avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate Wladelu

Activitate Wladelu

Da imi mentin opinia , atata timp cat creanta este certa lichida si exigibila si mai mult este constatata ( pe langa inscrisurile initiale ce au fost izvorul creantei) si consfintita printr-o hot jud ramasa definitiva , partea intresata ( propietarul de drept al creantei ) poate sa o puna in executare.

Cat despre faptul ca nu obliga printr-un termen anume specificat consider ca nici nu era necesar din urmatoarele motive :

1) Art. 371 indice 1 , alin 1 prevede ca o obligatie la palta se executa de bunavoie. In umatoarele articole sunt conditiile in care se executa obligatia pe care de bunavoie debitorul nu o indeplinsete
2) Art 372 si urmatoarele , specifica si ce titluri se pot executa , nu prevede nicaieri ca in cazul in care intr-o hot jud nu este scris ca x deb este obligat la plata acel titlu nu se va putea executa.

In cazul dvs hotararea trebuie investita cu tilu executor , daca prevedea hot ca este executorie nu mai trebuia investita ci depusa impreuna cu actele de rigoare pe raja judecatoriei pentru a fii incuvintata.

Din practica pot sa spun ca orice hot jud se investeste cu titlu si se incuvinteaza fara mari probleme de catre judecatorii daca au trecut deja prin instante superioare ( dece si-ar mai bate capusorul daca tot e definitva si irevocabila hot jud :)) )

Cat despre restul cu cel ce a renuntat la pretentii ... nu stiu ce sa spun , pentru ce a fost introdusa initial actiunea ?! pentru pretentii sau pentru constatarea existentei creantei, pentru ca daca a fost pentru constatare atunci era normal sa nu tina cvont de parte pentru ca acolo se judeca existenta creantei. Renuntarea la pretentii a unei parti este un alt fapt ce trebuie dedus judecati ( o alta actiune de sine statatoare ) . Instanta judeca cea ce ii se cere pe cererea intiala. Existenta sau inexistenta creantei este una iar cine vrea sa o exercite ( daca are drept legal evident) este altceva.
Ce fel de actiune a fost in constatare de drept sau in realizare de drept ?!
Sunt aproape convins din ce deduc ca a fost o actiune in constatare si ca instanta a constatat existenta dr. de creanta si atunci evident ca pretentiile sau lipsa lor (eventual renuntarea ) nu se pot judeca odata cu cererea .

cu stima
In primul rand va adresati adimistratorului de site , ii expuenti problema, va declinati identiatea si in mod normal acel cont va fi blocat ( banat).

Daca totusi nu se rezolva va sugerez o plangere la politie pentru ca cineva va foloseste identiatea ( practic insa nu e o infractiune decat daca este folosita identiatea dvs in fapte penale sau va creaza prejudicii materiale) dar poate totusi se sperie persoana respectiva.

Pana la un punct poate o cheama la fel :)) si atunci nu aveti ce face dar daca spuneti ca numele are legatura si cu anumite lucrarii si sau activitati publice atunci aveti si temei pt o plangere.

cu stima
Din punctul meu de vedere odata ce s-a constatat dr de creanta automat acea creanta se poate executa.

Probabil era in discutie o creanta pe carecineva o contesta.
Pentru existenta creantei este necesara exigibilitatea, eligibilitatea si lichiditatea creantei, conditii cumulative si obligatorii pentru existenta unei creante.

Prin urmare daca instanta a constatat creanta atunci ea se poate depune la judecatorie pentru incuvintarea executarii si demarata proc de executare.
Tinand cont ca suntem in Romanica orice este posibil :)) si ce daca este data o lege :))) o abrogam la secunda 2.

Totusi urmand buna traditie romaneasca ( intai legea apoi mijloacele de aplicare ale ei , a se citi intai codul apoi procedura ) sunt convins ca va intra in vigoare.
Raspuns simplu NU puteti.

Acum va trebui sa dati mai multe informatii, despre ce tip de mesaje este vb , sms pe mobil sau mail-uri , Daca este vb de e-mail atunci va trebuie acces la contul de mail daca insa a sters mesajele si le-a golit si din folderu de "deletes items" nu se maio pot recupera chiar daca aveti acces la mail.

Daca este vb de sms-uri si sunt sterse din mobil , NU aveti drept legal sa solicitati de la compania de telefonie textul mesajelor. In baza legii 677 a datelor cu caracter personal si confidential nu vi se vor pune la dispozitie nici un fel de mesaje sau date personale ale sotiei.

Cu stima
Pei si cine a zis ca executarea trebuie sa aiba loc acum ?! poate sa se ceara incuvintarea titlului cu 1 zi inainte de prescriptie, apoi sa mai tina creanta pana o pun in executare inca vro 3 ani fara cateva zile , apoi sa o depuna la un executor care sa aiba grije sa nu se perime si uite asa va executa creanta la suma reactualizata peste vro cativa ani cand dvs deja uitati de ea si or sa aiba ce executa pe bunuri mobile si/sau imobile :))

Parerea mea pe persoana fizica :))

Ps cel mai bine ar fi sa ii contactati si sa stabiliti o intelegere de plata in rate sunt sigur ca vor accepta , nu va bazati ca nu au ce executa acum o executare silita poate dura enorm de mult si intr-un final vor gasi ceva de executat .


cu stima,
Si mai trebuie si ceva angajati experimentati :))

Cat despre legislatie nu va trebuie nimic special , alegeti la ob de activitate recuperare de creante , faceti rost de creante si dati drumul la treaba. Nu exista reglementari speciale si sau clauze obligatorii fata de orice alta firma.
Problema o reprezinta creantele in sine, concurenta fiind foare serioasa pe piata
Răspuns la discuția furt telefon - consecinte
Din ce vad eu pana acum este clar pe 209 CP furt calificat , de unde si pana unde speranta amenzi?!?!!? Clar angajati-va avocat !!!

Nu aveti scuza ca o perioada lunga de timp nu ati predat bunul fostului propietar sau la prima sectie de politie, sustinerea dvs ca ati confundat telefoanele ar fi stat in "picioare" daca ati fi cautat imediat propietarul sau in caz in care nu il gaseati v-ati fi dus la politie si declarati situatia inainte de a se demara ancheta .
Se va retine in sarcina dvs. agravanta savarsirii infractiunii pe timpul noptii.

Ca o parere strict personala : o posibila solutie va fi condamnare cu suspendare si asta pt ca s-a recuperat prejudiciul si faptul ca sunteti la prima abatere.

Cu stima
Răspuns la discuția NUP+JUDECATORIE
Stimata Doamna,

Este lagal sa atace rezolutia procurorului in instanta , nu inseaman insa ca instanta nu poate sa mentina rezolutia data de procuror , el a atacat rezolutia procurorului dar insa trebuie sa si probeze .

Personal cred ca se va mentine rezolutia de NUP si ma bazez pe faptul ca daca existau probe impotriva dvs atunci nu se dadea NUP.

Cat despre probatiunea celor 5000 lei asta cade in sarciana reclamantului, iar dvs beneficiati de prezumtia de nevinovatie, el trebuie sa demonstreeze ca ii avea si mai mult trebuie probat furtul ...

Oricum prezentati-va la proces daca sunteti citata si spuneti ca individul abereaza :)) glumesc desigur, ar fi indicat un avocat in acesta situatie ca sa nu existe surprize.

Cu stima
Raspuns simplu .... NU se gaseste.

Ca sa ai acces la o baza de date ( mai ales in cele in care sunt date cu caracter personal: salariu, cnp-uri nume ) sunt baze de date securizate unde accesul se face in baza unui user name si a unei parole, daca nu le ai trebuie sa saprgi parola prin urmare "hacking" cea ce e mai greu de facut.

Clar softul pe care il cerereti nu e legal :)) cum ar fi sa am un soft si sa vad datele dvs pesonale :)) mie unu mi-ar placea sa il am :)) , dvs spuneti date care va privesc direct , dar datele alea sunt intr-o baza de date ce pot contine si alte info si despre alti oameni ......


cu stima