vestitul Cartier Henri Coanda mandatar ANL : ma aflu in urmatoarea situatie constructorul a intrat in insolventa iar eu figurez cu o datorie de aproape 60.000 lei catre constructor. Firma de insolventa ma amenintat ca ma pune in executare. poate sa faca acest lucru? avand in vedere ca Banca este creditor in favoara caruia exista ipoteca de rang 1 asupra casei in constructie. va multumesc!
in fata instantei am renuntat la avocatul meu, acesta fiind de fata la termenul de judecata, respectiv acum un an de zile. iar ca dovada este insasi cererea depusa la dosar prin care respectivul avocat solicita copii de pe filele din dosar. as dori o incadrare juridica cat mai reala art.292 CP ? si art.281 cp?
ma intereseaza o incadrare juridica a unei spete: in fapt de aprox. 1 an de zile nu mai am avocat la un dosar de partaj. la 01.06.2011 fostul avocat care a asigurat subsituirea se prezinta la arhiva si dandu-se drept avocatul meu in dosarul meu de partaj, i-a dosarul il citeste,solicita si obtine copii din dosarul de partaj care e la fond. ce fapta penala este savarsita de avocatul respectiv? va multumesc?
m-am casatorit in 2002 - am divortat in 2010, fosta a deschis partajul, in anul 2004 am incheiat (impreuna cu fosta ) un contact de construire casa prin ANL care nici pana in prezent nu este receptionata (desi este finalizata 95%). pentru construirea casei am vandut o garsoniera - pe care o aveam din 2000 - si am facut un credit la banca in suma de 25.800 euro - pentru care am depus un avans de 12.000 euro. valoarea casei finalizate ar costa 50.000 euro. La banca ratele le-am platit din salariu, pana in prezent in jur de 5.000 EURO. Creditul tras de la banca (de catre constructor)este in jur de 15000 euro+12.000 euro avans. Cum credeti ca o sa imparta instanta aceasta casa? Fosta sotie are avantajul ca a obtinut incredintarea copiilor -3-si bineinteles ca fara a pune 1 leu vaneaza casa (art. 30 C.Fam -prezumtia relativa de proprietate comuna). Instanta a dispus expertizarea constructiei. Ce sanse am sa obtin casa??????
buna seara! ma intereseaza rapunsul la urmatoarea speta:
am varsta de 40 ani si niste rude (familie - 2 batrani in varsta de 80 si 86 ani) de grad indepartat doresc sa ma infieze.
credeti ca este posibil acest lucru?
ce taxe trebuie sa suport in cazul in care se accepta infierea?
daca nu se accepta infierea ce ma sfatuiti sa fac? (cu cheltuieli minime si eficienta maxima)
Va mutumesc!
cu stima, clementin
eu mi-am angajat avocat pentru un proces de succesiune si am aflat dupa ce i-am achitat avocatei onorariul (aprox. 1000 lei), ca este fina cu avocatul reclamantului (care nu m-a trecut in anexa pentru succesiune), ce sa fac? Urmeaza sa se expertizeze masa succesorala. Procesul pe rol se afla la Roman, Neamt. ma poate ajuta cineva?