avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate Pavel1987

Activitate Pavel1987

Mediator, incompatibilitatea cu statutul de cadru militar?
Buna ziua, avand in vedere prevederile art. 30 din Legea nr, 80/1995, respectiv:
Cadrelor militare în activitate le este interzis:
a) să îndeplinească alte funcţii decât cele în care sunt încadrate, cu excepţia cumulului prevăzut de lege, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale;
b) să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori societăţi comerciale, cu excepţia celor numite în consiliile de administraţie ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, din cadrul industriei de apărare sau în legătură cu aceasta.
considerati ca, detinerea calitatii de mediator este interzisa cadrelor militare?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,
Sunt curios sub ce considerente cum ati incadrat aceasta fapta ca fiind furt?
I-a sustras din locuinta/buzunar/geanta? A folosit violenta pentru a o convinge sa ii predea banii?
Din punctul meu de vedere, daca faptele de mai sus sunt cat de cat conforme cu realitatea, este o inselaciune in forma simpla.
In speta, a mintit-o ca va folosi banii pentru plata intretinerii/caloriferelor si si-a insusit respectiva suma de bani.
Din pacate, avand in vedere circumstantele de mai sus ... cred ca este imposibil de dovedit si respectiv, de recuperat banii in cauza.
Cu stima,
Stimate domn avocat, unde este inducerea in eroare a persoanei vatamate prin prezentarea ca adevarata a unei fapte false, sau invers?
Pai dupa logica dumneavoastra, toate bancile ar face plangere pentru inselaciune fata de cei care nu isi achita ratele ....
Ca sa nu mai completez ca au trecut 2500 de euro cand pretul real a fost de 1500, unde mai e inducerea in eroare?
Este o simpla cauza civila ce se judeca de instanta competenta teritorial intrucat este doar o nerespectare a unei clauze din contract.
Up
Up
Nimeni ? :(
Va salut stimati colegi din cadrul forumului Avocatnet, as dori sa va prezint o problema personala si as aprecia orice parere, atat buna cat si negativa.
Starea de fapt este in felul urmator, bunicul meu si-a depus agoniseala de-o viata in patru conturi bancare(trei la banca x si inca unul la banca y) si a imputernicit-o doar pe bunica mea pe cele trei conturi de la banca X.
Bunicul meu a fost tatal a doua fete (sa le denumim A si B), iar pentru un interval de circa 10 ani anterior decesului acestuia, toate activitatile de ingrijire, supraveghere si costurile medicale erau acoperite de familia fiicei A.
Dupa decesul bunicului, desi anterior nu a prezentat nici un interes, fiica B a inceput sa frecventeze din ce in ce mai des locuinta parintilor si si-a aratat disponibilitatea sa o ingrijeasca pe bunica mea si sa se ocupe de toate activitatile necesare pentru succesiune si respectiv partaj.
Fiica B, precum si sotul acesteia au efectuat toate activitatile necesare(au depus actele la notar) pentru perfectarea succesiunii, iar la finalizarea acesteia au fost impartite conform legii toate bunurile mobile si imobile detinute de bunicul meu, precum si banii din contul Y, ce au fost impozitati. Din pacate, nu retin cu exactiate fractiile fiecaruia din cei trei mostenitor, dar pot aproxima ca mama mea(fiica A) a primit 2/8 din teren si 3/8 din suprafata locuibila, fiica B a primit aceeasi suprafata iar diferenta a primit-o bunica mea.
In acel moment, mama mea nu a cunoscut existenta celor trei conturi aflate la banca X, intrucat toata documentatia se afla in posesia fiicei B.
Precizez faptul ca bunica mea are varsta de circa 78 ani, avand o situatie psihica destul de modesta, respectiv raspunde afirmativ la tot ce ii ceri, fiind foarte usor de indrumat intr-o anumita directie(ca toti oamenii batrani) si astfel fiica B i-a castigat foarte usor increderea.
Cu ocazia efectuarii partajului, la biroul notarului public, fiica B i-a cerut fiicei A ca sa ii cedeze respectivele fractii din imobilul parintilor in schimbul unei treimi din suma totala ce se aflau in cele trei conturi de la banca X, ocazie cu care mama mea a refuzat aceasta oferta si a intrebat despre cele trei conturi si a aflat de la sora ei ca respectivele conturi au fost lichidate(sau banii au fost transferati) de catre bunica mea (in calitate de imputernicit), in alte trei conturi ce il aveau ca titular pe sotul fiicei B, iar bunica avea calitea tot de imputernicit.
Mama mea a formulat o adresa catre banca X, la care a atasat certificatul de mostenitor, privind situatia conturilor bunicului meu, iar raspunsul a fost ca ulterior decesului bunicului meu, in intervalul de dupa succesiune si partaj, bunica mea a transferat respectivele sume de bani in alte conturi.
In cursul anului 2014, mama mea a fost chemata in judecata de catre fiica B in vederea iesirii din indiviziune privind imobilul bunicilor mei, iar in motivatia formulata a reiesit faptul ca bunica mea a perfectat un act de donatie privind fractiile pe care le detinea acel imobil si astfel fiica B detine aprox. 6/8 din teren si 6/8 din teren(sper sa nu ma insel).
Pana in prezent, familia fiicei B arata un dispret total fata de familia fiicei A, refuza orice modalitate de comunicare si nici nu isi arata interesul de a o ingriji pe bunica mea care se afla intr-o situatie oarecum ingrata, fiind intr-o stare conflictuala cu fiica A.
Eu am indrumat-o pe mama mea sa formuleze plangere impotriva bunicei mele, precum si impotriva fiicei B si a sotului acesteia sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, evaziune fiscala, efectuarea de operatiune financiare in mod fraudulos si acceptarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, dosar aflat inca in lucru de circa 4 luni de zile.
De asemenea, mama mea a solicitat in procesul civil intentat de fiica B, desfiintarea donatiei facute de bunica mea si obligarea fiicei B si a sotului acesteia sa introduca in succesiune valoarea celor trei conturi bancare de la banca X.
Va multumesc anticipat pentru parerea dumneavoastra si va doresc multa sanatate.
kata977 a scris:

- Pot sa ma constitui parte civila in instanta pentru a fi despagubita cu daune morale si materiale de catre politistii care au aminat dosarul si nu a lucrat in el?
- Am facut o plangere la amticoruptie impotriva politistilor de la candianu popescu care se ocupa de caz. Este bine?
- Nu pot sa ii dau pe politisti in judecata sa imi plateasca daunele provocate in urma furtului, pentru ca nu si-au facut meseria si tine dosarul blocat si ascuns?
- In actele de drept ale masini este un Bulgar proprietar iar eu am facut doar act de vanzare-cumparare, iar asigurarea este RCA.


Nu am citit niciodata aberatii mai mari ca in acest thread !!!
Deci pe scurt, ati facut rost de un autoturism din Bulgaria care este proprietatea altei persoane iar dumneavoastra sunteti doar utilizatorul caruia i s-a furat masina cu toate documentele de provenienta in interior ....
Ati facut plangere penala si intrucat politistii nu au reusit sa probeze activitatea infractionala a indivizilor indicati de dumneavoastra, aveti pretentia ca sa fiti despagubit de catre stat ... pentru un autoturism cumparat din Bulgaria.
Oare dumneavoastra v-ati gandit cum pot organele de politie sa ii dovedeasca pe indivizii respectivi prin probe temeinice si nu doar prin banuieli si "inregistrari video"?
In fine ... poate ar trebui sa va analizati mai bine grupurile de prieteni, mai ales ca ii cunoasteti pe indivizii care v-au sustras autoturismul si sa va achizitionati in viitor masini cu o provenienta sigura si cu acte in regula.
Răspuns la discuția Citatie procedurala
birdie a scris:

dar ma suna cu numar ascuns?iar cand am cerut motivul ..nu mi l-a expus . Este legal sa nu-mi spuna motivul pentru care sunt chemat ?

Eu sincer nu inteleg aceasta retinere din partea dumneavoastra, totusi daca v-a chemat la sediul unei sectii de politie asta inseamna ca omul respectiv chiar lucreaza acolo ... daca v-ar fi chemat la o bodega ?
Deasemeni, cred ca omul respectiv v-a sunat de pe telefonul de serviciu(de la sectie) care afiseaza in mod obligatoriu numar de secret.
Si in final, nici un politist nu va poate comunica telefonic detalii dintr-un dosar penal (consider ca acesta este motivul pentru care ati fost chemat) intrucat acestea sunt strict confidentiale !!!
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
Catalina Covaliu a scris:

"Frate, frate, dar branza-i pe bani..." - parca asa suna o vorba din batrani.... Asadar, pentru linistea dvs. si a familiei dvs. puteti sa o actionati pe sora dvs. in judecata, cerand iesirea din indiviziune, si pretentia de a vi se atribui dvs. cota parte a sururii, deoarece este unica locuinta de care dispuneti. In aceasta cerere, mentionati expres care a fost situatia de fapt la momentul la care ati achizitionat apartamentul, si faptul ca dvs. ati locuit in permanenta cu familia in acel apartament nemaiavand in acest timp si o alta locuinta.
Descrieti si situatia surorii dvs , unde a locuit in toata aceasta perioada, de unde a avut banii, cat si cat a platit pentru cota sa, cosiderand ca aceasta (cota dansei) era evaluata la 1200 lei, iar a dvs. a fost evaluata la 2800lei.
Pe langa martori, cereti si o expertiza imobiliara tehnica pentru a dovedi toate imbunatatirile pe care le-ati facut. Astfel, puteti dovedi valoarea investitiilor pe care o estimati in cuantum de 10.000 Euro, suma dovedita cu facturi si chitante.
In baza acestora, instanta va poate da castig de cauza atribuindu-va apartamentul, calculand astfel o sulta pe care ar trebui sa o platiti surorii dvs.
Nu bagati in seama amenintarile surorii dvs. Nu poate sa faca ea ce vrea, doar pt faptul ca este coindivizar cu dvs. In asemenea spete, instanta da intaietate celui care locuieste in imobilul dispus, tinand cont si de faptul ca dvs. ati locuit neintrerupt in acesta din 1997.
Pentru aceasta actiune, va recomand sa contactati un avocat, iar fara lipsa de modestie si din proprie experienta, fiti atenta ca acesta(avocatul) sa atinga sugestiille pe care mi le-am permis sa vi le expun mai sus.


Va multumesc din suflet !!! Imi este frica ca nu cumva sa ma cheme in judecata si sa aibe pretentia sa locuiasca cu mine in acelasi apartament sau chiar sa isi inchirieze jumatatea ei (posibilitati care sa ma oblige sa vand locuinta sau macar sa ma sicaneze in acest sens).