avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate roxxzzy

Activitate roxxzzy

Discuție Spor vechime
Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar. La data de 01.04.2015 am o vechime în muncă de 14 ani. Din 01.05.2014 si pana in 01.11.2015 sunt angajata cu contract de muncat timp partial 2ore/saptamana in doua proiecte europene. Vreau sa stiu daca aceste perioade se pot lua in calculul vechimii in munca pentru a beneficia de un spor de vechime de 20%.
Răspuns la discuția Pensionare revizuibila
Pai nu inteleg. Daca el vine cu decizie de pensionare acum cu revizuire peste 1 an, eu ii incetez contractul acum? SI daca dupa un an nu i se mai acorda pensionare in reangajez?
Vinovat este medicul de medicina muncii pentru ca ei nici nu se deplaseaza sa vada personalul pentru care unitatea plateste. Se trimit fisele si el le vizeaza. Pe medicii sa ii trageti la raspundere ca ei si-au pus viza ca e apt de munca.
Ce este pensionarea revizuibila. Cand ai un astfel de angajat cum faci suspenzi contractul de munca sau il incetezi?
Răspuns la discuția Retineri pe statul de plata
Problema e ca Siveco ne-a cerut nota explicativa de ce am retinut CAR pe statele de plata. Dupa spusele lor aceasta este ilegal. Desi programul e plin de erori si nu calculeaza corect salariile pe ei ii intereseaza foarte mult de ce am retinut CAR.
Buna ziua,
am si eu nevoie de un sfat. Lucrez in invatamant si mi se oprea pe statul de plata o rata la CAR invatamant. Bineinteles aceasta rata era oprita cu acordul meu. In luna octombrie s-a introdus un nou program de salarii la nivel national care nu mai da posibilitatea unitatilor din invatamant sa retina CAR. Intrebarea mea este: era ilegal ca unitatea imi retinea acea rata? Daca da conform carei legi?
In cazul in care doresc sa angajez un sofer pentru o masina logan (cor 832201) ce conditii trebuie sa indeplineasca. Ma refer aici la ce categorie de permis trebuie sa posede.
Răspuns la discuția Suspendarea contractului de munca
Multumesc mult pentru raspuns. Si mai am o intrebare. Pe perioada cat contractul de munca este suspendat pentru incapacitate temporata de munca pot angaja o alta persoana pe acest post cu un contract de munca pe perioada determinata. Este vorba de un post unic intr-o institutie publica.
Răspuns la discuția Suspendarea contractului de munca
Si tot nu am nici un raspuns clar. Daca o persoana are peste 140 de zile de CM cand trebuia facuta suspendarea contractului de munca?
In cazul persoanelor care beneficiaza de concediu medical, la cate zile de concediu medical se suspenda contractul de munca? Si in baza la ce lege? Conform Codului muncii la art. 50 este prevazut punctul b- incapacitate temporara de munca dar nu se scrie la cate zile.
Va multumesc.