avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate vsymalina

Activitate vsymalina

Buna ziua,problema mea este mai complicata si o sa incerc pe scurt sa explic.Am act de mostenire plus chitanta de vanzare-cumparare de la proprietar din 1990 pe un teren de 2500mp din 10.000mp.Rest 2500mp act vanzare-cumparare(fica proprietar si fiu) din 2008 plus cadastru(primul care a facut cadastru).Rest 5000mp act vanzare-cumparare(fiu proprietar si fiu)din 2011 dar cadastru facut in 2017 prin hotarare judecatoreasca.Vreau sa fac cadastru exact pe 2500mp care ii am dar expertii nu masoara corect.
In 2015 am vorbit cu o experta in cadastre si m-a tinut 4 ani sa imi faca cadastru si dupa acesti ani sa semnez niste masuratori care nu erau corecte(masuratorile nu corespund cu harta primariei inclusiv harta care o am).Acum 3 ani am vorbit cu o avocata sa dau in judecata cadastrele ca sa pot face cadastru meu corect si comform planului.Dupa 3 ani vin experti in cadastru,fac masuratori care coincid cu primele din 2015 si normal nu le semnez.Intrebarile mele sunt:
-se inregistreaza undeva masuratorile cadastrele chiar daca nu sunt semnate si bagate in primarie?daca da unde?
-ce pot face ca sa termin odata si sa fac cadastrul corect?(am pierdut oricum mult timp si bani)
- daca este sa dau in judecata ce pot da?masuratorile cadastrale?
-cum a facut al 3 Lea proprietar cadastru comform hotarari judecatoresti?
-nu inteleg cum functioneaza legea la noi esti primul proprietar dar cadastrul nu il poti face...
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Cu stima si respect!
Sunt angajata dupa data de 29 aug la un magazin ca lucrator gestionar si am contract de colaborare pe o perioada de 3 luni cu posibilitate de prelungire(dupa data de 15 aug pana pe 29 aug am lucrat fara acte).De o saptamana sotul patroanei tot vine si imi aduce jigniri chiar a batut cu pumnii in frigider.Ieri am avut o discutie m-a facut chiar handicapata(am martori) si mi-a cerut sa plec din magazin ceea ce nu este legal pt ca in contract scrie ca pe gestiunea mea nu am voie sa plec din magazin pana nu predau banii si nu facem inventar.Am incercat sa-l conving sa paraseasca magazinul sau sa-l inchida,dar a spus ca el este patron si face ce vrea,iar inventarul il facem tocmai luni(adica maine).Acum ma astept sa ma scoata lipsa la inventar,sa nu primesc banii si eu nu vreau sa platesc datoriile altora.M-am gandit sa fac o sesizare la politie.Considera-ti ca fac bine sau nu?ce trebuie sa fac?:((
Firma este in regula,din punct de vedere legal,dar nu inteleg de ce dureaza atat de mult?:-/

la telefon multe informatii nu primesc,vreau sa stiu daca a trimis contractul,pe ce data si de ce dureaza atat....:(. ITM-ul si OPC-ul nu are in atributii sa verifice acest lucru.Carei institutii de stat abilitata sa verifice acest lucru,ma pot adresa?
Va multumesc !
Firma de recrutare este din Timisoara,iar eu sunt din Prahova.Pot face sesizarea la ITM Prahova?sau trebuie sa fac sesizarea la ITM Timisoara,pentru ca online nu se poate,iar pana acolo sunt 500 km.....
Va multumesc!
Acum 3 luni,am incheiat un contract de mediere cu o agentie care recruteaza personal in strainatate(contractul contine mai multe obligatii decat drepturi si are:(( 2 pagini).Inainte de a incheia contractul am facut cateva cercetari cu privire la firma respectiva:cand s-a infiintat,daca este activa,daca este inregistrata la registru comertului si la ITM.Cand am semnat contractul(pe o perioada de 8 luni)directorul a spus ca este posibil sa plecam si in 6 zile,ceea ce nu s-a intamplat,am platit o taxa de 400 ron (pt procesare dosar) si 200 ron la medicina muncii (mentionez ca am primit bon pt banii cheltuiti).De 3 luni astept si sun in fiecare saptamana sa intreb daca a venit contractul din strainatate,iar de fiecare data primesc acelasi raspuns:au venit contracte,dar nu va aflati printre cei ,,norocosi''.Sunt persoane care au depus actele dupa mine si au plecat.In momentul cand am semnat contractul a spus ca nu selecteaza persoanele le i-a in ordine,in functie de nr.de contract de mediere.Eu am nr. la contract 168 si tot stau si astept........:">.O sa le mai las ragaz pana la sfarsitul lunii si dupa aceea vreau sa iau masuri legale impotriva lor.
Vreau sa stiu daca e posibil sa fii luat teapa si daca da,ce pot face ca sa evit ca si alte persoane sa pateasca ce am patit eu.:((
Va multumesc!
As dori sa depun o plangere la Prefectura Ploiesti-Prahova,daca se poate online.Cunoaste cineve vreun site ceva?Va multumesc!
Multumesc tuturor celor care a-ti raspuns intrebarilor mele:D;)
Acum 7 ani,a murit mama mea,eu eram minora la fel si fratele meu.Mami a avut act de donatie fara drept de judecata din partea bunicului.Dupa moartea ei,tati a facut succesiunea.Eu cu fratele platesc la primarie impozit(mai mult decat tati),chiar daca nu locuim acolo.Am cerut niste informatii la primarie in legatura cu drepturile care ni se cuvin,iar cei de acolo au spus ca tati beneficiaza de jumatate din avere,iar eu cu fratele cealalta jumatate(cea a lui mami).Pe atunci eram minori,presupun ca acum fiind trecuti de 20 de ani ni se cuvine 3 sferturi noua si un sfert tatalui.As dorii si eu mai multe informatii si am o dilema de ce platim mai mult decat tati.Va multumesc mult!