Daca cedez cota parte din apartament, ar mai exista urmari ?
Buna ziua,
Am un credit de nevoie personale contractat in urma cu 3 ani de la Unicredit Tiriac (Ucfin, varainta IFN a Unicreditului), in valoare de 25.000RON. Intre timp am achitat 9000 RON, dar din cauza unor probleme personale, nu am reusit sa il mai achit. Bineinteles, creditul a fost dat la recuperare catre EOS, care mi-au trimis mai multe adrese si notificari (solutionari amiabile) cu suma de 16.000 RON, altfel se poate ajunge la executare silita, scriu ei.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate ajunge la executare silita ? Si daca da, pe ce anume se poate pune sechestru ? Ca eu sunt plecat din tara, conturi nu mai am, mai figurez la un apartament ca si co-proprietar.
2. Pot solutiona cu ei pentru o suma de plata mai mica ?
Multumesc,
Cu stima,
Vlad
Va salut!
Intr-adevar, asa este, munca pro-bono nu se rezuma doar la sfaturi. Ar fi nevoie de o implicare mai ampla. Sistemul judiciar este in moarte clinica din punctul meu de vedere. Nu mai exista nimic. Am vazut oameni condamnati pentru nimic, fara dovezi, fara nimic. Doar ca parea suspecti.
Dar ne indepartam de la subiect. Am inaintat o plangere pentru calucrurile nu trebuie sa ramana asa. Din pacate, lucrurile au luat o intorsatura ciudata in Galati. Dupa nefericitul eveniment in care pisica a fost omorata, proprietarul si-a dus cainele acasa si s-a intors sa isi ceara scuze. In acel moment, a fost linsat la propriu de cativa clienti ai respectivului supermarket. Legea pumnului din pacate in Romania depaseste ca importanta legile scrise.
Exista un cadru legal in care proprietarii de caini catalogati periculosi, sunt obligati sa le monteze botnita in spatiul public. Insa romanul nu are de unde sa stie legea daca niciodata nu e sanctionat de autoritati. Si revenim la o problema mai veche: autoritati impotente, angajari in sistem pe pile si nu pe merit, etc.
De fapt a ajuns si la TV acest eveniment neplacut.
[ link extern ]
Poate ar fi interesant sa vedem si un avocat de aici facand putina munca pro-bono.
Eu unul voi inainta o plangere si voi urmarii desfasurarea consecintelor. Voi contacta si un avocat in caz ca nu se intampla nimic.
Mai exact, daca imi puteti raspunde, catre ce institutie ma pot adresa ?
Buna ziua,
Subiectul este unul delicat deoarece a aparut pe mai multe retele de socializare un filmulet cum un nemernic isi asmute cainele de lupta asupra unei pisici gestante. Urmarile sunt cu impact emotioal major daca ar ajunge si pe TV.
Intrebarea mea este: exista cadru legal pentru pedepsirea proprietarului deoarece nu a pus botnita cainelui ? Cainele saracul nu are nicio vina, rasa lui este una agresiva, e de inteles. Se poate face o adresa catre organele competente sa actioneze ? O adresa ce poate fi urmarita si trase eventual la raspundere si organele competente daca nu iau masuri.
Multumesc!
Buna seara,
Sunt in tratative cu o firma de consultanta si plasare forta de munca in Germania. Oamenii par a fi foarte transparenti, comisionul lor de 750 Euro trebuie platit doar dupa ce ma angajez, in 2 transe de 375 Euro. Insa mi-au trimis un contract de reprezentare, in care apare la punctul 6 urmatorul text:
"§ 6 Modificări ale contractului / Clauză salvatoare
Modificări şi completări ale prezentului vor fi efectuate pentru a fi valabile doar în formă scrisă.
Nu s-au convenit alte înţelegeri secundare.
În situaţia în care dispoziţii individuale ale prezentului contract sunt parţial sau integral invalide sau neaplicabile sau devin invalide sau neaplicabile, acestea nu afectează în nici un fel restul contractului.
În locul dispoziţiei invalide sau neaplicabile se aplică o astfel de prevedere care corspunde cât mai mult cu scopul urmărit iniţial de către părţi prin dispoziţia invalidă sau neaplicabilă."
Este ok ? Pot sa schimbe ceva in contract fara acordul meu ?
Buna ziua,
In urma grevei celor de la Lufthansa din 8 si 9 septembrie (anuntata pe 7 septembrie doar pe pagina lor de Facebook), zborul meu a fost anulat pe traseul Dublin - Bucuresti via Frankfurt. Trebuia sa plec la 05.50 din Dublin pe 9 septembrie si sa ajung in aceeasi zi la 16.55 in Bucuresti. Am fost anuntat abia in data de 8 septembrie la ora 11.00 prin intermediul a 2 sms-uri, in care mi se recomanda sa sun la numarul de telefon pentru informatii clienti din tara din care fac parte, respectiv Romania in cazul meu. La acel numar, in data de 8 septembrie nu a raspuns absolut nimeni toata ziua. Abia in data de 9 septembrie, dupa repetate drumuri la aeroportul din Dublin pentru a solicita informatii, am reusit sa ii contactez telefonic pe cei din Romania, iar acestia mi-au oferit o varianta de intoarcere in tara abia pe 10 septembrie, cu alta companie pe ruta Dublin Bucuresti via Londra.
Tin sa precizez ca nu am fost contactat de nimeni din cadrul companiei Lufthansa. Cu ocazia acestei anulari, m-am vazut pus in fata mai multor ipostaze neplacute cum ar fi, ratarea unui interviu in tara pe 10 septembrie, cheltuielile neprevazute cu cazare, mese si transport din data de 9 septembrie.
Conform legislatiei europene in vigoare, am vazut ca sunt indreptatit la o despagubire de 400 euro deoarece segmentul de zbor este de peste 1500km. Avand in vedere cheltuielile neprevazute precum si ratarea interviului, le mai pot solicita si alte despagubiri ?
Multumesc,
Cu stima,
Vlad Achim
Pai si daca cer in instanta anularea demisiei, cam care ar fi sansele sa o si obtin ? Tine de capacitatea avocatului meu ?
Buna seara. Am si eu o intrebare. Astazi am fost fortat sa imi dau demisia, amenintat si santajat de cele 4 persoane cu care eram in incapere, ca daca nu imi semnez demisia ma vor actiona in judecata, ma vor trece cu indisciplina in CIM si alte cele amenintari, nu voalate, ci directe, cu trantit foaia alba si pix in mana. (da, in 2015 inca se mai practica asa ceva). Motivul a fost unul extrem de pueril si anume un consum mai mare la masina companiei si suspiciunea de frauda. Imi faceau fel de fel de calcule in fata, eronate, incercam sa le explic ca cifrele lor sunt gresite, deoarece eu am pastrat toate bonurile de motorina (obicei mai vechi, pentru prima data se pare si folositor). Au spus ca calculele mele nu mai au niciun rost, ca ei sunt decisi, ca pierdem timpul, etc. Am incercat sa le spun ca vreau sa ma consult cu un avocat dar au refuzat, spunand ca vor incepe demersurile daca nu semnez. Le-am explicat ca este dreptul meu insa se faceau ca nu aud. Le-am zis ca in acest caz, s-ar preta maxim un avertisment, un calcul mai amanuntit poate si daca se constata ca am cutreierat tara prea mult in timpul meu liber, tragem linie si acopar imensa paguba de 2-3000 ron. Nici asta nu au vrut sa accepte. Concluzie: s-au folosit de un fals motiv, nu au dat niciun avertisment, nu a avut pana acum loc nicio discutie in care cineva sa ma traga de maneca... pur si simplu m-am simtit vanat! Din pacate am semnat demisia deoarece m-am gandit ca imi pot pune bete in roate la urmatorul angajator, insa acum sunt decis sa merg pana in panzele albe sa-mi fac dreptate deoarece acest gen de oameni nu merita nicio picatura de compasiune!