avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Kanedel

Activitate Kanedel

Cine este in tema cu legea darea in plata? Se poate trimite notificare de dare in plata catre cedent , in situatia in care creditul a fost cesionat?
La art. 1 Legea Darrea in plata se specifica ca legea se aplica raporturilor juridice intre consumator si creditor sau cesionarului creditului. Avocatul meu a trimis notificarrea catre cedent. Cedentul a contestat notificarea la judecatorie spunand ca legea este neconstitutionala. Judecatoria a respins apelul , transmitandu-i ca legea este constitutionala. Dupa aceasta , instanta observa lipsa calitatii procesuale active si spune ca la momentul transmiterii notificarii ca si la momentul formularii contestatiei , cedentul nu mai avea calitatea de creditor si deci nici calitatea de a mai formula contestatie. Se face apel la aceasta hotarare tot de catre cedent insa se respinge apelul ca nefondat.
Eu sunt bulversat comple!....Nu mai inteleg nimic!....Chiar atat de neprofesionist sa fie avocatul si sa nu stie unde sa trimita notificarea de dare in plata? Acum eu m-am trezit cu instiintare de plata din partea cesionarului cu toata suma restanta din momentul in care a transmis notificarea avocatul,....amenintadu-ma ca ma executa silit daca nu platesc. Ciudat este ca pana sa se dea ultima decizie a Tribunalului....eu nu mai puteam face nici un credit la nici o banca, cei de la banci spunandu-mi ca apar cu probleme. Dupa decizia Tribunalului pot face orice imprumut la orice banca (inclusiv credit ipotcar) de la orice banca doresc.
Voi ce credeti?
Răspuns la discuția Darea in plata
Acum mi-am dat sema : eu am luat credit de la credit europe ifn care l-au cesionat dupa trei luni catre credit europe nv (probabil banca) . Notificarea de dare in plata s-a facut catre ifn (asa a considerat avocatul) , acestia cand au primit notificarea au contestat legea darea in plata ca fiind neconstitutionala . Au pierdut , au facut apel si au pierdut si aici , obligandu-i si la cheltuieli de judecata. Problema este ca eu figurez in continuare cu restante la cei de la credit europe nv. care sustine ca pe ei nu ii priveste hotararrea definitiva a tribunalului . Ma mai linisteste faptul ca , atat timp cat am fost in proces , am fost la banci si nu puteam sa mai fac nici un imprumut , explicandu-mi ca apar ca si clent cu probleme....,dupa ce s-a dat hotararea definitiva , am fost la banci si pot face orice imprumut vreau.
Va multumesc pentru atentie!
Discuție Darea in plata
Buna ziua!
Am luat un credit ipotecar in 2008 (apartament) in franci elvetieni. Am apelat la legea darea in plata , iar Tribunalul Olt mi-a dat castig de cauza (hotarare definitiva) . Ieri m-au sunat de la banca sa imi transmita ca am pierdut procesul si ca trebuie sa ma prezint la sediul lor pentru renegocieri. Intrebari:
- as fi putut sa pierd procesul in conditiile in care am o decizie definitiva care imi da castig de cauza? (Tribunalul si obliga banca la cheltuieli de judecata)
-mai am vreo sansa la renegocieri cu banca , in conditiile in care ei au abordat astfel problema?
-ce pasi ar trebui urm,ati dupa decizia favorabila mie a Tribunalului pentru a scapa de apartament?
-mai pot da in judecata banca pentru eventualele clauze abuzive din contract?
Va multumesc!
Buna ziua!
As vrea sa intreb daca imi poate spune cineva de unde pot face rost de modele pentru: fisa de evaluare,plan individual de interventie,foaie de iesire,fisa medicatiei,toate acestea fiindu-mi necesare la buna activitate a unui centru de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu(centru de zi) pentru persoanele cu handicap.
Va multumesc anticipat!
Discuție AJUTOR!
Buna ziua!
As vrea sa intreb daca imi poate spune cineva de unde pot face rost de modele pentru: fisa de evaluare,plan individual de interventie,foaie de iesire,fisa medicatiei,toate acestea fiindu-mi necesare la buna activitate a unui centru de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu(centru de zi) pentru persoanele cu hanicap.
Va multumesc anticipat!
As fi dispus sa renunt la apartament.Bunuri sau proprietati nu am,la fel mama si fratele care sunt codebitori.Nu stiu daca o sa atenteze la pensia tatalui meu,care nu este codebitor(nu are nici o legatura cu creditul). si care detine si bunuri si proprietati.Ce sa fac,nu am cum sa platesc ratele cu salariul pe care il am,imposibil.Acum hai ca e reesalonat,insa ce ma fac dupa perioada de reesalonare!?
Va multumesc pentru sfaturi!
Am intrat pe pagina de blog a domnului Piperea si am observat un caz asemanator cu al meu,iar raspunsul domnului avocat dat cazului respectiv,mi-a dat si mie sperante.Doamna respectiva a luat un credit ipotecar pe care nu il mai poate onora la fel ca in cazul meu.Se temea de dosar penal.Domnul avocat i- a transmis ca nu are de ce sa-si faca griji,nu este vorba de rea vointa,ci pur si simplu de impotenta financiara.Mai mult,a spus ca daca nu detine nici un bun sau proprietate,banca nu prea are ce sa-i faca.A mai spus ca datoria catre banca se anuleaza in 3,4 ani. Asa sa fie!?
In primul rand, va multumesc pentru raspuns!
As vrea sa va mai spun ca actul aditional referitor la OUG 50/2010 l-am semnat,insa nu cred ca ma ajuta in nici un fel(dobanzile+comisioanele au ramas neschimbate).
V-as ramane recunoscator daca mi-ati da un nume de avocat destept ce ma poate ajuta in problema mea si eventual o adresa de contact.
Eu..., ma tot gandesc,... ca am semnat..., ca fraierul,... fara sa analizez prea bine..., acest aberant desfasurator in care, in primii 15 ani din totalul de 30 platesc, in fiecare an,pe fiecare luna,rata de 100,200 franci,iar dobanzi+comsioane 300,400 franci.
Buna ziua! Am luat un credit ipotecar in 2008(cand francul era inca 23 de mii lei vechi) in valoare de 90.000 de franci(este vorba despre un apartament)pe o perioada de 30 de ani.In primul an:dobanda fixa(5,5% pe an),fara a plati nici comision de administrare.Am platit 400 si ceva de franci rata lunara in primul an(100 si ceva rata,300 dobanda).Urmatorii ani:dobanda variabila+comision de administrare.Am platit 500 si ceva,chiar si 600 pe luna.Asta pana anul trecut,cand am cerut reesalonare pe un an de zile.La reesalonare,mi s-a dat doar o varianta:sa platesc un an de zile doar dobanda si comisionul,fara a putea plati nimic din rata.Am acceptat.Acum a trecut anul.Am cerut din nou reesalonare:mi s-a propus sa platesc doar o parte din dobanda(185 de franci) urmatorul an de zile.(intre timp codebitorii mei:mama si fratele au ramas fara servici,doar eu mai am servici).
Sa nu credeti ca nu apreciez intelegerea de care da dovada banca...,insa sunt putin nelamurit in cateva privinte:
-mi se pare ciudat ca, in cazul in care creditul nu ar fi reesalonat,eu sa platesc rata 100 si ceva,iar dobanda+comisionul 400,adica triplu(bine... cu timpul valoarea ratei se mareste iar valoarea dob.+com.scade,insa eu am o problema acum cand platesc ca prostul numai dobanzi).
-ma poate ajuta in vreun fel OUG 50/2010 data fiind situatia mea?