avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate diablo

Activitate diablo

Răspuns la discuția Taxa SGR la restaurant
va rog textul de lege daca se poate
Este legal ca restaurantul sa incaseze de la clienti pe nota de plata si taxa SGR?

Daca da, este legal ca tot ei sa isi opreasca si sticlele goale? Sau trebuie predate clientilor care ulterior is vor recupera taxa SGR la un centru de colectare?

Mentionez ca am fost pus sa platesc taxa SGR, dar sticlele goale tot ei si le-au oprit.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Imi cer scuze ca postez aici, dar eu inca nu sunt lamurit (cel putin in situatiea mea).

Locuilesc la et 1 al unui bloc construit in 2017. La parterul blocului se afla un spatiu cu destinatie comerciala si de cateva luni bune tot lucreaza la el muncitorii. Fac foarte mult zgomot, insa am inghitit pana acuma pentru ca am inteles situatia.

Recent am aflat ca in spatiul de sub noi (nu stiu daca este inchiriat sau cumparat de la dezvoltator) isi va desfasura activitatea o firma care va avea ca activitate un loc de joaca pentru copii: adica vor veni copiii sa se joace pe aparate electronice + vor fi evenimente cu copii (gen zile de nastere sau altfel de aniversari).
Pentru noi asta este egal cu tipete, urlete, zgomote mecanice si tot tacamul, peste limita admisa de decibeli.

Fiind un bloc de locuinte nu mi se pare normal sa se desfasoare o astfel de activitate ca la Mall.

Intrebare: este nevoie de acordul tuturor proprietarilor pentru ca afacerea respectiva sa intre in legalitate? Sau trebuie semnaturi cu acordul vecinilor direct implicati? Sau nu trebuie nicio semnatura de la locatari, poate doar a presedintelui?

Mentionez ca in adunarea generala de anul acesta nu s-a mentionat si nu s-a semnat nimic referitor la aceasta.

Multumesc
Din ce inteleg eu in lege scrie recomandata postala cu cofirmare de primire. Confirmarea de primire inseamna ca factorul postal trebuie sa obtina o confirmare in scris de la destinatar, ceea ce nu s-a intamplat.
Pai si atunci semnaturile din cadrul adunarii generale ce rol au?

Adica trebuie semnaturi pentru convocare si semnaturi pentru luarea deciziilor?

Practic cei care sunt prezenti la adunarea generala sunt obligati sa semneze hotararile luate si pentru prezenta.

Si din moment ce am fost prezenti ni se incarca cheltuielile pentru obtinerea semnatuilor de convocare.

Mi se pare o aberatie legislativa.

Cum unul poate sa semneze convocarea tot asa poate sa nu fie prezent.

Adica sunt fortat sa fiu instiintat pe banii mei.

Cum ziceam, o lege aberanta facuta de oameni fara cap.

Convocara a fost facuta prin afis jos la scara, de ce au mai trebuit trimise si mandate postale?

E primul bloc la care se procedeaza asa.

Si inca un lucru, in lege se spune de mandat postal cu confirmare de primire. Noi nu am confirmat nimc. Confirmarea inseamna sa mergi la posta cu avizul.
Buna ziua.
Anterior intrunirii Adunarii Generale a asociatiei de proprietarari din bloc am primit in cutia postala 2 avize (mandate postale) de la administratia asociatiei) ca sa luam la cunostinta de tinerea Adunarii Generale la o anumita data. Noi nu am semnat initial si de aceea ni s-au transmis aceste mandate postale. Nu am fost la posta sa le ridicam.
In schimb, am fost prezenti la Adunarea Generala si am semnat, dar la intretinere pe luna respectiva au aparut cheltuieli cu aceste mandate postale.
Din moment ce am fost prezenti si am semnat mai trebuie sa platim aceste cheltuieli? Practic daca am fost prezenti la Adunarea Generala si am semnag inseamna ca am luat la cunostinta, nu?

Este legal sau nu?

Multumesc
Buna seara,

Detin un loc de parcare in proprietate privata aflat in jurul blocului in care locuiesc si am un vecin (cel din dreapta) pe care nu il cunosc (este din alt bloc apropriat) si care isi parcheaza masina foarte prost, adica nu o parcheaza pe mijloc si drept, ci in diagonala iar cu roata stanga spate intra pe spatiul meu privat fortandu-ma sa ma duc peste vecinul din stanga.

Inainte parca cum trebuie, dar de vreo 2 luni a aparut o alta masina (posbil sa fie alt proprietar) si de atunci a inceput sa parcheze asa.
L-am lasat 2 sapt in speranta ca daca mai pleaca cu masina o pune drept.. insa o pune mereu asa. Acum am fost plecat o saptamana si cand am venit masina lui era parcat cu roata stanga spate pe locul meu... iar in dreapta lui mai are o gramda de loc.

Odata am parcat pe mijlocul parcarii mele astfel incat el nu a mai putut intra in masina.. L-am vazut pe camera ca si indreptat masina intr-o seara si am crezut ca a inteles mesajul. Dar dupa cum va spuneam, astazi dupa ce m-am intors e parcat si mai rau decat a fost atunci. Deci tin sa cred ca omul nu va intelege nici dintr-un mesaj pe hartie, daca prin faptul ca l-am fortat sa intre pe la usa soferului nu l-am desteptat.

Nu il cunosc pe individ, Ce metode legale am de a rezolva problema?

Politia rutiera nu cred ca se baga, ba mai mult cred ca o sa imi rada in nas.

Toata lumea parcheaza pe mijloc , numai el parcheaza asa de prost.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:

Da, daca face parte din condominiu, acolo va "depozitati" masina.



Ciudat, pe topicul acesta: "www.avocatnet.ro/forum/discutie_728044/CPI-Garaj.html" spuneti ca:

Nici boxa, nici garajul nu sunt spatii de locuit, deci nu au cum fi adăugate la suprafața utila, pentru calculul CPI. E un abuz în asociația unde se intimpla asa ceva.


Pai ori e abuz , ori nu e...

Suprafață construită pe locuință, prevăzută în tabelul B, este suma suprafețelor utile ale încăperilor, logiilor, balcoanelor, precum și a cotei-părți din suprafețele părților comune ale clădirilor (spălătorii, uscătorii, casa scării, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea și evacuarea deșeurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adaugă suprafața aferentă pereților interiori și exteriori ai locuinței; în cazul încălzirii cu combustibil solid, se adaugă suprafața aferentă sobelor și cazanelor de baie. Nu sunt cuprinse suprafețele aferente boxelor de la subsol și ale garajelor care pot fi prevăzute distinct.

[ link extern ]
- la rubrica Nota
Răspuns la discuția Cheltuieli ascensor
Buna ziua,

Imi puteti da va rog textul de lege care fa e referire la utilizatori?

Eu stiam ca se calculeaza in functie de suprafata fiecarui apartament . Asa mi s-a comunicat.

Multumesc
Buna ziua,

Stau intr-un bloc construit in anul 2019 , la et 1 si as dori sa stiu daca este corect ca sa platesc cheltuielile legate de folosirea si intretinerea ascensorului in conditiile in care noi nu il folosim deloc.

Din ce am inteles calculul se face calculand cota parte din suprafata apartamentului si nu mi se pare corect. Liftul este folosit de numarul de persoane , nu de cat e de mare un apartament.

Si inca un lucru, suprafatele parcarilor de la subsol nu sunt luate in calcul de catre asociatie.. chiar daca acele locuri apartin proprietarilor de apartamente. Pana la urma multi folosesc liftul ca sa mearga la parcarea de la subsol.

Noi nu avem loc de parcare la subsol si nici nu folosim liftul. Putem scapa de cheltuieli inutile?


Si o alta intrebare: pentru cei de la parter este obligatoriu sa plateasca si ei ascensorul?


Multumesc