avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate aida33

Activitate aida33

Apartamentul este in localitatea x ,tata a locuit in orasul y iar mama in orasul z . Deci avem nevoie de doi notari pentru acelasi bun succesoral?


Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti 12 ani intervine decesul mamei, masa succesorala fiind un apartament cumparat de ea ,pe numele ei ,despartiti fiind. Trebuie deschisa intai succesiune dupa tata in acest caz? Avand ultimul domiciliu in alta localitate ,trebuie sa ne adresam la notari diferiti ?
Multumesc
Angajatorul ia cunostinta de o posibila abatere disciplinara , in baza unei sesizari inregistrate in 06.08.108, , emite decizia de convocare a comisiei de cercetare disciplinara prealabila in data de 20.08.208 , comisia neajungand la o concluzie nici dupa 60 de zile de la semnalarea abaterii.

Pot cere anularea cercetarii disciplinare prealabile intrucat nu a fost emisa o decizie de sanctionare in termenul legal de 30 de zile de la data luarii la cunostinta a presupusei fapte ?
Un salariat poate fi cercetat pentru aceeasi sesizare de 2 ori daca nu au trecut 6 luni de la data producerii faptei?
Am cumparat in urma cu 25 de ani, prin legea 18 , un imobil dintr-un duplex. Ulterior am revendicat terenul aferent casei , primind titlu de proprietate, cu cota indiviza, am facut cadastru si intabularea intregii mele proprietati. Vecinul meu a cumparat locuinta iar terenul aferent l-a primit in folosinta pe durata existentei constructiei , nedorind sa intre in posesia lui . Schitele, masuratorile, inca de acum 50 de ani ,gardurile delimiteaza exact cele doua proprietati cu numar postal diferit neexistand cai comune de acces sau utilitati, Eu doresc iesirea din indiviziune . Care este procedura cea mai simpla, amiabila, dar mai ales cu cine ies din indiviziune? Cu vecinul ce are in folosinta terenul aferent casei pentru care este proprietar sau cu statul proprietar al terenului vecinului ?
De exemplu , sa achizitioneze o alta locuinta , respectandu-se procentul detinut de fiecare din aceasta , vrem sa-l protejam deoarece a mai fost pacalit . Odata ramas cu banii din vanzare , ar putea ajunge pe strada .
Dupa decesul mamei , ce detinea 50% din proprietate , tatal solicita copiilor mostenitori renuntarea la partea lor , in favoarea lui , pentru a putea vinde imobilul.
Este posibil ca renuntarea sa se faca cu anumite clauze care sa protejeze tatal de eventuale decizii gresite , fiind in varsta ?
Ce alte solutii am avea , copiii mostenitori , noi neavand pretentii la mostenirea mamei atata timp cat tatal traieste ?
Angajatorul poate concedia o persoana , care lucreaza in institutie de 15 ani si care in urma tehnologizarii , aceasta s-a dovedit incapabila sa faca fata cerintelor profesionale , practic , desi teoretic a urmat si absolvit cursuri pregatitoare?
Mentionez ca are aviz -apt acordat de medicina muncii , insa recunoaste personal , in scris ca este complet depasita de cerintele noi.
Ce solutii are angajatorul ?
Ce insemna faptul ca mi s-a respins de catre instanta de judecata o actiune impotriva Ministerului Sanatatii si Ministerul Finantelor Publice , ca fiind introduse impotriva unor persoane fara calitate procesual pasive ?
Daca sindicatul are reprezentativitate prin hotarare judecatoreasca , la negocierea CCM , presedintele , vicepresedintele si cenzorul mai au nevoie de imputernicire ? Daca da , de la cine ? Se imputernicesc reciproc ?