avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate puni

Activitate puni

MULTUMESC , dar in cazul acesta are dreptul la scutire? grad 2 si act proprietate cu usufruct viager.
Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate acorda scutire de la plata impozitelor locale unei persoane incadrate in grad de handicap cod 2 cu intabulare drept de uzufruct viager 1/1.
Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate radia un autoturism pe baza unei declaratii pe proprie raspundere facuta in fata notarului din evidentele fiscale ale primariei. Autoturismul a fost vandut dar nu exista niciun act de instrainare si as dori sa stiu daca un act incheiat la notariat in care sa se specifice ca autoturismul nu mai este in proprietate este suficient. Acesta apare si in inventarul firmei, caci este vorba de o firma care a detinut aceasta masina. De asemenea, daca o adresa de la Serviciul de inmatriculari ar ajuta in cazul in care acesta ar fi radiat din evidentele politiei. Va multumesc.
buna ziua. as dori sa stiu pentru o persoana care nu este asigurata cum pot achita contributiile de asigurari de sanatate. trebuie incheiat un contract cu casa, mentionez ca persoana respectiva nu este angajata.
buna ziua. as dori sa stiu daca o mama care obtine venituri din activitati liber profesioniste (coafeza) are dreptul la concediu de ingrijirea copilului si de stimulentul de insertie pt ca vrea sa se intoarca la serviciu dupa ce copilul implineste trei luni. va multumesc.
buna ziua. sora mea este plecata in Belgia si vreau sa solicit pt ea un card European de sanatate. trebuie sa solicit de la primaria unde are domiciliul o adeverinta ca nua are venituri pt eliberarea acestui card? este sufficient sau imi trebuie si o declaratie pe proprie raspundere ca nu are venituri? este plecata de opt ani si nu si-a achitat asigurarile de sanatate nici aici in tara nici in afara. va multumesc.
Răspuns la discuția Radiere autoturism
Nu stiu cand s-a instrainat a doua oara masina, se presupune ca in anul 2012. Masina trebuie scoasa din evidentele fiscale ale celui de-al doilea proprietar care a cumparat masina si a vandut-o apoi dar nu se stie daca s-a incheiat act de vanz-cump . Ideea este daca pe baza acestei adrese de la serviciul inmatriculari se poate scoate din evidente aceasta masina sau acest al doilea vanzator trebuie sa prezinte un contract ca a instrainat bunul. Sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc.
Buna ziua. Am un caz complicat si va rog mult o sugestie de rezolvare. Un contribuabil a vandut un autoturism si pe baza acelui contract de vanzare-cumparare primaria a inregistrat acest autoturism pe numele noului proprietar. Noul proprietar nu recunoste ca a cumparat autoturismul desi exista acel contract. Realitatea este ca si cel de-al doilea proprietar a vandut autoturismul si deci acesta este motivul pentru care nu recunoaste ca este proprietar al acestui autoturism. A depus la primarie un act de la serviciul inmatriculari in care se spune ca NU figureaza aceasta masina inregistrata pe numele sau. Se poate scoate din evidenlele fiscal masina pe baza acestui act? Care ar fi rezolvarea? Multumiri.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. As dori sa stiu daca legea se refera doar la terenurile aferente constructiei sau termenul teren cuprinde toate terenurile din proprietate. Va multumesc.
Buna ziua, as dori sa stiu daca persoanele cu handicap accentuat (nu este specificat gradul doar cod boala F02 cod handicap 6) sunt scutite de la plata impozitelor si taxelor locale. Va multumesc.