avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate have

Activitate have

Vă multumesc pentru răspuns. Plângerea la decanul baroului îl convinge să îimi restituie onorariul sau atrage doar sancțiuni?
Nu mi-a raspuns la telefon si nu mi-a formulat nici apărări. Nu a raspuns nici la e-mailuri. Nu a raspuns nici la mesaje. Nu sunt o persoana care sa sune pe cineva de n ori pe zi; sun maxim o dată și atât. Aștept să fiu contactată ulterior. Dar toate eforturile mele au mers într-o gaură neagră. Deci, care este modalitatea de reziliere/rezoluțiune a contractului și cum pot să îmi recuperez banii?
Buna ziua. Am un dosar civil și pentru reprezentare am apelat la serviciile unui avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare. Dupa ce am platit onorariul, nu mi-a mai raspuns la telefon. Am angajat un alt avocat, cu care am incheiat un nou contract de reprezentare. Dupa ce am platit onoraiul, nu mi-a mai raspuns la telefon. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? Deși am achitat 2 onorarii, nu am apărător. Mai pot să îmi recuperez banii? Care sunt drepturile clientului: trebuie sa dea banii si atât? Este iun astfel de comportament reprezentativ pentru profesia de avocat? Unde pot să mă adresez?
Buna ziua
Cum pot recupera cheltuielile ocazionate cu notificarea pârâtei de către executorul judecătoresc, dacă această notificare nu a făcut parte din procedura executării silite ci a fost numai o simplă notificare?
Multumesc, dar pe angajatorul meu o sa il doara in spate de hotararea judecatoreasca sub toate aspectele ei și nu se va conforma. Intrebarea mea era daca ulterior pot solicita daune interese?#-o :((:sorry::-/
Va multumesc pentru raspuns. :O
Asta înseamnă că pentru recuperarea cheltuielilor judiciare pot să trimit angajatorului o notificare prin care sa solicit sa efectueze plata intr-un anumit termen si daca nu se conformeaza pot sa cer ulterior daune interese?:O:sorry::-/:stunned:
Bună ziua.
Mă poate ajuta cineva cu un răspuns?
Am o hotărâre judecătorească favorabilă, nedefinitivă (s-a declarat apel, dar nu s-a judecat) pe litigii de muncă, prin care a fost admisă acțiunea formulată de mine cu obligarea pârâtei la cheltuieli judiciare. Întrebarea mea este dacă hotărârea pronunțată în primă instanță este executorie cu privire la cheltuielile de judecată sau trebuie să aștept să rămână definitivă pentru a o pune în executare? :O:(B-):frantic:
Discuție delegatie
As avea si eu o intrebare. Sunt angajata la unitatea A. Am fost trimisa in delegatie la unitatea B. Pentru deplasarea zilnica din punctul A în punctul B cu mijloacele de transport in comun am avut nevoie de 5-6 ore, zilnic. Intrebarea mea este daca acest timp necesar deplasarii la unitatea la care am fost delegata este considerat timp de munca si am dreptul la recuperarea orelor efectuate peste program. Va multumesc.
Se poate restitui taxa de prima inmatriculare la un autoturism Dacia Logan nou in luna august anul 2011 de la producatorul Dacia din Romania? M-am adresat la ANAF si in urma cererii mi s-a raspuns ca in conformitate cu OUG 9/2013 ?i OG 92/2003 (fara a se precisa ce articole) taxa nu se poate restitui. Care este procedura de recuperare a acestei taxe? Ma pot adresa instantei?
Am incheiat un contract de inchiriere pe termen de 1 an si apoi l-am declarat la fisc stabilindu-se o cota de impozitare dar l-am reziliat dupa doua luni. In acest caz am dreptul la o recalculare a cotei de impozitare sau sunt obligata sa platesc acelasi impozit? In cazul in care am dreptul la recalculare ce documente trebuie sa depun, unde sa ma adresez si care este baza legala?

Cu stima