avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate deliadinu

Activitate deliadinu

In septembrie ma voi casatori. Viitorul meu sot este divortat si are un copil. Noi inca nu avem copii. Ne vom muta intr-un apartament cumparat pe numele parintilor mei.

Intrebarile mele sunt:

1) Cum pot proteja cel mai bine acest apartament in cazul unui divort?
2) Daca parintii mei trec inainte de casatorie acest apartament pe numele meu, viitorul meu sot va putea avea anumite pretentii asupra acestui apartament?
3) In conditiile in care vom avea si noi copii, asupra acestui apartament vor avea drept si copiii nostri si copilul lui din casatoria anterioara?

Va multumesc!
Buna ziua,

in retail pana anul trecut, conform contractului colectiv de munca la nivel de comert orele prestate in zilele de sarbatoare legale erau compensate cu timp liber + spor de 200%.

Avand in vedere ca CCM retail nu mai exista, conform noului cod al muncii cum se compenseaza aceste ore? Se acorda doar un liber platit sau se si platesc orele prestate?

Multumesc!
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
orizontal

ca sa nu inchid
Cum ar putea dovedi ca a contribuit? Daca plata ratei se va face prin transfer bancar din contul meu, poate totusi sustine ca s-a facut aceasta plata din venituri comune?
Buna ziua,

urmeaza ca in curand sa achizitionez un apartament facand un credit Prima Casa pe numele meu.

Anul viitor ma voi casatori. In cazul unui divort va avea sotul meu dreptul la aceasta casa? Daca toate ratele inclusiv cele din timpul casatoriei vor fi platite numai de mine?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Credit - fals in acte
Va multumesc din nou tuturor pentru raspunsuri.

Nu am dat nicio spaga functionarului bancar. Singurul motiv pentru care nu am bifat casatorit a fost acela ca nu am vrut ca si sotia mea sa fie coplatitor pentru acest credit, ea fiind atunci studenta, fara venituri si in intretinerea mea.

Nu am obtinut o suma mai mare bifand asa. Nu am adus alte acte false. Totul s-a calculat pe adeverinte de venit reale.
Fapta a fost savarsita in feb 2008. S-a prescris deja?
Daca ma duc acum la banca si solicit corectarea nu se considera abia acum recunoscuta infractiunea si deci pot fi de acum acuzat?
Răspuns la discuția Credit - fals in acte
Nu sunt cu ratele in urma si nici nu am alte documente in neregula. Singura greseala este aceasta bifa.
As merge sa modific documentul dar ma tem ca vor cere certificatul de casatorie in original iar acesta se afla la ea. Eu am doar o copie.
Am fost la banca si am obtinut o copie dupa contractul de credit. Acolo nu este precizat nimic despre starea civila.
Dosarul de credit este arhivat si nu am putut face o copie dupa el.
In momentul in care am luat creditul doar am bifat o casuta cu statusul necasatorit.
O sa incerc sa modific la banca documentul doar ca daca o sa mi se solicite certificatul de casatorie in original o sa am o problema doarece acesta se afla la sotia mea. Eu avand in posesie doar o copie.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Buna ziua,

In anul 2008 cat inca eram casatorit cu sotia mea am contractat un credit pentru altcineva. Sotia mea a stiut de acest credit si am decis de comun acord ca pe formularul de la banca sa declar ca sunt necasatorit.

Acum suntem in divort si pentru ca nu doreste ca eu sa imi pot vizita copilul ma ameninta ca daca cer drept de vizita ma va reclama la banca si voi intra pe penal.
Ea imi refuza deja vizitarea copilului dupa bunul ei plac. Pentru ca stie ca in instanta voi primi insa drept de vizita incearca sa ma atace pe alte planuri.

Ce mi se poate intampla daca ma reclama la banca? Va incepe banca un proces penal?

Pot sa ma duc singur la banca si sa declar ca am gresit in acte si sa solicit modificarea starii civile din cererea de credit?

Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva problema cu banca pentru a nu avea probleme penale si pentru a nu risca sa nu imi mai vad copilul.

Va multumesc!