avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate marii_48

Activitate marii_48

Bună ziua,
Mă aflu în următoarea situație:
Soțul meu a decedat acum două luni. Înainte a luat un credit fără acordul meu , credit pentru care a încheiat o poliță de asigurare, poliță ce a cesionat-o in favoarea băncii. In acest moment asiguratorul a respins dosarul de daună. Fac mențiunea că nu sunt in posesia poliței, nu știu condițiile,doar că am văzut pe graficul de rambursare o sumă separată ce indica asigurarea. Casa in care locuiesc e moștenită de soț (unic moștenitor după părinți) . Ce pot face in acest caz ca banca să nu mă lase pe drumuri. Vă mulțumesc!
Buna seara
Am urmatoarea problema:
Am o sentinta judecatoreasca definitiva prin care comisia locala e obligata sa ne puna in posesia terenului forestier al bunicului meu.In instanta am facut dovada prin acte de filiatie ca suntem nepotii defunctului. Bunicul a avut 4 copii , 1in viata 3 decedati unul dintre decedati fiind tatal meu.De la unul dintre decedati bunicii au adoptat copilul in urma decesului acestuia. In sentinta se spune ca instanta obliga comisia locala la eliberarea titlului de proprietate in favoarea fiului care e in viata , in favoarea celor 2 nepoti ai fiilor decedati, si in favoarea nepotului infiat.
Pentru intocmirea documentatiei in afara de actele de proprietate ale bunicului , martori vecini care sa confirme ca in acel loc a avut bunicul padurea, primarul ne-a mai cerut certificat de mostenitor dupa decesul bunicului.
Am mers la notariat , am solicitat acest certificat , si notarul a constatat ca s-a tinut succesiunea in 1985 cand a murit bunicul , la masa succesorala figureaza doar casa si terenul din curtea casei si toti fratii au renuntat cu declaratie in favoarea nepotului adoptat de bunic.
Intrebarea mea este daca pot fi decazut din dreptul de mostenire asupra terenului forestier, si daca nu in baza carei legi il pot pretinde avand in vedere ca e si o hotarare judecatoreasca in acest sens?
Va multumesc!
Va multumesc frumos pentru lamuriri!
Buna ziua doamna avocat!

Va relatez urmatoarea situatie:
Sunt pensionata pe caz de boala gr. 3 , din 1 sept 2008 revizuibila la un an . Am lucrat efectiv in aceiasi unitate de la 1.09.1978 pana la 29 .03.2008. De la 29.03.2008 pana la 31.08.2008 am avut concediu medical apoi cu 01.09.2008 am fost pensionata.
Am mai lucrat 8 luni inainte de 01.09.1978 fara carnet de munca dar pe baza unei adeverinte mi s-a trecut si aceasta perioada in cartea de munca. Intreaga perioada am lucrat-o in conditii normale de munca.
Sunt nascuta in octombrie 1958 si stiu ca ar trebui sa ies la pensie ptr limita de varsta la 61 ani si 3 luni. As putea sa fiu trecuta la nerevizuibil cu 5 ani mai devreme de implinirea varstei, dar dupa calcule se pare ca nu am stagiu complet.
Intrebarea mea este daca as putea sa inchei un contract de asigurare cu Casa de pensii (pentru ca nu am mai gasit de lucru cu jumatate de norma) , sa platesc pentru completarea stagiului si daca aceasta plata ma poate ajuta sa trec la nerevizuibil in 2014.
Va multumesc frumos!
Va multumesc tuturor!
Buna seara!
V-asi ruga sa ma lamuriti si pe mine daca dupa noua lege a pensiilor , pensionarii pe caz de boala cu gradul III mai au voie sa lucreze cu jumatate de norma.
Daca da in care articol e prevazut?

De asemeni m-ar interesa in cazul in care nu am voie sa lucrez cu jumatate de norma , daca pot incheia contract cu CNPAS pentru completarea stagiului de cotizare ( as mai avea nevoie de 8 luni pentru a implini stagiul complet de cotizare de 31 ani si 3 luni)
Va multumesc!
Discuție Buna seara!
As dori un raspuns de la cineva care se pricepe , eventual un moderator cu studii juridice documentat in " ale executarii silite"!
Am un dosar de executare eu fiind creditorul , de un an de zile executorul meu nu a reusit sa recupereze nimic din debit desi am staruit mereu in as face toate actele procedurale in asa fel incat sa nu se perime executarea.
Avem pe rol o validare de poprire si i-am cerut si inceperea executarii imobiliare.
Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine care sunt pasii in aceasta procedura , ce trebuie sa faca el in acest sens .
Va intreb pe dumneavoastra , el fiid f. recalcitrant si vesnic ocupat.
Va multumesc frumos!
Buna seara!
As fi recunoscator D-nei Gabriela Pintea daca m-ar lamuri si pe mine.

Sunt pensionar in baza unei decizii pentru munca depusa si limita de varsta din 16.07.2002

Voi detalia cateva puncte din decizie pentru a intelege mai bine situatia data.

E) Date care au condus la stab.drepturilor de pensie
Varsta 45 ani 10 luni
Varsta standard de pensionare 65 ani
Reducerea varstei de pensionare
- datorita - conditiilor speciale si deosebite 0 ani 0 luni
- legilor speciale 0 ani
- Decr. 118/90 0 ani 0 luni
-Lg. 42/90 0 ani

F) Stagiul de cotizare:
- Stagiul comple de cotizare (conf.Legii 19/2000) 20 ani si 0 luni
-Total stagiu de cotizare realizat 35 ani 10 luni 9 zile
din care - sector de stat
- din care - in gr.I (Lg.3/1977) 0 ani 0 luni 0 zile
- in gr.II (Lg.3/1977) 1 an 1 luna 14 zile
- conditii speciale 22 ani 4 luni 20 zile
-anterior 04.2001 21 ani 1 luna 24 zile
- conditii normale 1 an 3 luni 21 zile

Stagiu asimilat 3 luni 14 zile
Stagiu aferent gr.I si gr. II 10 ani si 9 luni
....... toate celelalte subpuncte sunt cu zero

Fac precizarea ca nu am primit majorare nici in baza OUG din 2008 si nici in baza ART 169 al carui aliniat 3 nu il inteleg
3) De creşterea punctajelor anuale prevăzută la alin. (1) beneficiază şi persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001 - 2 noiembrie 2008 inclusiv, numai în situaţiile în care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagiile complete de cotizare prevăzute de legislaţia în vigoare în perioada respectivă.

In OUG /2008 se facea trimitere clar la art.20 din Lg.19/2000 mai exact ca nu beneficiaza de punctaj suplimentar cei care au lucrat subteran , dar acum nu inteleg ce categorii sunt exceptate de majorarea cu 0.50% respectiv cu 0.25%

Va multumesc frumos!

femeie
data nasterii : 09.10.1958

stagiu de cotizare : 30 ani si 2 luni

din august 2008 si in prezent pensie de invaliditate gr.III ,

Intrebare : - la ce varsta pot iesi la pensie pentru limita de varsta
- pot trece la nerevizuibil cu 5 ani mai devreme?

Va multumesc