avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate Ungurianu

Activitate Ungurianu

Bună ziua, am încheiat în 2018 o procura în vederea vânzării unui teren intravilan cu valabilitate de 3 ani și în condițiile încasării prețului integral al cotei de teren. La momentul încheierii procuri nu era nici un litigiu însă în acest moment este deschis un dosar penal și unul civil împotriva chiar a persoanei mandatate de către noi( proprietari /moștenitori a unei cote parte indivize de 1/2.). În acest proces suntem și noi implicați datorita deținerii încă a calității de propietar, dar dorim sa ieșim prin vânzarea cotei noastre indivize. As dori sa știu dacă putem revoca procura cu acest motiv : persoana mandatara se face vinovata de încheierea și înregistrarea unui contract de arenda nelegal, nu cu proprietarii de atunci ci pe baza unei declarații a unui "reprezentant" al acestora (deși legea prevede procura) și care este în vigoare(înregistrat la primăria comunei ) pana la soluționarea litigiului, bineînțeles în condițiile returnării sumei de bani încasate, contravaloarea cotei de teren. Dacă da, care sunt pașii de urmat, pentru ca mandatarul deja a pornit procedura de afisare a ofertei de vanzare timp de 30 de zile și trebuie sa acționez repede. Putem face vânzarea cotei parte indiviza în condițiile existentei acestui litigiu? Menționez ca am încheiat doar procura speciala nu și promisiune de vanzare.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o indrumare in urmatoarea speta: Tatal meu a murit, el fiind actionar principal (95%) si administrator special desemnat de lichidator intr-un SRL aflat in insolventa . Celelalte actiuni(5%) apartin altui asociat ( ruda) in viata , fara a avea drepturi de administrare, Societatea ar putea iesi din insolventa in urma unei vanzari de bunuri. Avem cativa clienti interesati pentru a cumpara. Noi, ca mostenitori, dorim sa continuam activitatea firmei, sa realizam vanzarea si sa scoatem firma din insolventa. Ne intereseaza :
- Daca activitatea firmei poate continua fara administratorul special, rol indeplinit de tatal meu decedat, si fara dezbaterea mostenirii?
- Daca putem realiza vanzarea bunurilor sub administratorul juridic numit pentru insolventa?
- Ce alternative avem sa putem continua activitatea intr-o forma legala?
Buna ziua,

Si eu ma inscriu cu aceeasi rugaminte ( mail : texamet.grup@yahoo.com )!
Ma intereseaza in special prevederile legislative in baza careia trebuie intocmita aceasta decizie .
Multumesc !
Răspuns la discuția SEAP-cumparari directe
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns !
Sansa de a posta contraoferta nu am mai avut-o deoarece ofertantul initial a transmit intre timp acceptul .
Oricum , nu stiu cum ar trebui procedat pentru ca pe SEAP , la cumparari directe ,apare anuntul in care este mentionat si ofertantul . Deci anuntul il posteaza ofertantul, autoritatea contractanta inscrie intentia de cumparare eventual cu anumite cerinte si ofertantul transmite acceptul. Pentru a posta o alta oferta consider ca este nevoie si de sustinerea autoritatii contractante , adica sa-ti acceseze catalogul de produse si sa-ti trimita si tie , cel de-al doilea ofertant , intentia de cumparare . Dar nu cred ca autoritatea contractant mai are obligatia de a consulta si alte oferte pana la momentul deliberarii .
Sincer, pana acum nu m-am confruntat cu o astfel de situatie, dar imi doresc sa stiu daca este posibil sa pot participa la cumparari directe aflate in desfasurare fara am "sustinerea" autoritatii contractante .
Buna ziua,

Va multumesc tuturor pentru sugestiile primite !
Imi propun intai sa fac rost de acte doveditoare din Cartea imobilului ( am retinut ca posibili detinatori ai acestora: asociatia de proprietari , proiectant imobil, Consiliul local ) dupa care voi contacta un avocat sa ma indrume .
Buna ziua,

Am cumparat un apartament in 1996 prin contract de vanzare-cumparare inscris la notariat . Atunci nu era necesar cadastru, nici acum nu il am desi doresc sa-l fac....in mod corect. Aveam o copie certificata a schitei apartamentului meu emisa de " Domeniu Public"RA.
Am "mostenit" atunci si o intelegere verbala a fostilor proprietari cu vecinii lor de balcon prin care le-a permis vecinilor sa foloseasca cca. 1 m din lungimea balconului (actual al meu) pentru amplasarea unui dulap jos, sub nivelul geamului . Intre timp si la apartamentul vecin s-a schimbat de mai multe ori proprietarii , unul dintre ei a desfiintat dulapul dar a pastrat aceeasi delimitare inchizandu-l cu termopan ( foarte aproape de geamul camerei mele)
Problema mea este ca limita de delimitare dintre balconul meu si al vecinului nu este in prelungirea peretelui despartitor dintre apartamente , cum normal ar trebui si cum au vecinii de deasupra mea , ci este practic intrat pe proprietatea mea ( consider eu). Pana acum am tolerat aceasta situatie , nu am avut nici timpul , nici banii pentru a ma ocupa de ea , dar acum doresc sa reintru legal in drepturi pe acel spatiu si sa fac o amenajare a balconului .
Cei de la Oficiul de cadastru nu m-au lamurit cum pot afla , prin trasabilitate la documentele originale ale blocului (care stabilesc compartimentarea apartamentelor) , limita de delimitare a balcoanelor .
Ca documente de proba am strans:
- copia certificata de Oficiu de Cadastru al documentatiei cadastrale a apartamentului vecin care are limita dintre balcoane in prelungirea peretelui despartitor dar pentru care probabil are inscrisa lungimea balconului incluzand si metrul din interiorul balconului meu
-copie certificata de " Domeniul Public" RA a schitei apartamentului meu cu delimitarea balcoanelor in prelungirea peretelui despartitor al apartamentelor
-copie certificata de " Domeniul Public" RA a schitei apartamenului de deasupra mea , care este identic cu al meu si care are limita dintre balcoane in prelungirea peretelui despartitor dintre apartamente
Am intentionat sa fac documentatia cadastrala a apartamentului meu, insa specialistul respectiv mi-a spus ca el masoara dimensiunile spatiilor la care are acces( deci situatia de fapt actuala ) , nu stabileste el care sunt limitele legale ale proprietatii , motiv pentru care am renuntat deoarece consider ca documentatia aproape ar fi " legalizat " aceasta situatie.
As dori sa stiu cu ce document pot proba dreptul de proprietate sau nu pe acest spatiu folosit in prezent de vecin pe baza caruia de intocmeste documentatia cadastrala , cum il pot obtine si in special cum pot reintra in posesia acestui spatiu.
Va multumesc anticipat !
Buna ziua,

Va rog ajutati-ma cu o informatie :
- se poate inscrie o contraoferta in cazul unei achizitii directe desfasurata pe SEAP aflata in etapa de deliberare pentru inca 2 zile si pentru care exista deja un ofertant . As putea avea o sansa de atribuire a acelei achizitii initiata dar pentru care nu s-a deliberat ?
Va multumesc !