Sulta stabilita de Instanta judecatoreasca se inscrie in Cartea Funciara numai la cererea expresa a unuia dintre coproprietari ? Neplata sultei catre coproprietar in termenul stabilit de Instanta Judecatoriei, greveaza ulterior asupra actiunii de vanzare, inchiriere sau comodat ?
Iesind singur din apartament din bloc, copilul (major, 19 ani) indreptandu-se catre statia de autobuz din apropiere a fost acostat de doi politisti, legitimat, i s-au notat datele intr-un carnet apoi a fost informat ca a avut loc o altercatie in zona si seamana cu agresorul respectiv. Avand B.I. retinut, a fost urcat intr-o masina de politie aflata in trafic, cu al treilea politist la volan, motivandu-se ca este necesara o confruntare la sediul Politiei. Dupa cateva minute de mers, un pieton a oprit masina politiei si a indicat politistilor pe adevaratul agresor aflat pe trotuarul de vizavi. In acel moment cei doi politisti i-au restituit B.I. si i-au spus ca "acum va dam drumul imediat" dupa care l-au coborat din masina iar ei au alergat dupa presupusul agresor.....
Astept parerile Dvs. competente despre:
1 - procedura politistilor ca legalitate, oportunitate etc.
2 - cum trebuia sa procedeze copilul major in acest caz care eventual ar fi putut sa continue daca nu era oprita masina politiei de catre acel trecator.
Dupa stabilirea sultei prin Hotarare judecatoreasca, Instanta instituie automat un privilegiu pentru proprietatea respectiva in Cartea Funciara sau este obligatia
celui care primeste sulta sa depuna Hotararea judecatoreasca , dupa ce ramane definitiva si irevocabila ?
Deci, daca Hotararea judecatoreasca a dispus plata sultei in termen maxim de 2 ani, prescriptia opereaza practic peste 5 ani. Am inteles exact, va rog ? Multumesc !
De la ce data, dreptul de a cere executarea silita a sultei se prescrie dupa 3 ani ? Termenul de 3 ani incepe sa curga de la data expirarii perioadei stabilita de hotararea judecatoreasca de plata a sultei sau de la data cand devine definitiva si irevocabila hotararea judecatoreasca ?
Exista modificari in acest sens potrivit noilor prevederi legale ? Multumesc anticipat !
In continuare, conform afirmatiei facuta de "moderator" :
a - care este durata legala de executare, pana sa se ajunga la prescriere ?
b - exista eventual, temei legal de executare a prejudiciului de la familia debitorului ?Multumirile mele anticipate !
Pentru Jocandi...
Pacat, aveam credinta ca profesional vorbind, cunoasteti o cale legala pe care se poate
starui, atat in "indreptarea" activitatii executorului cat si a rezolvarii acestei spete.....