Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Sunt intreprindere individuala neinregistrat in Romania in scop de TVA, dar inregistrat in registrul intracomunitar si am un cod de TVA valid.
Doresc sa achizitionez un server din EU (franta), valoare ~500€.
Poate sa ma indrume cineva, unde/cand se plateste TVA si ce formulare trebuie sa depun la finante (sau in alta parte)?
Este posibil sa achizitionez serverul pe persoana fizica, iar dupa aceea cu un contract de vanzare/cumparare (sau alt document) sa-l introduc in contabilitatea I.I.?
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa retrag lunar euro in numerar din contul Intreprinderii Individuale, dar cei de la ING, unde am contul, imi zic ca se poate face retragere in EURO DOAR daca mergi in delegatie in afara tarii si ai nevoie de Euro.
Existra vreo lege ca nu ai voie sa retragi numerar valuta din banca? Numai lei se poate scoate?
Multumesc.
Buna ziua,
Daca se incaseaza o suma in Euro in contul Intreprinderii Individuale, legea nu te lasa sa retragi numerar in Euro, doar lei. De aici apare diferenta de curs valutar. I.I.-ul plateste impozit pe suma incasata in Euro la cursul BNR din ziua incasarii. Tu ca si I.I. schimb Euro in Lei la cursul bancii care este mult mai mica decat BNR.
Ex. pt 1000€ la curs BNR platesti impozit la 4454 lei, dar tu vinzi bancii euro si primesti 4402.
Diferenta de schimb valutar se poate lua ca si comision bancar? Se poate deduce ca si cheltuiala sau e o suma pierduta? Stiu ca nu se inregistreaza in RIJP schimbul valutar.
Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa import din SUA, un produs natural (ingrediente: bicarbonat de sodiu si sare).
Ar putea sa ma ajute cineva cu sfaturi, ce trebuie sa fac?
Cei care fabrica mi-au scris ca este un produs: "a class 1 exempt medical device" si ma intreaba daca sunt reglementari in Romania. Exista asa ceva? Unde as putea sa caut?
De ce avize am nevoie ca sa pot vinde un produs natural?
Daca import din SUA trebuie sa platesc TVA?
Va multumesc!
sa inteleg ca suma care a intrat in cont o trec pe o Fisa de operatiui diverse - Venit nedeductibil, iar operatiunea de virare inapoi a baniilor o trec pe Fisa de operatiui diverse - Cheltuieli nedeductibile?
Va multumesc pentru ajutor!
da, dar pentru suma virata inapoi, nu am factura/chitanta ca sa o deduc? O trec ca si cheltuiala deductibila?
Buna ziua,
un client mi-a virat bani din greseala in contul de Intreprindere. Eu i-am virat inapoi.
Cum procedez in contabilitate ca sa nu platesc impozit pe banii virati?
Va mulrumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu cum procedez cu facturarea catre o firma din Canada, oferind servicii IT. Trebuie sa platesc TVA in romania? Fiind I.I. neplatitor de TVA, factura o fac cu sau fara TVA?
Va multumesc!
Va multumesc ptr clarificare.