avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate mihaibatranu

Activitate mihaibatranu

Buna seara. As dori sa aflu daca pentru o suma de 550 lei, dobandita in urma vanzarii unor produse de igiena pentru batrani (pampersi) ramase de la soacra decedata, trebuie sa declar si sa platesc taxe la ANAF.
Va multumesc.
nu am decat mesajul primit pe email care este urmatorul: ,,Stimate client,

Va informam ca situatia produsului dumneavoastra inregistrat in service Depanero cu fisa numarul 5086134 a fost finalizata cu statusul: REPARAT." Certificatul de garantie mi-a fost returnat alb, fara nicio completare.
tocmai asta am aratat, ca in certificatul de garantie, care insoteste produsul, nu au specificat nimic, deci eu nu am nicio dovada scrisa ca respectivul produs a fost reparat in perioada garantiei si ce componente s-au inlocuit.
Am un produs electrocasnic, aflat in perioada de garantie, care s-a defectat.
Am luat legatura telefonic cu serviciul de garantii al firmei care mi-a livrat produsul si acesta m-a directionat catre firma care asigura service-ul in garantie.
Produsul a fost reparat si livrat inapoi cartre mine.
Intrebarea mea este, daca perioada de garantie initiala se prelungeste dupa data reparatiei sau nu, fiindca in certificatul de garantie, care insoteste produsul, nu a fost facuta nicio referire la data reparatiei si nici ceeace a fost inlocuit.
Va multumesc
Detin un teren agricol intravilan situat la periferia capitalei, delimitat de curand dar neimprejmuit, lucru pe care nu l-au facut nici ceilalti vecini.
Azi am primit o notificare de la primaria de sector pe raza unde se afla terenul, in care se specifica ca in conformitate cu HCGMB nr. 189/2013 am obligatia de a imprjmui terenul respectiv.
Mentionez ca aceasta notificare a aparut in urma contestatiei la o somatie precum ca terenul meu este focar de ambrozie, lucru neadevarat pe care l-am demonstrat cu poze si am aratat ca terenul este cultivat cu floarea soarelui de o persoana necunoscuta.
Aceasta HCGMB 189/2013 art.1 se aplica si in cazul unui teren agricol, care este deja cultivat, fiindca in acest caz ar insemna sa intru in conflict cu persoana care a cultivat pe acest teren si a investit bani, chiar daca nu am fost instintat. Nu am pretentii pentru faptul ca foloseste terenul meu, atata timp cat il intretine si-l culiva, in comparatie cu terenul invecinat care este plin de buruieni si depozit de gunoaie. Terenul a fost delimitat a doua oara luna trecuta, de o firma de cadastru, deoarece tarusii folositi au disparut.
Va multumesc.
Buna ziua. Detin un teren agricol intravilan la periferia capitalei, pentru care s-a intocmit cadastru si intabularea in anul 2008, dar nu s-a efectuat si delimitarea fizica a terenului, urmand ca aceasta sa se faca ulterior. Acum avand nevoie de aceasta delimitare am incercat sa contactez persoana care a efectuat cadastrarea dan nu raspunde la telefon, casuta de mesaje fiind plina Neavand alta posibilitate de contactare cum ma sfatuiti sa procedez pentru rezolvarea problemei.
Buna ziua. As dori sa stiu cum trebuie sa procedeze o persoana care indeplineste conditiile pentru pensionare la limita de varsta, dar este pensionat medical nerevizuibil grad 3.
Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@raduchz, pentru ati satisface curiozitatea, in afara de notorietate restul conditiilor puse de tine, le indeplinesc, dar nu stiu daca notorietatea tine loc si de experienta in domeniu.
Tare as vrea sa te vad pe tine ce faci atunci cand iti este adus la consultatie un copilas pe care-l stiai si tu si parintii sanatos si vioi, iar in urma unui vaccin a devenit o leguma, un apatic rupt complet de lumea din jurul lui, sau cu eruptii pe tot corpul, care nu pot fii tratate asa usor.
Ce raspuns ii vei da tu acelui parinte cu inima sfasiata de durere, cine este de vina, vaccinul, parintele ca a acceptat vaccinarea sau legislatia care nu prevede o testare prealabila a copilasului ?
Pentru tine probabil ca un juramant depus de un medic este doar o semnatura pe o foaie de hartie.
Acum pot sa afirm, fara teama de a fii dat afara, ca de vina este in primul rand legislatia, care nu obliga o testare prealabila, iar in al doilea rand vaccinul.
Iata ce afirma un importator de medicamente: ,,Cu acea ocazie, am aflat că Sanofi Pasteur continuă să aducă via Kazahstan în România, vaccinuri cu timerosal, deși la nivelul Uniunii Europene nu s-au mai prelungit licențele cu această substanță încă din 2015".
Copii probabil vor fii vaccinati ,,fortat" adica prin constrangerea parintilor sa ,,accepte" pe propria raspundere vaccinarea, iar pentru o parte din copii, este adevarat nu prea mare, vom vedea reactii adverse, mai mult sau mai putin grave, care vor ,,cadea" pe umerii parintilor pentru rezolvare sau ameliorare.
Este foarte cunoscut cazul unei specialiste în virusologie, româncă, care nu și-a vaccinat DELOC nici unul din cei doi copii si care sunt foarte sanatosi, OARE NU STIA DE CE ?
Multumesc doamnei avocat Zaharia Silvia pentru raspuns si pentru diplomatia de care a dat dovada.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna avocat, va rog sa-mi permiteti sa ridic o serie de intrebari la acest capitol.
Cine apreciaza daca decesul unor copii a survenit din cauza ca au fost contaminati de un alt copil nevaccinat ?
Numai medicii, care sunt in subordinea ministerului sanatatii.
Cine confirma ca un copil a decedat sau a ramas handicapat pe viata din cauza administrarii unui vaccin ?
Tot medicii aflati in subordinea ministerului sanatatii.
Cati dintre medicii de la noi au avut curajul sa arate public care sunt adevaratele riscuri ale vaccinarii ?
Aproape niciunul, iar cei care au avut curajul si-au pierdut locul de munca sau au fost constransi sa retracteze ce au spus.
Care este motivul pentru care, copii care trebuie vaccinati, nu sunt testati in prealabil daca nu sufera de anumite afectiuni genetice sau dobandite care nu permit vaccinarea ?
Testele costa bani si ministerul sanatatii prefera sa se chinuie parintii in cazul copiilor cu reactii adverse in urma vaccinarii, decat sa cheltuie bani pentru testari.
Care este logica pentru care parintii semneaza pe propria raspundere ca sunt de acord cu vaccinarea, dar nu avem nicio rasundere scrisa din partea ministerului sanatatii, nu cumva tocmai teama de un eventual esec ?
Persoanele care sunt mai in varsta, isi amintesc probabil ca si noi am fost vaccinati pentru unele boli in copilarie, dar pe noi nu au fost folosite vaccinuri hexavalente sau tetravalente.
Veti spune si care este relevanta ?
In primul rand vaccinurile erau facute in Romania, pentru populatia noastra si nu facute afara si importate.
In al doilea rand una este sa-i administrezi unui nou nascut sau copil de varsta frageda cu un sistem imunitar in formare, un vaccin monovalent pentru care organismul isi va forma anticorpii mai usor, iar altceva este sa-i administrezi un amestec de sase vaccinuri intr-unul singur (hexavalent), pentru care acest micut organism o sa-si ,,fabrice" cu mult mai greu anticorpii.
In particular multi medici au recunoscut ca vaccinarea obligatorie este o mare greseala, dar nu pot sa confirme oficial fiindca au fost amenintati cu pierderea locului de munca si chiar a dreptului de libera practica.
Motivele pentru care se doreste impunerea fortata a vaccinari, sunt numai de natura economica, fiindca in industria medicamentelor si implicit a vaccinurilor se vehiculeaza sume exorbitante de bani.
Răspuns la discuția Sarbatori fericite!
Cristos a inviat, sarbatori pascale cu multa fericire si pace in suflete !