avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate legal2010

Activitate legal2010

Buna ziua.
Hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila obtinuta dupa un partaj judiciar tine loc de act autentic ?
Mai exact, daca s-a dispus plata unei sulte si aceasta s-a platit prin depunere in contul precizat de catre fosta sotie (depunere pentru care exista un ordin de incasare in numerar emis de catre banca si cu mentiunea: "Plata catre xxx - plata sulta apt. cf. hot. de partaj judiciar nr.xx/xx.xx.2011"), este suficienta pentru radierea de la ANCPI a fostei sotii ?
Răspuns la discuția Politia poate interveni ?
Am incercat sa-i explic avocatului...si mi-a zis ca merge degeaba cu mine, ei tot ce stiu aia fac :(
Ce pot face ?
Eu pur si simplu m-am achitat de obligatiile inscrise in hotararea de partaj judiciar...daca nu plateam banii in cele 2 luni iarasi era rau.
Asa i-am predat si tot nu pot beneficia de drepturi depline ?
Atat de jalnica este legislatia acestei tari ?...fiacare aplica legile dupa bunul plac ?
Răspuns la discuția Politia poate interveni ?
Pai tocmai aceasta este problema: desi apare explicit pe nota: "plata sulta apt. conf. hotararii de partaj judiciar nr. xxx/din xxx/xx.xx.2011"
Am e-mailul prin care am fost anuntat de catre ea unde sa-i depun banii (mi-a precizat contul), am e-mailul (obtinut cu greu...) prin care recunoaste ca si-a primit banii....si totusi cei de la ANCPI nu vor sa ia in calcul aceste dovezi...
Ce pot face ?
In cazul in care mi-am indeplinit sarcinile mentionate in hotararea definitiva si irevocabila intr-un proces de partaj judiciar, mai exact, i-am virat intr-un cont al fostei sotii suma specificata in nota de predare catre banca ca fiind plata sulta, politia ma poate ajuta ?
Acum nu vrea sa vina la un notar sa dea declaratie de primire a banilor....
Ce pot face ?
Se poate 30 RON pastrate 1 an !
Cred ca s-a inteles putin gresit...el/ea este cea/cel care preda masina si vrea sa-si pastreze actualele numere de inmatriculare...momentan nu detine o alta masina !
Nu vad de ce trebuie sa mearga la RAR si tot tacamaul...vrea doar pastrarea numerelor de inmatriculare !
La RAR nu trebuie sa mearga cel care vrea sa-si transcrie/inscrie masina pe numele lui ?

Cum se calculeaza cele 15 zile pentru ca o hotarare judecatoreasca sa devina irevocabila si definitiva (sa nu mai poata fi atacata) ?
15 zile lucratoare sau calendaristice de la data care este scrisa pe stampila (a Postei) ?
Se calculeaza inclusiv ziua in care este pusa stampila ?
Pe perioada vacantei judecatoresti se continua redactarea hotararilor judecatoresti de catre grefieri si trimiterea lor prin posta (odata ce este data solutia de catre judecator...) ?

A fost data o hotarare la judecarea in fond, a aparut pe site, dar inca nu s-a primit hotararea judecatoreasca redactata, prin posta.
Intrebari:
- cat dureaza pana la primirea hotararii judecatoresti (legal, pe undeva pe site se specifica faptul ca 30 zile de la pronuntare) ?
- cand incepe si cand se termina vacanta judecatoreasca in acest an 2011 ?
- pe perioada vacantei judecatoresti se continua redactarea hotararilor judecatoresti si trimiterea lor prin posta (odata ce este data solutia de catre judecator...) ?
Pot sa rezerv propriile numere de inmatriculare pana in momentul in care am actul de donatie, contract de vanzare-cumparare, etc. (vreau sa-mi donez masina cuiva, dar nu vreau sa ii dau si numerele de inmatriculare) ?