avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Activitate octavia922009

Activitate octavia922009

Buna ziua .
Domnule avocat am o mare rugaminte . Deoarece am fost concediata abuziv cu indiciplina de catre Oltchim SA ajugind la Tribunalul Pitesti care considera ca NUeste intemeiata contestatia la decizia de incetare a ciontractulu de munca disciplinara ; doresc sa ma adresez CEDO .Nu stiu care sint procedurile deoarece nu am bani sa-mi angajez un avocat . De 2 ani de cind ma judec cu ei , acestia aminind la maximum prezentarea martorilor la proces in speranta ca voi renunta ,stiind situatia mea pecuniara precara ( traiesc din pensia mamei de 700 Ron ),
Judecatorul de la Tribunalul Pitesti a considerat neintemeiata contestatia mea . Am fost concediata pe motiv ca nu port bocanci la 7:45 la data de 17 iulie . Deoarece in fisa obiectelor echipamentelor se semnaleaza clar ca pentru vara exista echipament adecvat pantofi usori , nu am incalcat nici o decizie .. Ba mai mult din ianuarie pina in iulie 15 nu mi-au fost incredintati acesti bocanci deIARNA spre purtare asa cum este obligatia lor ca angajatori . Ba mai mult inginerii au obligativitatea purtarii lor dupa 8:30 pe platforma . Ba mai mult concedierea s-a facut fara existenta unei comisii corespunzatoare de cercetare a asa numitei abateri . Ba mai mult concedierea s-a facut in baza unei singure note informative a unui coleg fara sa se tina cont ca timp de 10 ani nu am avut nici un advetisment scris . Iar pedeapsa maxima ar fii fost de 3 luni fara salariu . Ba mai mult in nota informativa a colegului s-a specificat ca am fumat impreuna cu un subordonat care este cunoscut ca fumator , jumatate de tigara . - eu fiind nefumatoare . Ba mai mult am fost angajata pe post necorespunzator pregatirii mele . Toate aceste mizerii pentru a nu raspunde aNGAJATOAREA MEA DE LA SECTIE in fata directorului ca am fost batuta de adjuncta sa in timpul serviciului in incinta Oltchim si a angajarii pe un post necorespunzator pregatirii mele .- Penal , plus art 10 CM ,, cade sub nulitate orice contract de munca ce se face in mod ilicit si pentru imoralitate ." NU SINT SINGURA DIN OLTCHIM CARE AM INDURAT ASTFEL DE UMILINTE . Dar eu nelocuind in Valcea am considerat ca toate amenintarile cu moartea ce mi-au fost transmise prin telefon nu sint periculoase . Dar dupa cum decurg lucrurile , in care Judecatorii iau pozitie de drepti la avocatul Oltchim care le spune acestora ca ,,Oltchim nu poate sa piarda "consider ca trebuie sa-mi caut dreptatea . Este cunoscut faptul ca munca la negru se pedepseste cu inchisoarea ,deci trebuie sa cistig legal acest proces pe care i le-am intentat .In concluzie CUM procedez . Doresc sa va rog sa-mi spuneti toti pasii . La cit timp se face adresarea catre CEDO , cum se face , ce documente trebuie sa prezint , ce forma iau acestea si asa mai departe . Eu nu am bani, deci exista posibiliataea de a fii ajutata de avocatul poporului ,daca acesta mai exista ? Exista posibilitatea unui alt for superior din Romania pentru a evita CEDO ?
Mii de multumiri , cerindu-va scuzele de rigoare pentru faptul ca am expus total neacademic fiind ori de cite ori am acest subiect in fata ochilor plina de furie mocnita pentru aceasta nedreptate .
Cu consideratie
Octavia Vasile
Buna ziua domnule avocat .Doresc sa stiu daca exista notat prin articol de lege urmatoarele.
Mi s-a desfacut contractul de munca cu indisciplina . Sint dovezi clare de abuz de putere in acest sens .Dar la momentul convocarii au participat : un reprezentant al sindicatului , colegul meu inginerul care mi-a creat catre seful de sectie o plingere , seful de sectie si un director de sectie . FARA A PARTICIPA ASA CUM ESTE NORMAL IN CAZUL UNUI INGINER - SI CARE TIMP DE 10 ANI NU A CUMULAT NICI UN AVERTISMENT - DIRECTOUL PRODUCTIE SI DIRECTORUL GENERAL .( nu s-a dorit a se arata directorilor mai sus mentionati situatia ) . SINDICATUL A VOTAT IMPOTRIVA MEA .Am citit cindva un articol prin care se arata ca sint situatii la care sindicatul participa dar nu voteaza . Nu mai stiu exact unde am citit motiv pentru care indraznesc sa va rog sa ma lamuriti. Va multumesc .
Răspuns la discuția litigiu de munca
Multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția VATAMARE DIN CULPA
Multumesc pentru raspuns .
Domnule avocat doresc sa va cer un sfat un urmatoarea situatie .
Am fost agresata - batuta - in timpul serviciului de catre sefa mea - ing .. sef de instalatie pe teritoriul fabricii .
Am scos certificat medico-legal .
Seful de sectie nu a luat masuri de a pune in discutie atitudinea sefei de instalatie . - comisie de disciplina .
Nu am reclamat-o imediat la politie
Am lasat sa treaca acest incident in speranta ca va avea bun simt si se va stinge acest conflict .
Am fost data afara apoi dupa o luna cu o decizie ce imi taia din punct de vedere financiar orice posibilitate de a face plingere spre Tribunal
Este cunoscut ca pentru vatamare prin culpa de iau 4-6 ani de inchisoare .
Este tinara nu are decit 27 de ani si nu am vrut sa-i fac rau eu am cam dublu fata de ea .
Dupa ce am fost obligata sa raspund la decizia abuziva de a fi concediata pe motiv de indisciplina , am facut plingere la politie .
Acesteia i s-a facut dosar . M-a rugat de nenumarate ori politistul ,, sa renunt la plingere si sa ma impac cu ea " .
Nici macar nu m-am certat cu ea ( nu ea este autorul moral al acestei situatii , ci sefa ei adica seful de sectie )
Am retras plingerea cind mi s-a pus in vedere sa parasesc camera de la camin unde locuiam si fortata astfel sa parasesc orasul .
Pot acum sa reiau acest caz ? Adica sa redeschid dosarul de la politie ? Actiunea de vatamare s-a produs in 21 iunie 2010 . In septembrie a avut plingerea depusa la politie . In noiembrie am primit ordin de evacuare si atunci am retras plingerea de la politie .
POT SA REDESCHID DOSARUL DE POLITIE ? SI DACA SE POATE PINA CIND ESTE DEAD LINE ? Multumesc
Răspuns la discuția litigiu de munca
In orasul X am fost angajata la o fabrica . Fabrica nu este amplasata in orasul meu de resedinta . Am lucrat 10 ani aici la fabrica fara sa am probleme de munca . Am fost data afara abuziv acum un an printr-o decizie de incetare a contractului de munca pe motive de indisciplina - n-am purtat bocanci la 7:45 si am fumat o tigara ( obligativitatea inginerilor este de a intra pe platforma cu bocanci - daca ti se da echipamentul complet - de la ora 8 :00 ; si nu sint fumatoare etc) Am dat in judecata societatea la tribunalul din orasul X .- sperind ca se va termina rapid -Au fost acolo 3 infatisari si nu s-au prezentat decit la 1 . Am decis sa stramut procesul acasa . Am reusit . Dar a aparul asa numitul conflict de competente dintre tribunale .Nu inteleg de ce se incalca art din lege prin care se spune ca reclamantul stabileste Instanta in functie de domiciliul sau stabil .De ce Inalta curte da tribunalului din orasul X cistig de cauza .Prin faptul ca sint data afara cu indisciplina nu beneficiez de somaj . Am 46 de ani si nu ma angajeaza nimeni . Avocatii societatii sint platiti sa vina la orice instanta din tara . Eu nu am nici o sursa de venit . Traiesc doar cu mama mea cu o pensie de 700 pe luna . Se tergiverseaza , probabil ca sa nu am bani sa ma duc acolo - un bilet dus intors este 200 pt mine - si astfel sa renunt incercindu-se sa se demonstreze vezi draga Doamne lipsa mea de caracter , nu faptul ca mi s-a incalcat dreptul la asigurare sociala , si nu numai .Nici nu trebuia sa ma dea afara fara sa-mi dea posibilitatea unui aviz prin care sa-mi gasesc altceva de munca , fiind unic intretinator al familiei. ? DE CE INALTA CURTE DE JUSTITIE DA AVANTAJ TRIBUNALULUI DINB ORASUL X SI NU SE LASA TRIBUNALUL DIN ORASUL MEU .? In completul de judacata din tribunalul orasului meu a existat cineva care a considerat ca judecarea sa se tina la ceilalti . IN afara de faptul ca puteau primi spaga exista cu adevarat un art din lege prin care un om fara resurse financiare sa se duca la tribunalul initial ? Au sfidat la ei acasa Curtea cind au spus ca sint sefi si nu pot sa lase fabrica pentru a veni la tribunal - art 22 sau 20 ? VA ROG LAMURITI-MA SI PE MINE . MULTUMESC
Buna ziua . Sint reclamantul in cazul unui litigiu de munca - abuz de putere - decizie de intrerupere a contractului de munca p motiv de indisciplina - nu am purtat la 7: 45 bocani ( obligativitatea este de la ora 8:00 )si am fumat o singura tigara ( in cazul in care sint nefumatoare ). Am fost vatamata din cupla cu o luna inainte de catre sefa de instalatie pe teritoriul intreprinderii ,in urma careia am dobindit certificat medical,Nu s-au luat masuri de retrogradare a sefilor prin neaplicarea ROI ci s-a fabricat o decizie . La a 2-a infatisare nu s-au prezentat - pe motiv ca sint sefi si nu au timp sa vina la tribunal . Am stramutat acasa procesul dar s-a ajuns la Inalta Curte . Iar aici s-a trimis inapoi . Cum pot sa-l readuc inapoi in Constanta? Multumesc
Discuție litigii
Buna ziua . Dle avocat rog sa-mi raspundeti la intrebarile urmatoare : (in cazul in care sint somer neindemnizabil in urma unei intreruperi a contractului de munca pe motiv de indisciplina la locul de munca ) ce documente trebuie sa ofer la Romtelecom pentru a se suspenda contractul semnat cu 7 luni inainte de a deveni somer ? am depus la Directorul General al Romtelecom un dosar cu : cerere de suspendare , decizia de intrerupere a contractului de munca - copie - cuponul de pensie al mamei de 700 ron - singura sursa de venit - copie- , carnetul de somer neindemnizabil copie . Am sugerat faptul ca garantia platii contractului a cazut - eliberare din munca si ca exista punctul -f- punctul 3 alin 13 din contract in care pt incetarea acestuia Romtelecom suspenda contractul in caz de faliment pt firme si in cazul meu de lipsa totala de venituri .Mama mea nu a folosit serviciul internet si nu e obligata sa-l plateasca . Cei de acolo tergiverseaza un raspuns . Contractul minim este de 2 ani . ? Multumesc