am vorbit la biroul de credit si mi-au spus ca nu ei fac aceste raportari.ca participantul ( in cazul meu erb retail services) are posibilitatea de a intra si de a face se pare ce vrea si cum vrea el.doamna respectiva nu a stiut sa imi raspunda exact dar m-a indrumat la administratia datelor cu caracter personal.am depus acolo deja o plangere si astept un raspuns.era destul de contrariata si ea de aceasta situatie si mi-a spus ca erau obligati sa ma notifice de fiecare data cand ma raporteaza in biroul de credit, chiar daca este vorba de acelasi ifn si aceeasi suma.
este lagal ca un creditor sa ma raporteze in biroul de credit dupa ce in prealabil a facut o cerere la executor prin care solicita incetarea executarii silite?
au cerut incetarea executarii deoarece creditul era prescris si eu deja ma adresasem in instanta cu o contestatie la executare.aceasta nu a mai fost finalizata deoarece si-au retras executarea.acum am avzut ca sunt in biroul de credit iar ei au motivat ca :"prescriptia nu stinge insusi dreptul subiectiv,ci doar dreptul creditorului de a-l putea obliga pe debitor sa-si execute obligatia."
cu alte cuvinte acesti indivizi m-au raportat din 4 in 4 ani in biroul de credit si continua sa actualizeze aceste informatii din biroul de credit din 2 in 2 luni.
deci toata viata voi fi in biroul de credit adac se merge pe aceasta premisa.
ce drept mai pot invoca din moment ce executorul mi-a spus ca nu mai am niciio datorie si executarea a fost inchisa.
in timpul casatoriei nu am achizitionat bunuri mobile sau imobile.eu am avut un salariu lunar de 3000 euro iar sotia 1700 lei.pentru a nu putea fi executat silit firma angajatoare imi vira banii in contul tatalui meu, in unele luni aparand la solicitant (cand erau retrasi bani) si sotia.
creditorul a cerut partajul bunurilor comune reprezentate de venitul din salariul meu prin obligarea sotiei la plata unei sulte in favoarea mea in valoare de X lei, spunad ca in timpul casatoriei mi se cuvine cota de 85%.
poate fi obligata sotia la plata unei sulte in favoarea mea daca banii incasati in timpul casatoriei nu exista fizic nici in banca dar nici in bunuri pe numele nostru?
intre timp eu si sotia am divortat la notar.deci practic legal am fost casatoriti doar doi ani.
si in cazul meu,in momentul in care am executat hotararea ptr obtinerea pensiei,care era in procent,expertul contabil a calculat suma la toate veniturile nete obtinute.era vb de contracte de ambarcare,in care erau cuprinse si sporurile si diurna,bani ce ii intrau fostului sot in cont in totalitate.
fostul sot locuieste in casa castigata de sotie in urma partajului.acesta nu a inteles sa elibereze de buna voie imobilul,(mai ales ca si-a primit si sulta),ba mai mult a inceput distrugerea acestuia si furtul anumitor bunuri.fosta sotie a depus plangeri la politie pentru tulburare de posesie,distrugere si furt.ce risca sotul care a generat aceasta situatie in cazul in care acesta nu are niciun bun pe numele sau si nici alte venituri ce ar putea fi executate.cum va plati pentru ceea ce a facut?
Buna ziua Desirelia, am citit cateva din postarile tale si se pare ca ai trecut sau inca mai treci printr-o problema oarecum asemanatoare si aici ma refer la partea de divort. Nu stiu daca ai timpul necesar sa imi poti explica sau daca esti in masura sa faci asta, dar problema mea nu este atat de simpla deoarece intre timp mi-am schimbat si domiciliul si acum sunt la 350 km de orasul in care s-a consumat sa spun asa mariajul nostru. Acum mi-am schimbat actele si am o noua adresa, ar fi o cheltuiala prea mare poate sa fac naveta luna de luna 350 km sa bag actiunea de divort in orasul acela. Poate cineva care s-a mai lovit de o problema asemanatoaare cu a mea adica sotia sa fie disparuta de la domiciliu si sa nu se stie nimic de ea sau poate un avocat care a mai avut un asemenea caz imi poate spune si mie pasii care trebuie sa ii fac. Va multumesc oricum pentru promtitudine. Va doresc succes in tot ceea ce faceti.
Va doresc o zi buna tuturor utilizatorilor din acest forum si apreciez efortul dumneavoastra pentru a ne putea indruma in actiunile ce vor urma pentru rezolvarea problemelor noastre. Vreau sa divortez dar din pacate se pare ca situatia e destul de complicata din mai multe puncte de vedere. Spun asta pentru ca in primul rand nu mai stiu nimic de sotia mea de aproape doi ani. In aceasta situatie poate cineva imi poate da un sfat util sa ma indrume de unde sa incep aceasta actiune de divort. Va multumesc anticipat.