Unde trebuie facuta sesizarea ca acesta conduce pe drumurile publice dupa un AVC? Oare cineva se va sesiza?
Buna ziua.
Cum pot scapa de pensia alimentara pe care trebuie sa o platesc pentru 2 copii minori. Nu am nici un venit si in urma divortului, trebuie sa platesc 1/3 din salariul minim pe economie. Multumesc.
In urma cercetarilor efectuate de organele competente, s-a inceput urmarirea penala a unei persoane care a falsificat bilete de scoatere de numerar din banca, fara a avea dreptul sa le completeze ci doar sa ridice sume de bani (aceasta persoana era secretara in acea firma). Aceasta a si semnat in fals aceste bilete. Persoana pagubita (care avea functie de administrator) se constituie parte civila in proces cu suma ce i-a fost sustrasa (120.000 ron) plus daune morale si materiale. Intrebarea mea este: Fiind prima fapta si avand in vedere ca are in grija 2 minori, poate scapa cu suspendare? Suma de bani daca nu va fi recuperata, se va transforma in pedeapsa cu inchisoarea?
In cazul in care un ins a avut un atac cerebral in urma caruia a ramas cu sechele (o semipareza pe partea stanga-dupa care si-a revenit insa nu complet), acesta are dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice?
Nu stiu daca a fost amendat dar cert este ca ma terorizeaza, efectiv. In plus de asta, dupa accidentul vascular suferit si in urma caruia a ramas cu sechele stiu ca nu mai are dreptul de a conduce un vehicul pe drumurile publice. Nu stiu unde si cui sa ma adresez. Sunt constient ca pe langa faptul ca reprezinta un pericol pentru circulatia pe drumurile publice este si un "terorist" pentru propria-mi persoana. Sunt interesat daca in primul rand, fapta sa se incadreaza la "hartuire". Mereu ma opreste pe strada si-mi reproseaza tot felul de probleme: ba am muzica tare, ba il deranjeaza masina mea care mai sta parcata in fata curtii mele, ba cainele il deranjeaza...etc.
Buna ziua. Locuiesc in apropiere de Bucuresti, intr-o comuna. Vis-a-vis de mine locuieste un domn de circa 60 de ani, care, si-a facut obiceiul de a-mi trimite politia (112) pentru orice se intampla in fata portii sale sau in momentul in care dau drumul la muzica (atat de incet incat nici poate fii perceptata de la 50 m. De fiecare data cand a venit politia, nu au constatat practic nimic, plecand fara a da vreo amenda. Ideea este ca nu mai suport, sunt efectiv terorizat, nu stiu ce sa fac. Va rog mult ajutati-ma , sfatuiti-ma ce pot face. Mai stiu ca omul a avut un accident vascular in urma cu 2 ani (semipareza) in urma careia a ramas cu ceva sechele.
Exista vreun model de plangere contraventionala? Deoarece nu stiu cum sa o fac. Multumesc.
In urma unui scandal public, am sunat la 112, reclamand faptul ca, vecinul meu in stare de ebrietate avansata imi aduce injurii si amenintari. Se prezinta un echipaj de politie , care, nici una nici doua, cere buletinul meu si al celui care era in stare de ebrietate, intocmeste un proces - verbal (noi nefiind de fata), inventeaza un martor care dupa verificarile mele (cnp) nu exista, o adresa a martorului inexistenta, semneaza unul din politisti in locul asa zisului martor si ma trezesc cu amenda tot eu pentru ca am provocat si sustinut un scandal public, amenda fiind de 4 milioane. De precizat este faptul ca unul dintre cei 2 politisti locuieste pe strada mea, respectiv a celui in stare de ebrietate, acest politist fiind prieten cu agresorul. Ce pot face? Unde pot depune contestatie? Cum pot face plangere penala si unde pentru falsificarea procesului verbal? Cum sa incadrez aceste fapte? Va multumesc!
S-a incadrat la fals si uz de fals si inselaciune. Ce pedeapsa primeste?
Care este incadrarea juridica si care este pedeapsa care se aplica urmatoarelor infractiuni? semnarea in fals a unor ordine de extragere numerar a unei sume de bani de catre un angajat al unei firme. Pe scurt, secretara preia de la administrator un bilen de extragere de numerar semnat de acesta (secretara avand dreptul de a scoate bani dar nu de a semna), rupe biletul, scrie altul cu alta suma, il semneaza pe administrator in fals, dupa care ridica banii. Aceasta repeta aceasta operatiune de multe ori, fraudand firma cu o suma importanta de bani.