solicit acest lucru, pur si simplu nu doresc sa achit aceasta expertiza, pe care nu am solicitat-o.Nu doresc sa mai vina alti experti care sa depuna comparatii luate de pe net si care nici macar nu sunt din oras ca sa cunoasca piata.Diferenta dintre cele doua expertize fiind si extrem de mica, 2000 euro, mai mica cea de a doua, solicitata de mine., iar motivatia reclamantului nu mi se pare fondata, ma rog, are mai putina importanta.
Intrebarea mea este, ce patesc legal daca refuz sa platesc si nu solicit nici ajutor judiciar?Multumesc tare mult, o zi buna!
Sunt intr-un proces de partaj si dupa 2 expertize, una contestata de mine si a doua contestata de reclamant, s-a stabilit de catre instanta ceea ce am expus mai jos.Ideea este ca nu am platit partea mea pentru ca nu am vrut in prag de sarbatori si in an de bacalaureat sa ii iau de la gura copilului(care are si proces de prelungire pensie intretinere , cu reclamantul care ii este tata) 950 lei, foarte importanti pentru noi, mai ales ca nu sunt de acord cu alta expertiza,valoarea anterioara atribuita casei fiind una corecta., insa daca asa a stabilit instanta asta este. Intrebarea mea este : ce mi se poate intampla, daca nu am platit partea mea( pe 7 dec. a fost incheierea si am avut termen 5 zile sa depun 950 lei)? ce inseamna acel articol din codul civil? ce sanctiuni ma asteapta?
Va multumesc tuturor care doriti sa ma ajutati cu un raspuns!
"Dispune efectuarea unei noi expertize tehnice imobiliare având ca obiective: identificarea imobilului şi stabilirea valorii de circulaţie a imobilului în litigiu.
Desemnează în vederea efectuării expertizei, prin tragere la sorţi, Stabileşte onorariu provizoriu pentru efectuarea expertizei în cuantum de 600 lei pentru fiecare dintre experţi şi cheltuieli de deplasare în cuantum de 100 lei pentru fiecare dintre experţi. Pune în vedere părţilor, ca în termen de 5 zile de la pronunţarea încheierii să depună la dosarul cauzei, prin serviciul registratură al instanţei, dovada achitării onorariului provizoriu în cuantum de 900 lei fiecare, precum şi a cheltuielilor de deplasare pentru experţi în sumă de 150 lei fiecare, sub sancţiunea suspendării judecăţii potrivit art. 1551 Cod procedură civilă. "