avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters205713

Activitate ContSters205713

Ar fi bine sa faceti plata dintr-un cont exclusiv al Dvs.
Casa a fost cumparata in timpul casatoriei? Ce tip de imprumut a fost, ipotecar cumva?
Sunt foarte multi factori ce trebuiesc luati in consideratie. Un avocat foarte bun poate sa nu aiba timp de tine, fiind suprasolicitat. Deasemenea, un avocat excelent intr-un domeniu poate sa nu exceleze intr-altul.
E bine sa incepi in a cauta referinte de la persoane carora le cunosti exigentele. Daca obtii referinte bune despre un avocat de la persoane total diferite ca mod de viata, pregatire, mediu de provenienta, este excelent.
Ulterior ar fi bine sa urmaresti istoricul acestuia, gradul de implicare in procese asemanatoare spetei tale, rata de castig a proceselor, gradul de satisfactie a fostilor clienti, etc. Drept surse de informare se poate apela la internet (pagina personala, forumuri, etc). Evident ca aici sunt mari discrepante, unii sunt mult mai vizibili decat altii (functie de varsta, de interesul in utilizarea internetului, de domeniul in care profeseaza).
O casa de avocatura cu referinte foarte bune are - deobicei - personal specializat intr-un anumit domeniu. Acestea sunt si cele mai vizibile.
Dupa ce ai ales un avocat/ casa de avocatura, discutiile preliminare te pot lamuri daca ai luat decizia corecta. E bine deci sa ai astfel de discutii informale inainte de a semna un contract.
Răspuns la discuția Spune un banc, gluma cu avocati!
Moare un inginer şi ajunge la Porţile Raiului. Îl caută Sfântul Petru prin catastife, da’ nu-l găseşte, şi atunci îi spune:
- Îmi pare rău, trebuie să te duci în Iad.
Tipul, ce să mai zică, se duce în Iad. Dar nu trece multă vreme şi inginerul, sătul de mizeriile Iadului, începe să proiecteze diverse îmbunătăţiri: ISO 9000, SAP, control de fluxuri de cenuşă, aer condiţionat, cuptoare de smoală cu alimentare automată, closete cu auto-spălare, sala maşinilor, programe de siguranţă şi prevenire a accidentelor, scări rulante, reţele de comunicaţii cu fibră optică, programe de mentenanţă predictivă, sisteme de control field bus şi Hart, acces pe bază de amprente digitale etc.
Într-o bună zi, îl sună Dumnezeu pe Satana şi-l întreabă:
- Ei, cum merg lucrurile pe acolo jos?
Îi răspunde dracul:
- Suntem pe cale să ne certificăm ISO 9000, 14000, 18000, 21000, avem un sistem de control de flux al cenuşii, aer condiţionat, closete cu drenaj prin infraroşii, internet la liber... Până şi eu am publicat prima versiune a paginii mele web.
La care Dumnezeu tună prin telefon:
- Ceeeeeeee??? Vrei să spui că ţii cumva acolo la tine vreun inginer???
Scaraotchi, cu tupeu, îi răspunde:
- Da! Da’ de ce întrebi?
- Aşa ceva nu se poate admite! Ce face un inginer în Iad? Locul lui nu este în Iad. Inginerii întotdeauna merg în Rai. Să mi-l trimiţi imediat, m-ai auzit?
- Nici să nu visezi, zice dracul. Inginerul va rămâne cu mine pentru eternitate.
- Trimite-mi-l imediat sau... te dau în judecată!
La care Satana începe să râdă în hohote:
- Nu zău, chiar aşa? ªi de unde, mă rog, o să scoţi tu un avocat?
Răspuns la discuția Cu ce te ocupi ?
Răspuns la discuția Cu ce te ocupi ?
Pai, in alte parti intrebarea suna asa: "ce stii sa faci?"
Răspuns la discuția vanzare casa+teren
Consultati un cadastrist.
Carnetele de munca au fost restituie angajatorului, acesta transmitindu-le sau urmand sa le transmita catre salariati. Carnetul reflecta situatia la 31.12.2010, iar ultima inregistrare precizeaza abrogarea a decretului 92/1976 privind carnetele de munca.

Răspuns la discuția Pamant vandut
Actul de vanzare e lovit de nulitate. Dispozitiile din Codul Familiei referitoare la grevarea bunurilor imobile comune sau instrainarea acestora sunt dispozitii imperative.
Răspuns la discuția Spune un banc, gluma cu avocati!
Avocatul catre mandantul sau:
- Imi pare rau ca n-am putut sa scot mai mult.
- Va multumesc, dar trei ani imi ajung.