avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Activitate diablo

Activitate diablo

Buna seara,

Detin un loc de parcare in proprietate privata aflat in jurul blocului in care locuiesc si am un vecin (cel din dreapta) pe care nu il cunosc (este din alt bloc apropriat) si care isi parcheaza masina foarte prost, adica nu o parcheaza pe mijloc si drept, ci in diagonala iar cu roata stanga spate intra pe spatiul meu privat fortandu-ma sa ma duc peste vecinul din stanga.

Inainte parca cum trebuie, dar de vreo 2 luni a aparut o alta masina (posbil sa fie alt proprietar) si de atunci a inceput sa parcheze asa.
L-am lasat 2 sapt in speranta ca daca mai pleaca cu masina o pune drept.. insa o pune mereu asa. Acum am fost plecat o saptamana si cand am venit masina lui era parcat cu roata stanga spate pe locul meu... iar in dreapta lui mai are o gramda de loc.

Odata am parcat pe mijlocul parcarii mele astfel incat el nu a mai putut intra in masina.. L-am vazut pe camera ca si indreptat masina intr-o seara si am crezut ca a inteles mesajul. Dar dupa cum va spuneam, astazi dupa ce m-am intors e parcat si mai rau decat a fost atunci. Deci tin sa cred ca omul nu va intelege nici dintr-un mesaj pe hartie, daca prin faptul ca l-am fortat sa intre pe la usa soferului nu l-am desteptat.

Nu il cunosc pe individ, Ce metode legale am de a rezolva problema?

Politia rutiera nu cred ca se baga, ba mai mult cred ca o sa imi rada in nas.

Toata lumea parcheaza pe mijloc , numai el parcheaza asa de prost.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:

Da, daca face parte din condominiu, acolo va "depozitati" masina.



Ciudat, pe topicul acesta: "www.avocatnet.ro/forum/discutie_728044/CPI-Garaj.html" spuneti ca:

Nici boxa, nici garajul nu sunt spatii de locuit, deci nu au cum fi adăugate la suprafața utila, pentru calculul CPI. E un abuz în asociația unde se intimpla asa ceva.


Pai ori e abuz , ori nu e...

Suprafață construită pe locuință, prevăzută în tabelul B, este suma suprafețelor utile ale încăperilor, logiilor, balcoanelor, precum și a cotei-părți din suprafețele părților comune ale clădirilor (spălătorii, uscătorii, casa scării, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea și evacuarea deșeurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adaugă suprafața aferentă pereților interiori și exteriori ai locuinței; în cazul încălzirii cu combustibil solid, se adaugă suprafața aferentă sobelor și cazanelor de baie. Nu sunt cuprinse suprafețele aferente boxelor de la subsol și ale garajelor care pot fi prevăzute distinct.

[ link extern ]
- la rubrica Nota
Răspuns la discuția Cheltuieli ascensor
Buna ziua,

Imi puteti da va rog textul de lege care fa e referire la utilizatori?

Eu stiam ca se calculeaza in functie de suprafata fiecarui apartament . Asa mi s-a comunicat.

Multumesc
Buna ziua,

Stau intr-un bloc construit in anul 2019 , la et 1 si as dori sa stiu daca este corect ca sa platesc cheltuielile legate de folosirea si intretinerea ascensorului in conditiile in care noi nu il folosim deloc.

Din ce am inteles calculul se face calculand cota parte din suprafata apartamentului si nu mi se pare corect. Liftul este folosit de numarul de persoane , nu de cat e de mare un apartament.

Si inca un lucru, suprafatele parcarilor de la subsol nu sunt luate in calcul de catre asociatie.. chiar daca acele locuri apartin proprietarilor de apartamente. Pana la urma multi folosesc liftul ca sa mearga la parcarea de la subsol.

Noi nu avem loc de parcare la subsol si nici nu folosim liftul. Putem scapa de cheltuieli inutile?


Si o alta intrebare: pentru cei de la parter este obligatoriu sa plateasca si ei ascensorul?


Multumesc
Buna ziua,

As dori sa stiu daca o persoana care a primit vouchere de vacanta si si-a dat demisia ulterior mai poate sa le foloseasca? Sau e nelegal?
Buna ziua,

Am de depus la primarie un proiect de amplasare containere de locuit (devizul de pe proiect este de 51519 lei) in vederea obtinerii autorizatiei de amplasare. Containerele vor fi amplasate pe o placa de beton de 156mp.

Doamna de la primarie mi-a cerut 693 de lei pentru eliberarea acestei autorizatii.

As dori sa va intreb , cum se calculeaza aceasta taxa? La mine este taxa de amplasare containere pe teren privat.

In Codul Fiscal ART. 474 - Taxa pentru eliberarea certificatelor de urbanism, a autorizaţiilor de construire şi a altor avize şi autorizaţii , am gasit doar cazul de amplasare pentru containere pe domeniul public.

In cazul meu cum se calculeaza?
Răspuns la discuția Teu in parcare
Cat mai este amenda? S-a mai schimbat legea?

Politia poate forta despagubirile?
Răspuns la discuția amplasare container
Eu am vorbit cu cativa arhitecti si mi-au zis ca trebuie fundatie, ca sunt anumite legi/normative. Ca pana la urma este o locuita si ca trebuie si tot felul de avize ca la o casa normala.
Spitalul este de stat.
Buna ziua,

Am o prietena care lucreaza ca Registrator Medical la un spital clinic din Bucuresti. Salariul pe care il primeste in momentul de fata este de 1790 de lei incluzand "hrana".

Aici aveti fluturasul pe luna ianuarie (click poza pentru marire) : [ link extern ] /

A fost anuntata ca de la 1 martie 2018 i se va taia din salariu primit sporul de calculator cu justificarea ca sporurile nu trebuie sa depaseasca 30% din valoarea salariului de baza conform noii legi a salarizarii .

Din pacate la salariul ei mic , statul ii mai taie si acel spor.. deoarece salariul de baza nu a fost marit la personalul auxiliar.

Intrebare:

1. Este legai? Ea lucreaza permanent pe calculator ,munca ei implica acest lucru.

2. Cat ii va scadea salariul?
3. Ce poate face in acest caz? Din cate am inteles si altor colegi de-ai ei statisticieni (chiar si din alte spitale) li se vor taia salariile.

Multumesc anticipat.