Bună seara. Doresc sa înființez o Asociație non profit pentru a beneficia de redirecționarea impozitului de 2%. Îmi puteți spune va rog care este suma minima de depus pentru patrimoniu? Nu găsesc în nici o lege specificata aceasta suma. Multumesc
Va multumesc pentru raspuns si sfat. Este intradevar plecata de 3 ani dar avea si consimtamantul sotului, pe cand in situatia de acum nu are acceptul sotului, cu atat mai grav ca ii refuza dreptul sa-si vada copii. Si un alt aspect ar fi acela ca refuza si sa divorteze. Nu pot sa inteleg decat faptul ca ei ii place aceasta situatie, sau asteapta ceva...habar nu am ce...Si intradevar este asa cum ati spus si dvs, deja copii au inceput sa fie influentati impotriva tatalui.
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o mica lamurire in urmatoarea speta:
O familie cu 3 copii, mama pleaca la munca in strainatate, tatal ramane cu copii acasa. Timp de 3 ani mama trimite bani acasa pentru copii si pentru renovarea casei. La un moment dat sotia se intoarce in tara, dar nu la domiciliul sau ci la resedinta parintilor, si intr-o zi, de dimineata, fara sa stie sotul, vine la domiciliu cu o masina si ia cei 3 copii cu ea impreuna cu alte bunuri din casa, subliniez atunci cand sotul nu era acasa. Ajuns acasa sotul nestiind ce s-a intamplat anunta politia prin 112. Cu toate acestea nu vine politia, abia la ora 8 seara vine seful de post si ii spune sa stea linistit ca a fost sunat de sotia sa si i-a spus ca a luat copii si lucruri din casa. Din acel moment, pana in ziua de azi, sotia sta la parintii sai impreuna cu copii, fara a-i mai permite sotului sa vada copii. Spuneti-mi va rog ce poate sa faca sotul in aceasta situatie (bineinteles ca cel mai mult doreste sa-si vada copii)? Sotia poate fi acuzata de parasirea domiciliului conjugal? Va multumesc din suflet
Buna ziua. Am o mica problema pentru care va cer ajutorul...ieri m-i sa furat o borseta cu acte. In acea borseta aveam si stampila firmei. Ce trebuie sa fac in legatura cu furtul stampilei. Imi spusese cineva ca trebuie declarata pierduta in Monitorul Oficial. Am sunat azi la Monitorul Oficial unde m-i s-a spus ca nu se mai declara la ei ci doar intr-un ziar. Lucru care l-am si facut...mai am si altceva de facut? Va multumesc!
Buna ziua! Detin o societate comerciala impreuna cu sotia si am decis sa ma retrag si sa o trec pe numele ei. Imi puteti spune si mie ce costuri implica asta, si in ce consta aceasta procedura? Va mulumesc!
amenda in ungaria se da sub forma de cec dupa ce este s
achitata la posta primesti inapoi numai o parte de acel cec iar aceea parte este dreptunghiulara dar nu mai mare de 10 cm/6
Multumesc mult de raspuns..dar la care posta poate fi achitata?..Ca banuiesc ca daca soferul meu o achita la o posta din Romania intelegeam si eu ceva din actele care mi le-a aratat, ori ele sunt toate in maghiara.
Buna ziua.Sunt proprietarul unui tir care face curse internationale, si zilele trecute soferul a venit spunandu-mi ca a luat o amenda pe care a si achitat-o, aratandu-mi vreo 5-6 foi fara nici o stampila, bineinteles in maghiara. M-ar interesa daca pot verifica cumva daca aceasta amenda a fost achitata intradevar, deoarece nu am mare incredere in acest sofer. Va multumesc!
Nu am reusit sa fac nimic cu vorba buna cu acest individ..tot ma duce cu zaharelu ca incearca sa vorbeasca cu directorul firmei sa achite si sa-mi dea fiscal pe 0...AM O RUGAMINTE daca este pe forum vreun avocat specializat in asa ceva vreu si eu un numar de contact pentru a vedea ce trebuie sa fac mai departe, in ce situatie il pot da in judecata, sa-i prezint actele pe care le am, etc. Va multumesc
Buna ziua, va deranjez cu o mica problema..de fapt cred ca am luat o mare teapa :( Am cumparat o masina acum o saptamana inmatriculata in Bacau de la un cetatean din Braila (care mi-a spus ca a cumparat-o de la o firma din Bacau). Astazi am zis sa aranjez actele in vederea inmatricularii si spre marea mea mirare am constatat ca pe certificatul fiscal oferit scria ca firma are datorii de vreo 75000 de lei. Intrebarile mele:
-ce pot sa fac acum pentru a inmatricula masina?
-o mai declar la fisc? (a fost cumparata pe firma mea)
-cat este valabil acel certificat fiscal?
-este viabila posibilitatea sa o inmatriculez pe firma mea in alta tara cum ar fi Bulgaria?
Va multumesc!!!
Buna ziua...Am mare nevoie de un raspuns cat mai detaliat si totodata cat mai competent...Socrul meu a primit in Italia arest la domiciliu (el muncea la un parc de dezmembrari si se pare ca acolo se aduceau si masini furate) si nu am nici cea mai vaga idee ce presupune asta..Din cate am inteles trebuie sa-i caut o locuinta cu chirie dar mai mult nu mai stiu..As vrea sa stiu trebuie sa stea neaaparat o ruda de grad 1 cu el?, are voie sa munceasca?, ce obligatii are persoana care va sta cu el?, care e perioada maxima care se da arest la domiciliu? si orice alte informatii mi le puteti oferi v-as fi tare recunoscator .
Va multumesc anticipat