avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate helmut1

Activitate helmut1

Răspuns la discuția legislatie aerisire bloc
Am avut aceiasi problema si am rezolvat-o cu ajutorul biroului care se ocupa cu inspactia in constructii, cei de la gaz au sustinut ca nu mai este in responsabilitatea lor si m-am adresat firmei de coserit care a masluit controlul, ca pana la urma sa ma adresez inpectiei in constructii care a dat sarcini si termene de facut pt proprietarii responsabili inclusiv asociatiei sa rezolve iesirea cosului de la aerisire de pe acoperis.([ link extern ] )
Dar in cazul in care se deconecteaza toti de la sistemul centralizat , cine mai incalzeste casa scarii si uscatoria?
Nu este totusi absurd... ORDIN nr.255/2006? sau cei care l-au gandit?

Interventie moderator:
Va rog sa nu mai citati mesajele intregi atat timp cat se vad lejer pe aceeasi pagina. Chiar si atunci cand nu este pe aceeasi pagina citati, daca este cazul, partea mesajului la care raspundeti.
Răspuns la discuția coloane distributie caldura
Lua-ti legatura cu firma care face calculul si intreba-ti acolo in ce consta reducerea!
Răspuns la discuția Impozit casa si gradina
bineninteles, dar proprietarul(sora matusii) nu mai are nici un interes daca pierde proprietatea, iar eu daca transcriu proprietatea pe numele matusii trebuie neaparat sa platesc datoriile la stat ca altfel cei de la finante nu-mi fac actul chit ca va urma cat de curand o sentinta definitiva contra proprietarului actual(sora matusii).
Buna ziua, ma aflu intr-o situatie simpla dar nu cunosc juridic cum sa procedez:
O matusa de a mea (sora tatalui) a avut un contract de intretinere cu sora ei mai multi ani la rand pana acum doi ani cand din motive intemeiate personale(intretinere sporadica) a procedat la incetarea contractului de intretinere prin introducerea in instanta a rezolutiunii contractului de intretinere, casa si gradina fiind transcrisa pe numele sorei deja si la cadastru si la finante. Nelamurirea mea consta in urmatoarea situatie:impozitul pe casa si gradina nu s-a mai platit pe ultimii doi ani de cand se tot amana procesul, cine trebuie sa plateasca acest impozit cu toate majorarile aferente cauzate de lungirea in timp al procesului.Mentionez ca matusa pe care o intretin eu acum era trecuta ca uzufruct in cartea funciara.
Multumesc!
Răspuns la discuția Administrator corect sau penal?
ynocentta a scris:

1-Administratorul de imobil in calitatea de angajat al asociatiei de proprietari are limita de competenta redusa a executa strict dispozitiile presedintelui si comitetului executi
2-Conform art 10 din Legea nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere,la orice document al acesteia

Intemeiat pe dispozitia mentionata,solicitati presedintelui de asociatie sa puna la dispozitie documentul care atesta titularul depozitului bancar al fondurilor asociatiei de proprietari
Daca se dovedeste ca depozitul nu are drept titular asociatia de proprietari,sunteti indreptatit sa formulati plangere la parchet ,sa detaliati situatia,urmand ca autoritatea dupa verificari sa se pronunte daca exista intrunite elementele constitutive ale vreunei fapte prevazute de legea penala



Multumesc pentru sugestie, este pentru mine destul de convingator si practic, aceasta va fi si urmatorul pas pe care-l voi face.

Răspuns la discuția Administrator corect sau penal?
Sunt din Arad, si prin coruptia din acest sector am trecut deja cu rezultatul= e treaba voastra, aveti cenzori aveti presedinte si ...aveti o gramada de pareri si pozitii fata de acest aspect. Descurcati-va!
In cazul in care administratorul din asociatia de proprietari nu face publica starea financiara a asociatiei( comisia de cenzori nu are nici o putere asupra lui), iar banii pe care-i incaseaza din cheltuieli plus majorari si penalitati le contabilizeaza intr-un cont al firmei in domeniul administratie imobiliara (personala, privata) iar contul asociatiei il desfinteaza presedintele asociatiei la indicatiile administratorului, banii ajung intr-un cont privat la care nici cu ajutorul politiei nu ajungi numai daca exista o plangere penala si e vorba de o suma respectabila. Eu ca proprietar ma simt inselat si lipsit de minimul de dobanda sau profit (daca este vorba de un leu, tot leul meu este) la acei bani care se aduna sau nu in contul asociatiei.
Intrebarea mea ar fii: Se poate face ceva impotriva acestor metode nici nu stiu cum sa le spun ca lege pt asa ceva nu este si daca nu este ilegal nici legal, atunci cum este?