avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate irinajunca

Activitate irinajunca

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o nelamurire: am un angajat cu medical in perioada 01.12-30.12.2011 cod 01. insa el vrea sa revina la munca mai devreme, de saptamana asta. medicul nu vrea sa-i modifice medicalul (data de sfarsit). Exista vreo metoda prin care el poate reveni la munca chiar daca are medical pana pe 30.12.2011.
Multumesc!
Răspuns la discuția Noua versiune REVISAL 5.0.8
Pana aici, de acord.
Dar daca exista un CCM la nivel de unitate unde se specifica faptul ca pentru orele suplimentare se acorda un spor de 100%?
Aceasta prevedere nu mai apare in CIM, dar apare in CCM. Atunci ar trebui sa mai apara in Revisal?
Răspuns la discuția Noua versiune REVISAL 5.0.8
Buna ziua,
am si eu o intrebare: daca sporul de noapte si cel pentru ore suplimentare se acorda ca urmare a prevederilor legale, de ce este necesar sa fie incluse in Revisal?
Plus ca intr-o luna un angajat poate sa aiba ore suplimentare si in alta luna sa nu aiba. Sporurile care se inregistraza in Revisal nu ar trebui sa fie cele prevazute in contractul individual/colectiv, altele decat cele prevazute de legislatie?
Multumesc frumos!

Buna ziua,
Am o intrebare legata de modul de calcul al numarului mediu de angajati contributiei la fondul de handicapati, mai exact despre modul de calcul al nr mediu de angajati.
La calculul nr mediu de angajati nu sunt numarati cei cu contracte suspendate. Prin urmare nu ar trebui sa fie numarati cei care sunt in medical? indiferent ca e medical suporata de firma sau de FNUASS?

am observat ca softul scade angajatii care au concediu medical suportat de FNUASS. e corect?
Multumesc frumos.

Buna ziua,
Am o intrebare legata de modul de calcul al contributiei la fondul de handicapati, mai exact despre modul de calcul al nr mediu de angajati.
La calculul nr mediu de angajati nu sunt numarati cei cu contracte suspendate. Prin urmare nu ar trebui sa fie numarati cei care sunt in medical? indiferent ca e medical suporata de firma sau de FNUASS?
Multumesc frumos.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unei probleme.
Este vorba despre situatia in care un angajat se invoieste (sa zicem 3 ore) intr-o zi, in noiembrie. Norma lui este de 8 ore pe zi. Urmeaza sa le recupereze in decembrie.
Acele ore de invoire se platesc integral ca si cum ar fi lucrat (la sfarsitul lunii noiembrie) urmand sa le recupereze luna viitoare?
Sau nu se platesc (adica va avea 173 ore platite) in noiembrie si se platesc in decembrie (cand ar trebui sa aiba 163 ore platite in loc de 160 ore).
cum e corect?
problema e ca nu exista nicaieri niste prevederi legale despre invoiri.
Multumesc!
Buna ziua,
Pentru toata luna noiembrie am primit un medical. insa pe 15.11.2011 angajatul a decedat ca urmare a problemelor de sanatate.
cum calculez medicalul? calculez pentru perioada 01.11-14.11, nu? iar cand il depun la casa de sanatate duc si o copie a certificatului de deces?
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Am o intrebare: angajatii cu timp partial pot sa faca ore suplimentare? Persoana are 19 ani (deci e majora).

Multumesc!