Singurul lucru pe care il mai puteti face in acest moment este sa va recuperati suma platita cu titlu de impozit, pentru perioada ulterioara pronuntarii hotararii judecatoresti. Reprezinta o plata nedatorata si este supusa restituirii.
In ceea ce priveste vanzarea terenului, intr-adevar ati fi putut face ceva in calea de atac, potrivit dispozitiilor Noului Cod Civil, care permite pronuntarea unei Hotarari care sa tina loc de contract NUMAI in situatia in care insusi antecontractul este incheiat in aceeasi forma prevazuta de lege pentru contract ( in cazul dumneavoastra - forma autentica)
Acum insa este tardiv, iar procedura revizuirii la care face referire antevorbitorul meu, ar fi putut fi exercitata pentru motivul prevazut la alin 1 pct 3 - teza ultima - insa avand in vedere ca sub sanctiunea decaderii dumneavoastra trebuia sa contestati inscrisul ca fiind fals la primul termen, lucru pe care nu l-ati facut, poate fi interpretata ca o recunoastere a acestuia si va impiedica sa urmati si aceasta procedura.
Este legal domnule. Este legal sa inregistrati propriie convorbiri cu orice persoana. Incercati totusi sa gasiti sursa problememei. Poate uneori tonul dumneavoastra nu este cel mai potrivit, insa daca intr-adevar intalniti o problema de genul acesta care nu vi se datoreaza, utilizati tehnica din dotare, si adresati-va superiorilor respectivului functionar.
ariss88
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Codul Penal este legea aplicabila in speta dumneavoastra domnule. Fapta constituie, o tentativa la infractiunea de inselaciune prevazuta si pedepsita prin art. 244 Cod penal, fiind prevazuta o pedeapsa de la 6 luni la 3 ani inchisoare. Faptul ca ati acoperit prejudiciul nu impiedica posibilitatea tragerii la raspundere penala . Alin. 3 al aceluiasi articol prevede ca Impacarea inlatura raspunderea penala - asta daca intervine pana la primul termen de judecata....si daca reprezentantul societatii este de acord.
Indiferent ca ati avut sau nu acordul persoanei, indiferent ca ati construit cu sau fara autorizatie la data respectiva, in perioada de 20 de ani la care ati facut referire ati doandit acest drept de servitute si nu trebuie sa va faceti griji ca ar putea sa obtina in instanta obligarea dumneavoastra la inchiderea celor doua ferestre.
Insa repet, aceasta este o protectie, si nu un drept pe care legea vi-l acorda asupra proprietatii vecinului. Astfel, va supuneti dispozitiilor art 560 si 561 din Codul Civil, si persoana respectiva va putea obtine autorizatie pentru acest gard (in cazurile in care aceasta autorizatie este necesara - pentru un gard din lemn -fara temelie- nefiind necesara).
Are dreptul sa construiasca acel gard, exact pe linia de hotar!
Dumneavoastra prin trecerea acestor ani ati dobandit un drept de servitute pentru cei 60 de cm de care vorbeste doamna avocat, ba chiar si pentru cei 2 metri (190 cm conform dispozitiilor vechiului cod civil) pe care trebuia sa-i respectati in cazul celor doua ferestre. Acest drept castigat odata cu trecerea timpului ( uzucapiune - art 763 cod civil) va protejeaza in sensul ca proprietarul fondului vecin (aservit) nu mai are posibilitatea de a formula o actiune in instanta prin care sa va oblige sa va conformati dispozitiilor legale privitoare la Limitele juridice ale dreptului de proprietate privata si sa demolati respectiva constructie pana la 60 cm de linia de hotar, sau sa inchideti (ziditi) cele doua ferestre.
Nimic mai mult decat aceasta protectie.
Regula - in materia Pronuntarii hotararii este instituita prin art. 402 C. proc. civ. , care prevede ca: "hotararea se va pronunta in sedinta publica, la locul unde s-au desfasurat dezbaterile, de catre presedinte sau de catre un judecator, membru al completului de judecata, care va citi minuta, indicand si calea de atac ce poate fi folosita impotriva hotararii".
Exceptia - art 396 - in cazul amanarii pronuntarii - alin (1) "in cazurile justificate, daca instanta nu ia hotararea de indata, pronuntarea acesteia poate fi amanata pentru un termen care nu poate depasi 15 zile"
iar alin (2) prevede ca: In cazul amanarii prevazute la alin 1, presedintele odata cu anuntarea termenului la care a fost amanata pronuntarea, POATE STABILI CA PRONUNTAREA HOTARARII SE VA FACE PRIN PUNEREA SOLUTIEI LA DISPOZITIA PARTILOR PRIN MIJLOCIREA INSTANTEI"
Pe scurt, nu se mai aplica regula instituita de art 402, deci nu mai este citita de judecator. Nu implica niciun alt aspect. mergeti la grefa instantei si veti afla solutia.
Sigur ca puteti! termen- 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia. , instanta competenta - judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
Pentru a "beneficia" de dispozitiile art 340 CPP, este OBLIGATORIE formularea plangerii in procedura interna, prevazuta de art 339 CPP. De asemenea pentru formularea acestei plangeri trebuie mai intai sa indepliniti conditia prev de art 336 CPP si anume "sa va fi adus o vatamare intereselor legitime"
Din ce observ, dumneavoastra ati fost organ de cercetare penala, astfel ca nu indepliniti aceasta conditie,
Plangerea ar putea fi formulata de persoana vatamata, daca se gaseste in aceeasi situatie ca dumneavoastra, termenul de 20 de zile curgand de la COMUNICAREA copiei actului prin care s-a dispus solutie, astfel cum prevede art. 339 CPP. ( in acest caz, comunicarea copiei actului, persoanei vatamate si nu suspectului/inculpatului )
Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
(2) Când pedeapsa închisorii este însoţită de pedeapsa amenzii aplicate în condiţiile art. 62, amenda se execută chiar dacă executarea pedepsei închisorii a fost suspendată sub supraveghere.
(3) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dacă:
a) pedeapsa aplicată este numai amenda;
b) aplicarea pedepsei a fost iniţial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;
c) infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
(4) Este obligatorie prezentarea motivelor pe care s-a întemeiat condamnarea, precum şi a celor ce au determinat suspendarea executării pedepsei şi atenţionarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere