avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate hesperida

Activitate hesperida

Răspuns la discuția evacuare
In dreptul civil imobil inseamna si casa si terenul aferent. Ambele sunt imobile.
Răspuns la discuția contestatie in anulare
Fa cerere de recomunicare a hotararii pronuntate in apel, daca sustii ca nu exista dovada de comunicare la dosar, si in 15 zile de la primirea ei exercita calea de atac a recursului.
Potrivit Legii nr. 114/1996 asa cum a fost modificata de OUG 210/2008, numai pentru instrainarea imobilelor locuinte se cere forma autentica. Astfel, art. 10 indice 1 din Legea nr. 114/1996, astfel cum a fost modificat prin aceasta ordonanta de urgenta, prevede: ”Locuintele si unitatile individuale pot fi înstrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, încheiate în forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute". Per a contrario pentru celelalte constructii care nu sunt locuinte , deci in cazul de fata si pentru vanzarea unui garaj nu se cere indeplinirea formei autentice ad validitatem.
Răspuns la discuția Tzeapa?
1. Puteti recurge la procedura purgii, adica curatarea de ipoteca a imobilului. Ii platiti tertului ipotecar creanta si va pastrati apartamentul. Ulterior va intoarceti pentru recuperarea sumei de bani, prin subrogare in drepturile creditorului platit , de la constructor.
2.Antecontractul de vanzare cumparare da nastere doar unei obligatii de a face, nu confera vre-un drept de proprietate asupra apartamentului. Daca creditorul ipotecar executa primul imobilul nu aveti ce anume sa mai pastrati. Pentru sumele achitate cu titlu de avans din pret va puteti intoarce impotriva constructorului pentru recuperarea lor. Sunteti insa un simplu creditor chirografar.
3. Este acelasi raspuns ca la punctul 2.
4. Raspunsul de la punctul 2. Bineinteles ca ipoteca are prioritate. Antecontractul de vanzare cumpare nu confera nici un drept.
5. Cel care a cumparat si si-a intabulat primul dreptul de proprietate are prioritate.Dumneavoastra pe de o parte vorbiti de "cumparare" iar pe de alta parte spuneti ca ati incheiat un antecontract de vanzare cumparare. Daca tot ce ati incheiat este un antecontract de vanzare cumparare, chiar daca ati dat un avans din pret sau tot pretul, nu ati cumparat nimic. #-oSe cumpara prin contract nu prin antecontract.
Răspuns la discuția Spatiu comun bloc
Pentru amenintari puteti face plingere la polite cf. art. 193 Cod penal. Pentru faptul ca a ingradit fara drept curtea blocului si o foloseste in exclusivitate, se poate ridica problema in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari, iar hotararea luata cu majoritate de voturi este obligatorie si pentru el. Daca ceilalti vecini nu vor sau le este frica sa se implice, puteti formula o actiune civila in instanta pe "obligatie de a face" .
Răspuns la discuția uz fruct cu probleme
Nu aveti absolut nici o problema. Uzufructul se stinge ca efect al expropierii bunului. De dat in judecata sa va solicite bani , poate sa va dea , este dreptul fiecaruia sa formuleze actiune in justitie, dar nu are nici o sansa. Prin stingerea dreptului dumneavoastra de proprietate , ca efect al expropierii, se stinge si dreptul de uzufruct care este un dezmembramint al dreptului de proprietate.
Va sugerez sa ignorati ultimele doua sfaturi. Puteti solicita recuperarea cheltuielilor de judecata pe calea unei actiuni separate in cadrul termenului general de prescriptie de 3 ani de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii prin care s-a luat act ca nu solicitati cheltuieli de judecata. Dupa originalul chitantei care dovedeste plata cheltuielilor se poate elibera la cerere o copie certifica de catre grefa judecatoriei respective.Pe ea o depuneti la noul dosar.
Răspuns la discuția publicare
Esti avocat? Esti zurliu? Nu poti face publice dosarele ptr. ca esti legat de secretul profesional. Daca esti justitiabil este altceva. Poti recuza judecatorul, sau face plingere la CSM.
Răspuns la discuția procura din SUA
Este valabila daca are stampila Conventiei de la Haga Mai trebuie sa fie speciala pentru vinderea imobilului respectiv si autentica.
Dupa ce hotararea ramine definitiva si irevocabila se investeste cu formula executorie la judecatorie si se merge cu ea la un executor judecatoresc, care ii va recupera banii.