avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate camy_jon

Activitate camy_jon

Bună ziua , va rog sa ma ajutați cu ceva opinii on legătură cu dreptul de servitute sau dreptul la trecerea..curte comuna , 3 proprietari se dorește iesirea din indiviziune ..curtea este poziționată la o intersecție de drumuri publice..adresa din buletin a proprietarilor este strada X , însă pereții exteriori ai imobilelor se afla pe strada Y..ma obliga legea sa le asigur acces ? Sau își pot creea ieșire prin strada Y ? Mulțumesc!
Bună ziua ,
Am încheiat in data de 16 06.2020 un contract prestări servicii cu un furnizor în vederea accesului la sistemul de distribuție gaze naturale a unui imobil. La acea data am plătit și în avans aferent ( factura și chitatnta fiscala). Problema este ca furnizorul nu și a îndeplinit obligații contractuale (nu a efectuat lucrarea - pe motivul unor modificări legislative în domeniu) De atunci, ma chinui sa mi recuperez suma de bani plătită și nedatorata însă fără vreun rezultat. Furnizorul nu răspunde la telefon, la email .. ma gândesc sa acționez în instanta pt rezolutiune contract și repunerea părților în situația anterioara.
Ma puteți ajuta cu o procedura având în vedere ca as dori sa ma reprezint singura în instanta? Ce șanse de câștig as avea? Va mulțumesc!
Ce operatii/documente trebuie intocmite in situatia in care comisia centrala constata pe baza Pv de inventariere anuala ca exista transferuri intre gestiuni neoperate in evidenta fin ctb? Si o baza legala daca este posibil..multumesc!
Discuție Deseu lemnos
Buna seara, o IP primeste de la o alta IP pe baza de aviz, prin transfer, deseu lemnos.Imi puteti spune care ar fi monografia contabila atat a intrarii cat si a consumului? Multumesc
La contabilitate exista o anumita pers care are in fisa postului sa intocmeasca toate dp/di? Sau cea care intocmeste doc justificativ pe baza caruia se emite dispozitia trebuie sa intocmeasca si sa semneze disp?
Cine intocmeste si semneaza disp de plata-incasare in numerar catre caserie in cadrul unei inst publice? Imi puteti mentiona si o baza legala? Multumesc
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
Multumesc mult pt raspuns!
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
Ar exista vreun castig de cauza in astfel de situatie in instanta? Se pot recupera chelt de judecata?
Discuție Contul 770
Buna ziua, imi poate spune cineva procedura de inchidere a contului 770 la o inst pub finantata din vn proprii si subv? Am vazut mai multe variante si nu stiu care este cea corecta.. cu 121 sau 561?multumesc@
Buna ziua, imi puteti spune care este procedura legala in vederea iesirii din indiviziune in cazul unui imobil (curte) cu 3 proprietari? Nu exista iesire pe cale amiabila intrucat nu sunt de acord cu totii. Unul dintre acesti 3 proprietari nu are succesiunea - dupa moartea parintilor-facuta, nu exista cadastru (nici macar pt intregul imobil) facut, impozitul este platit doar de unul dintre proprietari pt intreaga suprafata neexistand intelegerea de asumare a cheltuielii pt fiecare in parte. Exista documente legale din care rezulta suprafata ce ii revine fiecarui coproprietar.multumesc!