buna seara as dori citeva sfaturi legate de un proces de partaj.In primul rind sotia a parasit domiciliul unde am locuit impreuna 9,5 ani intre timp anul trecut am divortat iar acuma doreste partajul si sa detaliez putin problema mea.locuinta in care am locuit a fost achizitionata de parintii mei in 98 iar la insistentele mele ne-au facut acum 2 ani actele de proprietate pe numele nostru noi doar achitind taxa notariala dupa care bunurile achizitionate in casa si renovarile ulterioare aduse in casa au fost in procent de aproape 90% luate de mine datorita venitului foarte mare adus in casa si asigurind in acelasi timp traiul necesar casei si am mai facut rate pentru achizitionarea de diverse bunuri in casa ea neachitand macar o factura (precizez ca am facturi pe tot ceea ce e in casa si achitarea acestora)indiferent ca ar fi fost de curent,gaz etc sau rate iar in momentul cind ne-am separat mi-a transmis ca eu le-am facut eu sa le platesc.Astept un sfat sau ce pot face in situatia data,urmeaza sa contactez un avocat in aceasta problema dar m-ar interesa mai multe pareri
precizez ca locuinta a fost cumparata in1998 de parintii mei iar in 2009 la insistentele sotiei am insistat asupra parintilor mei de a ne face contract de vinzare-cumparare pe numele nostru iar cind am cunoscut sotia in 2003 a fost preluata in spatiu de parintii mei pentru a face ce e bine pentru noi iar acum solicita partea ei in bani.ce e de facut in aceasta situatie
Buna seara as dori citeva lamuriri referitor la partajul camerei de camin pe care o detin cu sotia si as dori sa stiu daca sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu baietelul si si sia gasit garsoniera cu chirie iar la partaj daca face solicitare pentru a I se sa da locuinta in aceasta situatie sunt obligat sa plec din domiciliu cu toate ca ea doreste sasi obtina partea ei iar contributia ei nu a fost consistenta la consolidarea si modernizarea ei precizind ca detin facturi pe ce sa investit in camera.ce am de facut pot fi obligat sa plec sau va trebui sa platesc sulta din valoarea camerei
daca camera a fost 850 de ron si expertiza tehnica spune ca valoreaza 20000 de euro de la 20000 de euro se pleaca
buna seara as dori o precizare referitor la partajul locuintei si al bunurilor.mai precis locuinta este cumparata de parintii mei in 1998 iar la insistentele mele iam convins sa treaca locuinta pe numele nostru sa incheiat contract de vinzare-cumparare in 2009 cu suma de 850 de ron iar intrebarea mea este cum se face partajul pe locuinta daca banii in sine nu au fost dati catre parinti mei doar am achitat la notar suma necesara pentru incheierea contractului.Asadar as dori sa stiu daca se va calcula dupa pretul pietei sau se va pleca de la suma de pe contract plus inflatia aferenta celor 2 ani de cind suntem proprietari iar referitor la bunurile din casa precizez ca aproape 90% le-am cumparat din veniturile mele am chitante iar sotia nu sa implicat la achizitionarea acestora precizind ca sunt stilpul casei si eu trebuie sa platesc sa achit utilitatile casei si respectiv cumpararea de produse alimentare de la diferite supermarketuri.Va multumesc si astept un raspuns sau ce e de facut din aceasta situatie.precizez referitor la locuinta ca este o camera de camin de nefamilisti
legat de custodia copilului am cazut amandoi de accord cu un program de vizitare iar intrebarea mea este se poate plati toata suma pentru pensia alimentara sau trebuie luna de luna dati bani si daca am cazut de accord si cu divortul se poate desface casatoria de la prima infatisare sau cum este cazul meu trebuie sa trecem toate etapele in instanta iar daca pot solicita ca cheltuielile de judecata sa le suporte ea caci ea a intentat actiunea .Va Multumesc
Buna seara as dori sa intreb daca sotia a facut cerere pentru incredintarea copilului si in care a declarat ca a fost fortata sa gaseasca Unde sa stea spunind subit ca am devenit consumator de alcool ca generez multe scandaluri si ca nu poate convietui linga mine ce masuri pot lua sau care ar fi cel mai grav lucru care se poate intimpla precizez ca avem un baietel si sincere nu stiu care ar fii cele mai rele lucruri care se pot intimpla in instanta precizind ca nu sunt asa cum declara ea
precizez ca ea a depus in instanta actiunea de divort in care face solicitare de custodie a copilului si ea spune ca are tot dreptul sa il vad doar cind imi spune ea si de dus la tara este vorba aproape pina incepe in toamna gradinita deci doreste sa ma priveze de al mai vedea
buna seara datorita divergentelor create pe parcursul mai multor luni si care au dus asa sustine sotia la ruperea familiei deocamdata mai avem 3 luni pina la prima infatisare dar interesul copilului ea nu stiu daca il vede tot ii spune ca ia distrus viata ca este o mama rea fapt care ma determinat sa il filmez pe baiat in care am aflat stupefiat ca a fost lovit de catre unchiul lui,matusa lui mama lui presupun ca din cauza ca el doreste tot timpul sa vina acasa dar este fortat sa accepte situatia si cu toate astea ea nu detine inca custodia copilului ea mia stabilit deja un program doreste sa-l izoleze la parinti ei sai treaca toate mofturile si sa uite.in situatia asta ce pot face ca sa obtin custodia copilului precizez ca am serviciu stabil copilul este foarte atasat de mine si veniturile mele sunt substantiale alcoolic nu sunt iar vicii cu jocuri de noroc nici nu se pune problema .Ce pot face in situatia data ? precizez ca unde doreste sa-l duca e o distanta de vreo 350 km
buna seara as dori sa intreb daca sotia a depus actiunea de divort iar eu am primit citatia de prezentare in instanta ea angajind un avocat iar astazi mia oferit alternativa de a mai reusi sa schimbam ceva pentru noi si copil iar intrebarea este daca cumva ne impacam in decurs de trei saptamini poate sa anuleze actiunea sau va trebui sa merg la tribunal pentru infatisare