Buna ziua,
Am împrumutat o suma de bani unei persoane cu care am avut o relație.
Lucrurile nu am mers, am decis sa ne despărțim, iar acum nu mai reușesc sa îmi recuperez datoria.
Suma de bani a fost luata cu titlu de împrumut, însa nu am martori ca i am dat acești bani. Oameni din cercul ei de prieteni știu ca acești bani au fost imputati de la mine.
In cazul în care dau persoana respectiva în judecata pot recupera datoria?
Se poate folosi ca si proba o filamre video, sau o inregsireare audio in care persoana respectiva recunoaste ca suma respeciva a fost imprumutata de la mine?
Va mulțumesc mult pentru răspunsul dumneavoastră.
Totuși îmi puteți da un ordin de mărime al sumelor "uzuale" folosite de parti intr un astfel de caz. Ati avut cazuri similare?
Nu vreau acum sa creez mai stiu eu ce situatie grava din asta. Vreau sa ne inchidem socotelile cat se poate de omeneste. Vreau ca toata lumea sa fie împăcată cu tot.
Am fost intr-o relatie cu o fata si la un moment dat am avut o cearta mai aprinsa in timpul careia eu i-am infipt mana in gat ea s-a dezechilibrat si a cazut de pe scaun.
In urma acestui incident s-a ales cu o lovitura la cap si gatul invinetit.
Am reluat legatura, am incercat sa continuam insa lucrurile nu merg. Acum ea doreste sa ii platesc daune pentru vatamare corporala. Imi puteti estima care ar fi suma pentru o asemenea fapta.
Intentionez sa achizitionez un apartament de la o persoana care impreuna cu sora sa l-a obtinut prin mostenire de la parinti.
Sora acestei persoane, este stabilita in SUA si i-a facut fratelui (cel care se ocupa de vanzare) o procura prin care il inputerniceste pe acesta sa se ocupe de vanzarea acestui imobil.
Ma intereseaza daca si sotul persoanei din SUA ar trebui sa faca o procura catre vanzator.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Sunt multe aspecte aici legate de acest acces.
De exemlu intretinerea acestui spatiu, modernizarea acestui spatiu, schimbarea usi de acces care era putrezita m-au privit numai pe mine atat ca deranj cat si ca efort financiar si mai ales reparatia zonala a acoperisului de cel putin 20 de ori in toti acesti 30 ani, timp in care el nu a veniti nici macar o data sa isi ceara dreptul.
El nu a intrebat niciodata nimic, iar cand a venit sa vorba sa-l reparam in toatalitate nu are bani, nu vrea sa il cedeze "ca pod" nu il cer pentru mansardare ci pur si simplu ca sa il repar deoarece imi ploua efectiv in cap.
Am vreun castig de cauza in acesta situatie daca as cere eu in instanta iesirea din diviziune?
Detin un apartament intr-un imobil P+1+Pod.
La parter exista un apartament cu intrare propie din curte, la etaj exista un al doilea apartament cu intrare din curte, separata de cea a apartamentulu de la parter, intrare care duce la etajul 1 si mai departe catre Pod.
Ca si detalii mentionez ca pe holul (mult spus hol 1x1,5 m) de la et. 1 este trecerea dintre sufrageria si bucataria apartamentul de la acest etaj.
Ceea ce doresc sa stiu este daca in cazul intentarii unei actiuni in instanta pentru iesirea din diviziune a accesului catre apartamentul de la etajul 1 as avea castig de cauza.
La momentul cumpararii acestui apartament accesul nu a fost trecut contractul de chirie si drept urmare s-a cumparat ceea ce era inchiriat.
Nu neg dreptul de proprietate indiviza a vechinului de la partet asupra podului dar, nu sunt de acord sa ii dau acces.
Locuiesc intr-un imobil care este compus din doua corpuri, A si B situate unul langa celalalt in forma de L.
Corpul A este compus din doua apartamente unul la parter si celalalt la etaj 1. Peste acest corp exista un pod in interiorul caruia eu detin conform actului de vanzare cumparare doar o debara.
Corpul B este compus dintr-un spatiu(o fosta magazie a unui restaurant) la parter si un apartament la et.1, si deasemenea podul aferent care un comunica in nici un fel cu podul Corpului A.
Ceea ce ma intereseaza este daca exista vre-o modalitate legala prin care eu as putea intra in posesia podului si scarii de acces aferente corpului A.
Mentionez ca accesul in apartamentele din corpul A au intrari separate si individuale direct din curtea imobilului.
Din contractul anexat reiese ca prin cumpararea apartamentului de de la Etajul 1 din Corpul A proprietarului revin si 25,16% din partile comune.
As avea si eu o intrebare legata de obtinerea de venituri din activitati prestate ca persoana fizica nu PFA sau SRL.
Concret este vorba de prestarea de servicii de sonorizare pentru diferite evenimente organizate de persoane fizice (botezuri, nunti, majorate etc). Asadar un serviciu prestat de o persoana fizica catre alta persoana fizica.
Ma intereseaza ce trebuie sa faca o persoana care presteaza astfel de serviicii de sonorizare pentru a fi in legalitate, deoarece piata si volumul incasarilor in acest domeniu nu permite crearea unei firme care implica un anumit volum de cheltuieli.
Este suficient:
1. Licenta de difuzare muzica in scop lucrativ;
2. Contrect de prestare servicii de sonorizare incheiat intre doua persoane fizice care va fi declarat la taxe si impozite.
Considerand cele doua elemente de mai sus sunt prezente, o persoana fizica poate efectua astfel de servicii fara a avea nici o problema cu legea?
Eventual isi poate face si o promovare online Website?
Nu a achitat nici o suma.
In momentul in care a aflat ca din moment ce trebuie sa plateasca deoarece a depasit varsta de 26 de ani a renuntat la asigurare.
In acest moment cei de la CASS ii solicita sa achite acele obligatii banesti legale, desi ea nu a folosit acel card.