Buna ziua.
Hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila obtinuta dupa un partaj judiciar tine loc de act autentic ?
Mai exact, daca s-a dispus plata unei sulte si aceasta s-a platit prin depunere in contul precizat de catre fosta sotie (depunere pentru care exista un ordin de incasare in numerar emis de catre banca si cu mentiunea: "Plata catre xxx - plata sulta apt. cf. hot. de partaj judiciar nr.xx/xx.xx.2011"), este suficienta pentru radierea de la ANCPI a fostei sotii ?
Am incercat sa-i explic avocatului...si mi-a zis ca merge degeaba cu mine, ei tot ce stiu aia fac :(
Ce pot face ?
Eu pur si simplu m-am achitat de obligatiile inscrise in hotararea de partaj judiciar...daca nu plateam banii in cele 2 luni iarasi era rau.
Asa i-am predat si tot nu pot beneficia de drepturi depline ?
Atat de jalnica este legislatia acestei tari ?...fiacare aplica legile dupa bunul plac ?
Pai tocmai aceasta este problema: desi apare explicit pe nota: "plata sulta apt. conf. hotararii de partaj judiciar nr. xxx/din xxx/xx.xx.2011"
Am e-mailul prin care am fost anuntat de catre ea unde sa-i depun banii (mi-a precizat contul), am e-mailul (obtinut cu greu...) prin care recunoaste ca si-a primit banii....si totusi cei de la ANCPI nu vor sa ia in calcul aceste dovezi...
Ce pot face ?
In cazul in care mi-am indeplinit sarcinile mentionate in hotararea definitiva si irevocabila intr-un proces de partaj judiciar, mai exact, i-am virat intr-un cont al fostei sotii suma specificata in nota de predare catre banca ca fiind plata sulta, politia ma poate ajuta ?
Acum nu vrea sa vina la un notar sa dea declaratie de primire a banilor....
Ce pot face ?
Cred ca s-a inteles putin gresit...el/ea este cea/cel care preda masina si vrea sa-si pastreze actualele numere de inmatriculare...momentan nu detine o alta masina !
Nu vad de ce trebuie sa mearga la RAR si tot tacamaul...vrea doar pastrarea numerelor de inmatriculare !
La RAR nu trebuie sa mearga cel care vrea sa-si transcrie/inscrie masina pe numele lui ?
Cum se calculeaza cele 15 zile pentru ca o hotarare judecatoreasca sa devina irevocabila si definitiva (sa nu mai poata fi atacata) ? 15 zile lucratoare sau calendaristice de la data care este scrisa pe stampila (a Postei) ?
Se calculeaza inclusiv ziua in care este pusa stampila ?
Pe perioada vacantei judecatoresti se continua redactarea hotararilor judecatoresti de catre grefieri si trimiterea lor prin posta (odata ce este data solutia de catre judecator...) ?
A fost data o hotarare la judecarea in fond, a aparut pe site, dar inca nu s-a primit hotararea judecatoreasca redactata, prin posta.
Intrebari:
- cat dureaza pana la primirea hotararii judecatoresti (legal, pe undeva pe site se specifica faptul ca 30 zile de la pronuntare) ?
- cand incepe si cand se termina vacanta judecatoreasca in acest an 2011 ?
- pe perioada vacantei judecatoresti se continua redactarea hotararilor judecatoresti si trimiterea lor prin posta (odata ce este data solutia de catre judecator...) ?
Pot sa rezerv propriile numere de inmatriculare pana in momentul in care am actul de donatie, contract de vanzare-cumparare, etc. (vreau sa-mi donez masina cuiva, dar nu vreau sa ii dau si numerele de inmatriculare) ?