Revin cu o rectificare- sunt constituita parte civila in process, nu parte vatamata si de fapt a fost o instiintare ce am primit eu, nu o citare ca martor. Acum am vorbit cu soacra mea si m-am uitat pe internet la nr de dosar. Nu am cerut despagubiri de nicio natura, morala sau materiala. In aceste conditii este obligatorie prezenta mea la proces?
Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Daca sunt citata ca martor intr-un process sunt obligata sa ma prezint daca sunt plecata din tara? Anul trecut un grup de indivizi au pretins ca asigura locuri de munca in strainatate, am platit o suma de bani, bine inteles ca nu s-a intamplat. S-a ajuns la declaratii la politie, plangere si apoi proces. Am fost sunata de mama unuia dintre ei, cu rugamintea sa nu ne prezentam la proces si ne-a fost returnata integral suma platita. Am plecat ulterior in Anglia, unde sunt si acum, cand soacra mea m-a anuntat ca am primit acasa un plic in care era specificat ca trebuie sa ma prezint la proces pentru daune. A luat legatura cu mine si unul din cei implicati in proces si ne-a spus ca trebuie sa facem o declaratie notariala cum ca am primit banii si nu mai avem nicio pretentie. L-am sunat si pe politistul cu care am luat legatura pentru declaratie si a spus ca el trebuie sa faca dovada platii si ca nu trebuie sa ma prezint la proces. Pana la urma cum e?
Trebuie sa fac declaratia sau pot sa nu ma prezint pur si simplu? Dupa cum am spus mai sus, sunt in Anglia, lucrez si nu am posibilitatea sa ma intorc acum.
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Am inteles,multumesc pentru raspuns!
O zi frumoasa!
Buna ziua.
Am si eu o intrabare: cum se face plata salariului la incetarea CIM cu acordul partilor? Am discutat cu angajatorul meu si i-am spus ca nu doresc sa mai lucrez la ei, a fost idea lui aceasta varianta,cu toate ca eu ii oferisem varianta preavizului,pe care a refuzat-o. Am facut o cerere pentru incetarea CIM incepand cu ziua urmatoare si mi-a spus ca nu este necesar sa mai vin la servici. A trecut deja o saptamana, actele de lichidare inca nu au ajuns la birou,sediul firmei fiind in alt oras. Cat despre salariu,mi-au spus ca mi se vor vira banii in cont,avand card, pe 15 si pe 30,in loc sa mi se vireze tot odata. La incetarea CIM cu acordul partilor stiam ca plata salariului se face integral,nu esalonat.
Sunt destul de nedumerita, nici ei nu au stiut sa imi explice care este modalitatea de plata,dau din colt in colt si inventeaza scuze cu privire la lichidare. Lasand la o parte ca inca nu am primit banii,si trebuiau deja virati.
Poate reusiti sa ma lamuriti dvs.
Va multumesc!
O zi de Sf. Maria minunata!
Multumesc mult pentru raspunsuri :D
Am inteles. Ideea e ca ea este adiminstrator/asociat unic doar printr-un concurs de imprejurari,deci nu se pune problema unui castig din cesiune. O sa vad cum merge varianta aceasta. ;) Multumesc.
Buna ziua din nou.
M-ati putea lamuri cum se poate trece o firma de pe un nume pe altul? Mai precis schimbarea asociatului unic. Am o firma, unde asociat unic este soacra mea,din simplul motiv ca nu eram in tara la momentul infintarii. Acum as vrea sa trec firma de pe numele ei pe numele meu,sa ma ocup eu de ea. Nu am primit nici macar de la Registrul Comertului informatii clare. Tot ce mi-au zis e ca ma costa mai mult decat infintarea unei firme noi si dureaza undeva la 2-3 luni, ca vin greu actele etc. Contabila pe de alta parte mi-a spus ca se face o simpla cerere,urmata de aprobari si ceva taxe de platit, costurile fiind de bun simt. Numai ca nici ea nu a stiut sa imi dea informatii clare si m-a trimit tot la Registrul Comertului.
Ma poate ajuta cineva cu o informatie?
Multumesc mult.
Buna ziua.
As dori sa stiu daca se poate modifica orarul de functionare cu alte intervale orare decat cele declarate cand s-a aprobat autorizatia de functionare de la primarie. Trebuie o alta autorizatie/aprobare sau se poate modifica dupa bunul plac? Am cautat pe site-ul primariei la hotararile consiliului local,nu am gasit nicio informatie. Pe de alta parte sunt nedumerita pentru ca sunt mgazine unde se schimba orarul destul de des,in functie de sezon,de exemplu.
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns. :)
Buna ziua din nou.
Am avut o discutie cu seful meu referitor la problema expusa ieri. Mi-a spus ca se vor face acte aditionale la contractele de munca,unde va fi specificata obligativitatea efectuarii acestui test din 6 in 6 luni. Costurile vor fi suportate de catre firma,dar in cazul in care un angajat nu trece testul,cheltuielile vor fi suportate de catre acesta. Mi se pare un abuz,atat actul aditional,cat si plata testului in cazul in care nu se trece. Pot refuza semnarea acestui act aditional? Si se poate desface contractul de munca in urma refuzului? Am gasit ieri un act normativ cu privire la testul poligraf,unde se specifica faptul ca refuzul sau ''picarea'' testului nu poate atrage dupa sine penalizarea angajatului si nici lezarea drepturilor acestuia,nefiind o dovada a vinovatiei acestuia. Ma rog,exprimarea era in termeni juridici,esenta este asta.
M-am saturat de astfel de ''patroni'' care considera ca angajatul este supusul lui total si ca are dreptul sa faca orice considera de cuvinta. Si greseala este a noastra,a celor care lucram pentru ei,pentru ca traim cu impresia ca noi nu putem avea dreptate niciodata si ii lasam in pace...Din pacate nu as vrea sa renunt la locul de munca,cu toate ca mi-ar fi mai simplu. Imi place ceea ce fac,dar nu vreau sa fiu tratata ca ultimul infractor. Asta era ca o mica paranteza,Sunt dezamagita de tot ce se petrece...
O zi frumoasa!