-am primit un raport de expertiza contabila conform caruia debitoarea imi datoreaza mai mult decat a somat-o executorul si, evident mai mult decat in adresele de popriri
- debitoarea a cerut anularea incheierilor executorului pe motiv ca creanta a fost gresit calculata, Interesul debitoarei era sa plateasca mai putin decat a somat-o executorul,asa cum rezulta din contestatia la executare in care s-a plans ca s-ar fi aplicat dobanzi impotriva titlului executoriu, ca sumele nu sunt corecte...
Acum ca datoreaza mai mult conform expertizei decat din actele executorului (si sumele de baza neindexate sunt mai mari , iar cu indexare , evident si mai mari),
Vad ca avocatul ei a cerut instantei admiterea contestatiei pe motiv ca au fost calculate gresit, fara sa adauge insa ca acum datoreaza mai mult decat a fost somata Dilema mea e ca cere asta impotriva interesului pentru care a facut contestatie , executarea suspendata juma de an .
Ar putea anula actele de executare , va dispune indreptare (tinand cont ca n-a fost vatamata - n-a platit inca niciun leu si e vorba despre asa-zise erori de calcul despre care presupun ca nu sunt cauza de anulare ) sau va respinge contestatia debitoarei lipsita de interes sa plateasca mai mult decat a fost somata?
Are idee cineva cum e corect?
Multumesc anticipat celor care incearca sa ma ajute sa inteleg situatia asta
Este legala plata cash ,de catre o persona fizica altei persoane fizice (suma de 25000 E), la semnarea actului de vanzare -cumparare a unui imobil ?
multumesc
am spus ca ar fi si acesta un motiv de recurs, nu pentru ca doresc eu, ci pentru ca as am crezut ca a vrut legiuitorul; am citit art 114(3) CPC si prin prisma faptului ca, acordarea termenului "scurt" nu a fost acordat intr-un an si jumatate (din vina tribunalului care nu a depus diligentele la care se refera art 114 si art 97 ROI instante, daca judecatorul n-a verificat la primul termen daca paratilor li s-au comunicat actele si n-a verificat nici cererea, instanta, practic, pregatind judecata pentru al treilea termen, asta nu inseamna, din punctul meu de vedere, ca ceea ce precizeaza legea fata de comunicarea acestei indatoriri nu mai trebuie respectat ( vina tribunalului si neglijenta instantei nu absolva instanta sa comunice indatoririrea potrivit legii).
Asa am interpretat; desigur, neavand studiile dv, ma bazez doar pe logica mea (atata cata am).. Cu alte cuvinte, e treaba instantei ca aplica 155 ind 1 , desi practic, pregatea judecata; legea spune "in toate cazurile, cu mentiunea...." ceea ce se refera si la indatorirea de a mai depune un rand de copii. Ori daca e asa, e important ca reclamantul sa stie, ca sa-si asume consecintele neindeplinirii (alta ratiune nu cred ca avut legiuitorul sa oblige tribunalul sa mentioneze consecinta...)
Daca gresesc, as aprecia foarte mult sa ma corectati
va multumesc inca o data
respingerea stramutarii de catre ICCJ e fara cale de atac
mergeti la notarul din zona de care apartine imobilul matusii cu certificatul de deces al matusii, certificatul de nastere al matusii, certificatul de deces al fratelui (tatal dv) si certificatul de nastere al tatalui dv (ca sa faceti dovada ca au fost frati) CI al dv, certificatul dv de nastere, cerificatul dv de casatorie (ca sa faceti dovada ca era tatal dv., respectiv fratele matusii) daca aveti, acte de proprietate..va va spune tot ce aveti de facut, cat va costa... nu intarziati, sa fiti in termen (daca sora cu probleme de sanatate a locuit si locuiste in continuare in casa matusii decedate, e considerata acceptant; sa aveti si dv dovada ca ati acceptat in termen legal mostenirea, in caz ca nu mai suntei in termen); daca defuncta nu mai are alti frati/surori, parinti, daca dv nu aveti frati/surori o sa declarati pe proprie raspundere ca doar dv si sora matusii sunteti posibilii succesori, astfel ca averea defunctei va fi impartita intre dv si sora matusii in mod egal(dv il reprezentati pe tatal dv defunct).
Chiar daca nu aveti toate actele, incepeti demersurile...mergeti la notar si va spune exact ce si cum
Daca a omis sa se pronunte pe cheltuieli de judecata, faceti cerere de completare a hotararii, daca mai sunteti in termen.
nu sunt specialist deci, luati cu rezerva ce spun: nu aveati dreptul sa mosteniti dupa primul parinte decedat, intrucat nu ati acceptat mostenirea in termenul legal - ceea ce ati facut pentru parinte nu inseamna acceptarea mostenirii. Fratele nu trebuia sa faca alta dovada; este mult prea suficient faptul ca s-a folosit de bunurile defunctului, ca sa aiba dreptul, pentru ca a acceptat tacit.
Daca inainte de casatorie ati contribuit la cheltuieli curente si de intretinere, n-are nicio relevanta, pentru ca ati locuit acolo si era firesc sa contribuiti, nu?
Imparteala mostenirii dupa primul parinte este una, iar dupa al doilea parinte este alta; inteleg ca va referiti la decizia instantei cu privire la mostenirea dupa primul parinte.
Daca dupa al doilea parinte ati acceptat-o si ati facut acesta dovada, aveti dreptul.
Trebuia sa contactati un specialist dupa primul deces (nu ati precizat cand au decedat, nu ati precizat al cui era imobilul sau in ce parti le apartinea).
Sper sa va sfatuiasca un specialist de pe forum. Daca nu sunt suficiente date sa va ajute cineva de aici, cereri o consultatie unui avocat specializat in mosteniri, sau angajati-l (daca partea dv merita efortul).
multumesc!
Cat dureaza aceasta "toata perioada a suspendarii"?
(am gasit pe undeva ca un an. E asa? adica, se poate face recurs si peste 3 luni, peste 6...?
Si, daca stiti cumva, in citatie trebuia sa scrie doar obligatia sau si ce se intampla daca nu o indeplineste? daca nu scrie, asta ar putea fi unul dintre motivele de recurs
Ati avut dreptate! A suspendat pe 155 ind 1, cu recurs pe perioada suspendarii.
ce inseamna "perioada suspendarii"- mai exact, de la data la care a pronuntat suspendarea, in ce termen trebuie declarat recursul si unde se depune (se depune la aceeasi sectie)?
multumesc
Multumesc pentru raspuns; inteleg ca daca se judeca pe vechiul cod, se suspenda pe art 114(4)? in citatie nu scrie ce consecinta atrage neindeplinirea; trebuia sa scrie ce sanctiune?
merci inca o data