avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate ancafarcas

Activitate ancafarcas

As dorii sa stiu in ce conditii un angajator te poate aduce la munca zece zile consecutiv fara zi de repaus? Mentionez ca muncesc intr-un magazin alimentar si am fost amenintata ca daca vrea ma poate aduce si zece zile la lucra fara sa imi dea liber si ca ma poate chema oricand la munca si totul este foarte legal. Ma intreb asa o fi?
Buna ziua as dorii sa va intreb daca sotul meu a lucrat la o companie pana luna trecuta si a avut card de salar cu un overdraft de 29000 lei din care a folosit 12000 . Fostul angajator a comunicat bancii incetarea contractului de munca si banca l-a sunat sa ii spuna ca ei trebuie sa declare toata suma folosita restanta ceea ce inseamna ca noi trebuie sa scoatem acum 12000 lei dar de unde? Mentionez ca sotul s-a angajat in alta parte dar a trebuit sa isi faca card la alta banca care e acceptata de firma ( oricum salarul e mult mai mic decat cel oe care il avea inainte). Ce ar trebuii sa facem ca nu avem cum sa platim mai mult de 200 de lei pe luna nicicum deocamdata.? Ar trebuii sa mergem la banca sa vorbim cu ei sau cum sa facem? Pot sa ne oblige sa platim tot odata si daca noi mergem luna de luna si bagam ceva pe card?
Sotul meu a mai avut inca doi frati, ulul dintre ei a murit in urma cu trei luni ( s-a spanzurat). Fratele care a murit a avut luat un imprumul pentru care celalalt frate a fost girant. Acum ii retine cumnatului mei ramas in viata o treime din salar pentru ca celalat nu si-a platit datoria( pai cum era sa o plateasca daca e mort?). Intrebarea mea este nu se poate face nimic pentru ca celalalt frate sa nu mai plateasca? Ok a girat dar a girat ca fratele lui, viu fiind, isi va platii datoria dar la moarte nu s-a gandit nimeni. Va rog sa imi raspundeti pentru ca as vrea sa il pot ajuta pe cumnatul meu sa nu mai plateasca pentru fratele lui mort.
Răspuns la discuția Perioada preaviz
As avea si eu o intrebare. Sunt in perioada de preaviz in urma reorganizarii finantelor publice. Pana acum am fost incadrata pe un post cu studii medii desii am studii superioare mi se tot spune ca nu pot promova habar nu am de ce. Acum am vrut sa optez sa dau concurs pe un post cu studii superioare dar la fel mi se spune ca nu se poate. Eu nu vreau sa ma las o sa cer in scris o explicatie ca daca mi se tot spune verbal ca nu se poate eu nu am nimic la mana cu care sa dovedesc ca am incercat. Oricum asta inseamna ca raman fara servici pentru ca pot opta doar pentru un singur post. Intrebarea mea e daca mi se comunica in scris ca nu am voie sa particip la concurs pe un post cu studii superioare ce drepturi am in perioada de preaviz? Adica sincer daca tot raman fara servici as vrea si eu sa pot lucra doar 4 ore/zi dar am inteles ca si asta e doar daca vrea seful, asa e?

Răspuns la discuția FISE POST
As avea si eu o intrebare. Sunt in perioada de preaviz in urma reorganizarii finantelor publice. Pana acum am fost incadrata pe un post cu studii medii desii am studii superioare mi se tot spune ca nu pot promova habar nu am de ce. Acum am vrut sa optez sa dau concurs pe un post cu studii superioare dar la fel mi se spune ca nu se poate. Eu nu vreau sa ma las o sa cer in scris o explicatie ca daca mi se tot spune verbal ca nu se poate eu nu am nimic la mana cu care sa dovedesc ca am incercat. Oricum asta inseamna ca raman fara servici pentru ca pot opta doar pentru un singur post. Intrebarea mea e daca mi se comunica in scris ca nu am voie sa particip la concurs pe un post cu studii superioare ce drepturi am in perioada de preaviz? Adica sincer daca tot raman fara servici as vrea si eu sa pot lucra doar 4 ore/zi dar am inteles ca si asta e doar daca vrea seful, asa e?